Yandex Metrica

Eylem Tok ve oğlu ABD'de hakim karşısına çıktı: Türkiye'ye iade edilmeleri an meselesi

Eylem Tok ve oğlu ABD'de hakim karşısına çıktı: Türkiye'ye iade edilmeleri an meselesi

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) hakim karşısına çıktı.  Eylem Tok ve oğlunun tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken Eylem Tok'un bir sonraki duruşması 27 Haziran'a, Timur Cihantimur'un duruşması ise 20 Haziran'a ertelendi.  

Gündem

20.06.2024, 10:29

İstanbul Kemerburgaz'da 1 Mart tarihinde meydana gelen kazada  Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok'un ABD'de, kazadan 106 gün sonra yakalanarak hakim karşısına çıkartıldı.

Güvenlik paketli araç satış zorunluluğu ertelendi mi? GSR paketi olmayan otomobillerin satışı 31 Ağustos'a mı ertelendi? Güvenlik paketli araç satış zorunluluğu ertelendi mi? GSR paketi olmayan... Haberi Görüntüle

DURUŞMALARI ERTELENDİ!

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur 2 farklı duruşmada Boston'da hakim karşısına çıktı. Hakim, Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına, tarafların detaylı iddia ve savunma için hazırlık yapmasına, bir sonraki duruşmanın 27 Haziran Perşembe günü Türkiye saatiyle 16.00'da yapılmasına karar verdi.

Duruşmaya katılım gösteren gazeteci İbrahim Haskoloğlu, duruşma anını yapay zeka ile resmetti.

Eylem Tok'un yorgun ve bitkin göründüğünü ve tercüman aracılığıyla iletişim kurduğu aktarılırken Tok'un tedirgin halleri dikkat çekti. 

Cihantimur'un avukatının sık sık Timur Cihantimur'un ABD vatandaşı olduğunu vurguladığı ve serbest kalması halinde Amerika'da eğitimine devam edip kendisine bir hayat kurmak istediğini söylediği ifade edildi.

Denizler didik didik aranıyor! Bakan Uraloğlu duyurdu: 5 milyon 960 bin metreküp tarama yapıldı Denizler didik didik aranıyor! Bakan Uraloğlu duyurdu: 5 milyon 960... Haberi Görüntüle

BAKAN TUNÇ: GEREKLİ GİRİŞİMLERİ SÜRDÜRECEĞİZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Tunç, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemize iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan, Boston'da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan ve bugün ayrı ayrı hakim karşısına çıkarılan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiş, Eylem Tok'un duruşması 27 Haziran'a, oğlu Timur Cihantimur'un duruşması 20 Haziran'a ertelenmiştir. Adaletin tecellisi için şüphelilerin ABD'den ülkemize iadeleri hakkında gerekli girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

2

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading