Yandex Metrica

Eylem Tok ve katil oğlunun yargılandığı davada yeni gelişme: 2 milyon dolar teklif ettiler!

Eylem Tok ve katil oğlunun yargılandığı davada yeni gelişme: 2 milyon dolar teklif ettiler!

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur, ABD'de ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede Cihantimur'un tutukluk halinin devamına karar verildi. Cihantimur’un avukatları hakime müvekkillerinin kefaletle serbest kalması için Türkiye’de babasına ait 2 milyon dolar değerindeki bir gayrimenkulü teminat olarak göstermeye hazır olduklarını belirtti. 

Gündem

22.06.2024, 13:19

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı lüks araçla gencecik bir insanı hayattan koparan ardından annesi tarafından ABD'de kaçırılan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un yargılanması devam ederken cezaevi koşullarından şikayet eden Cihantimur'a yanıtı ABD'li savcı verdi.

Cihantimur'un avukatı Victoria Kelleher'ın müvekkilinin tutuksuz yargılanması için yaptıkları başvuruya ek bir dilekçeyi hakime yazılı olarak sunduğu ortaya çıktı. Kelleher, o dilekçede Cihantimur'un görünüşünün endişe verici olduğunu ifade ederek, "Dudakları kanamış, yüzü yara bere içinde perişan bir haldeydi" dedi. Cezaevi şartlarından şikayet eden Cihantimur'un cilt sorunlarıyla ilgili ilaçlarını istediğinde kendisine bol su içmesinin tavsiye edildiğinin belirtildiği öğrenildi. Öte yandan Cihantimur’un avukatlarının müvekkillerinin kefaletle serbest kalması için baba Bülent Cihantimur'un 2 milyon dolar değerindeki bir gayrimenkulünü teminat olarak göstermeye hazır olduğunu ifade ettiği belirtildi. 

Ölümcül sorun haline geldi! Başıboş köpeklerin yarattığı korkunç tabloda istatistikler tek tek sıralandı! Ölümcül sorun haline geldi! Başıboş köpeklerin yarattığı korkunç tabloda istatistikler... Haberi Görüntüle

106 GÜN SONRA TUTUKLANDI 

İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart tarihinde yaşanan kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok, kazadan 106 gün sonra ABD'de yakalanarak tutuklandı.

DMM'den 'Suriyeliler mesire alanında kavga çıkardı' iddiasına yalanlama DMM'den 'Suriyeliler mesire alanında kavga çıkardı' iddiasına yalanlama Haberi Görüntüle

İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Anne-oğlu 18 Haziran'da farklı saatlerde mahkemedeydi. Eksik belgeler nedeniyle Eylem Tok hakkındaki dava 27 Haziran'a, oğlu Timur Cihantimur hakkındaki dava ise 20 Haziran Perşembe gününe ertelendi.

 

Cihantimur, Türkiye'nin iade talebine ilişkin davanın görüldüğü Boston'daki John Joseph Moakley Adliyesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Muğla'da akıllar durgunluk veren olay! Seri katil gibi peş peşe cinayetler işleyip kaçtı! Muğla'da akıllar durgunluk veren olay! Seri katil gibi peş peşe... Haberi Görüntüle

KEFALETLE SERBEST BIRAKILSIN TALEBİ 

Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un ailesi, sanıkların kefaletle serbest kalması için girişimlerine devam ediyor. 

Önceki gün Boston’da yeniden hakim karşısına çıkan 17 yaşındaki Cihantimur’un avukatları Martin G. Weinberg ve Victoria Kelleher, mahkeme hakimi Donald L. Cabell’e dün müvekkillerinin kefaletle serbest bırakılması için yeni bir dilekçe daha sundu.

Cihantimur’un avukatları hakime müvekkillerinin kefaletle serbest kalması için Türkiye’de babasına ait 2 milyon dolar değerindeki bir gayrimenkulü teminat olarak göstermeye hazır olduklarını belirtti. 

Eylem Tok ve katil oğlunun yargılandığı davada yeni gelişme: 2 milyon dolar teklif ettiler! Eylem Tok ve katil oğlunun yargılandığı davada yeni gelişme: 2... Haberi Görüntüle

2 MİLYON DOLARLIK TEKLİF 

Dilekçe’de, Cihantimur’un kefaletle serbest kalması için gösterdikleri babası Bülent Cihantimur’a ait 2 milyon dolar değerinde olduğu belirtilen gayrimenkulün, Türkiye’de olmasının mahkeme için sorun teşkil etmeyeceğini belirtildi. Dilekçede, daha önce yurtdışındaki mal varlıklarını teminat göstererek kefaletle serbest kalan bazı sanıklarla ilgili geçmişte bazı davalarda alınan kararlar emsal gösterildi.

2024 İstanbul'da hangi plajlar ücretsiz? İstanbul'daki plaj ücretleri ne kadar? 2024 İstanbul'da hangi plajlar ücretsiz? İstanbul'daki plaj ücretleri ne kadar? Haberi Görüntüle

DAVANIN SAVCISI GÜNDEM OLDU 

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un davaları ABD’de devam ederken duruşmaya bakan Amerikalı savcı da gündem oldu. Avukatları Timur Cihantimur’un kaldığı ıslahevinin koşullarından şikâyet edince savcı Kristin Kearney “Annesinin Porsche’siyle dolaşan bir çocuk için koşullar elbette zor” cevabını vererek gündem oldu. 

Duruşmada tutukluğunun devamına karar verilmişti. Hakim Donald L. Cabell’in bu kararı vermesinde Savcı Kristen Kearney’in savunması büyük rol oynadı.

Naci Görür'den dikkat çeken Marmara depremi uyarısı: Bekliyoruz Naci Görür'den dikkat çeken Marmara depremi uyarısı: Bekliyoruz Haberi Görüntüle

TEKRAR KAÇABİLİRLER

Savcı Kearney, söz alıp “Bu cezaevi bu tür kişiler için gayet uygun bir yer. Aslında haklısınız milyon dolarlık konutlarda yaşayan, annesinin Porsche’si ile dolaşan biri için bir şok. Bu şahıs ve annesi (Eylem Tok) bir adam can çekişirken para dolu bir çantayla Mısır’a kaçtı. Bu şahsın babasının maddi durumu çok güçlü ve serbest bırakılırlarsa tekrar kaçabilirler” dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading