Yandex Metrica

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un gözaltı görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul'da ölümlü kaza sonrası önce Mısır'a oradan da ABD'ye firar eden Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un Boston’da gözaltına alındığı anlara ait polis kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Anne ve katil oğlu elleri arkadan kelepçelendi. Eylem Tok ve oğlu ayrı ayrı araçlarla götürüldü.

Gündem

27.06.2024, 12:49

İstanbul Kemerburgaz'da 1 Mart'taki korkunç kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olduktan sonra 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'la birlikte yurt dışına firar eden anne Eylem Tok ABD'de yakalandı. Mahkemeye çıkarılan Eylem Tok ve oğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Türkiye'den İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Erdoğan paylaşımına tepki: 'İftira ve yalanlarla ülkesinin suçlarını örtbas etme çabasında' Türkiye'den İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Erdoğan paylaşımına tepki: 'İftira ve... Haberi Görüntüle

EYLEM TOK VE OĞLU BÖYLE YAKALANDI

İstanbul'da ölümlü kaza sonrası önce Mısır'a oradan da ABD'ye firar eden Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un yakalandığı anların görüntüsü ortaya çıktı. ABD'nin Boston eyaletinde yakalanan Anne ve katil oğlu elleri arkadan kelepçelendi. Eylem Tok ve oğlu ayrı ayrı araçlarla götürüldü.

24-28 Haziran'da ek ders ücreti ne kadar? Yaz seminerde kaç ek ders yatacak? 24-28 Haziran'da ek ders ücreti ne kadar? Yaz seminerde kaç... Haberi Görüntüle

DURUŞMA ERTELENDİ

Türkiye'nin iade talebi kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan Eylem Tok ve Timur Cihantimur ayrı ayrı hakim karşısına çıktı. İkisinin de tutukluluk halinin devamına hükmedildi. 27 Haziran'da görülmesi planlanan duruşma 1 Temmuz'a ertelendi. Ayrıca Timur Cihantimur’un kaldığı yerde hırpalandığı, temizlik görevi verildiği, bu sebeplerle de başka bir yere nakil isteği de kabul edilmedi.

Büyükçekmece'de anız yangını: Alevler evlere doğru ilerliyor Büyükçekmece'de anız yangını: Alevler evlere doğru ilerliyor Haberi Görüntüle

ÖZEL OKUL DETAYI

Ölümlü kaza sonrası ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu, tutuklandıklarında Boston'da yıllık ücreti 46 bin dolar olan özel bir okulu ziyaret etmeye hazırlanıyordu. Tutuklandıklarında Eylem Tok'un üzerinde bulunan 5 bin dolarlık nakit para da polis tutanaklarına geçti.

Kazada hayatını kaybeden Murati Aci...

Bakan Uraloğlu açıkladı: Korsan ve fahiş fiyat taşımacılığına dev ceza! Bakan Uraloğlu açıkladı: Korsan ve fahiş fiyat taşımacılığına dev ceza! Haberi Görüntüle

ABD SONRASI KÜBA'YA KAÇACAKLARDI

Ayrıca mahkeme belgelerinde; Türk yetkililerin Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un ABD sonrası Küba'ya gitmek için sahte pasaport almaya çalıştığını düşündüğü bilgisi de yer aldı. ABD'li yetkililer, anne ve oğlunun kaçma riski olduğuna kanaat getirdi. ABD'li yetkililer, Eylem Tok ve oğlunun 18 Haziran'daki duruşmaya kadar tutukluluklarının devamına karar verdi. 

Said Celili kimdir? İran'ın yeni Cumhurbaşkanı kim oldu? Said Celili kimdir? İran'ın yeni Cumhurbaşkanı kim oldu? Haberi Görüntüle

TİMUR CİHANTİMUR'UN DOSYADAKİ FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

18 Haziran'da görülen duruşmada Eylem Tok, saçları kesilmiş ve boyanmış, üstünde turuncu bir mahkum kıyafeti ile katıldı. Eylem Tok, “Bir katilin annesi olmak nasıl bir duygu?” diyen izleyiciye ‘Allahu Ekber’ diye cevap verdi. Öte yandan Timur Cihantimur’un Connecticut eyaletinde reşit olmayan çocukların tutulduğu İslah evindeki dosyasında yazan bilgilere göre’ Cihantimur 14 Haziran 2024 getirildiği belirtiliyor. Yargılanması devam ettiği için hüküm kısmı boş bırakılmış durumda. Dosyada yaşının 16 olarak belirtilmesi nedeni 28 Haziran’da 17’sinde gün alacak olması. Yani bir hafta sonra Timur Cihantimur’un doğum günü. Yine dosyadaki bilgiye göre “Federal Suç” ibaresi yer alıyor.

Mahkeme önünde toplanan bir grup Türk vatandaşı ise kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin ailesine destek vermek amacıyla "Justice for Murat" (Murat için adalet) yazılı dövizler açtı.

Vedat Aşçı kimdir? İş insanı Vedat Aşçı nereli? Vedat Aşçı kimdir? İş insanı Vedat Aşçı nereli? Haberi Görüntüle

EYLEM TOK'UN AVUKATI: İADESİ MÜMKÜN DEĞİL

Öte yandan Eylem Tok'un avukatı Brendan Kelley de iade süreciyle ilgili konuştu. Eylem Tok'un serbest bırakılması gerektiğini savunan Kelley, Türk kanunlarında ebeveynlerin çocuklarını korumak için yaptıklarının suç sayılamayacağını, bu yüzden de ABD ile Türkiye arasında iadenin mümkün olmadığını iddia etti.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading