Yandex Metrica

Famagusta yayından kaldırıldı mı? Famagusta Netflix'te yasaklanacak mı?

Famagusta yayından kaldırıldı mı? Famagusta Netflix'te yasaklanacak mı?

ABD merkezli online dizi ve film platformu Netflix'te bir skandal daha... Türk askerini Kıbrıs'ta işgalci olarak gösteren Famagusta adlı diziye tepkiler çığ gibi büyüdü. Dışişleri Bakanlığı da skandal dizi hakkında açıklamada bulundu. Türkiye'de milyonlarca abonesi olan Netflix'in yayınladığı skandal dizinin yayından kaldırılması bekleniyor. Peki Famagusta yayından kaldırıldı mı? Famagusta Netflix'te yasaklanacak mı?

Gündem

02.09.2024, 10:04

Dışişleri Bakanlığı, Netflix'in skandal dizisine ilişkin açıklama yaptı. Türk askerini işgalci olarak gösteren dizi hakkında yapılan açıklamada dizinin gerçekleri yansıtmadığı vurgulandı. Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Rum Kesimi yapımı “Famagusta” adlı dizinin, gerçekleri yansıtmadığını belirtilerek, "Bu dizi, 1963-74 yılları arasında gözlerini kan bürümüş Kıbrıslı Rum çeteler tarafından katledilen Kıbrıs Türklerinin aziz hatıralarına büyük bir saygısızlık teşkil etmektedir." denildi. Skandal dizinin yayından kaldırılıp kaldıırılmayacağı ise merak konusu oldu.

Bomba ihbarı yapılan uçakla ilgili yeni gelişme: Erzurum Valisi Çiftçi açıklama yaptı Bomba ihbarı yapılan uçakla ilgili yeni gelişme: Erzurum Valisi Çiftçi... Haberi Görüntüle

FAMAGUSTO YAYINDAN KALDIRILDI MI?

Dışişleri Bakanlığı Netflix'te yayımlanacak olan Türk askerini işgalci gibi göstermeye çalışan diziye tepki gösterdi. Açıklamada "Dijital bir platformda yayınlanacak olan "Famagusta" adlı dizi, tarihi gerçekleri çarpıtmak suretiyle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin kara propagandasına hizmet etmektedir. denildi. Açıklamanın devamında "Bu dizi, 1963-74 yılları arasında gözlerini kan bürümüş Kıbrıslı Rum çeteler tarafından katledilen Kıbrıs Türklerinin aziz hatıralarına büyük bir saygısızlık teşkil etmektedir.Gerçekleri olduğundan farklı yansıtmaya dönük bu tip nafile girişimler, Milli davamız Kıbrıs konusundaki mücadele azmimizi daha da güçlendirmektedir." denildi. Famagusto adlı dizinin yanından kaldırılması yönünde Türk abonelerin büyük bir baskısı var. Dizinin yayından kaldırılıp kaldırılmayacağı ise henüz netleşmedi. 

Narin'in babasından ilk açıklama: Devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak Narin'in babasından ilk açıklama: Devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak Haberi Görüntüle

FAMAGUSTO NETFLİX'TE YASAKLANACAK MI?

Rum diasporasının ürünü olan Famagusto dizisi hakkında Netflix'e şikayet yağıyor. Netflix'in Netflix'te yayınlanıp yayınlanmayacağı merakla bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading