Yandex Metrica

Fatih Altaylı'nın Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullarla ilgili iddiasına DMM'den açıklama!

Fatih Altaylı'nın Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullarla ilgili iddiasına DMM'den açıklama!

Gazeteci Fatih Altaylı'nın "Türklerin okulları çok kötü durumdayken MEB, Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullar için 30 bin temizlik görevlisi alacak" iddiası İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı.   

Gündem

23.09.2024, 18:43

Gazeteci Fatih Altaylı katıldığı internet yayınında "Türklerin okulları çok kötü durumdayken MEB, Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullar için 30 bin temizlik görevlisi alacak" ifadelerini kullandı. İddiayı yalanlayan İletişim Başkanlığı "Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarında söz ettiği 30 bin temizlik personeli istihdamı, okullarda temizlik hizmetinin daha başarılı bir şekilde yürütülmesi amacıyla gerçekleştirilecektir" açıklamasında bulundu.

MİT'ten Irak'ta nokta temizlik: PKK'nın sözde Mahmur genel sorumlusu Azad Akıncı öldürüldü MİT'ten Irak'ta nokta temizlik: PKK'nın sözde Mahmur genel sorumlusu Azad... Haberi Görüntüle

FATİH ALTAYLI'NIN İDDİALARIYLA İLGİLİ DMM'DEN AÇIKLAMA 

Fatih Altaylı'nın gündeme getirdiği iddia kısa sürede kamuoyunda konuşulurken İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden bazı basın yayın organlarında da yer alan haberlere ilişkin açıklama geldi. 

CHP belediyeciliği çöp, çukur çamur  demek! 150 tonluk çöpü yol kenarına döküldü: Bakanlık harekete geçti! CHP belediyeciliği çöp, çukur çamur demek! 150 tonluk çöpü yol... Haberi Görüntüle

"İDDİALAR ASILSIZDIR"

İletişim Başkanlığı'nın hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada "Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarında söz ettiği ilave 30 bin temizlik personeli istihdamı, MEB'e bağlı okullarda temizlik hizmetinin daha başarılı bir şekilde yürütülmesi amacıyla gerçekleştirilecektir. Bahse konu personel alımının, "yabancı öğrencilerin okuduğu okullar için" yapılacağı iddiası asılsızdır.

Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Sürücü belgesi yenilenmezse ne olur, cezası ne kadar? Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Sürücü belgesi yenilenmezse ne... Haberi Görüntüle

"DAİMİ BİR KADRO TAHSİSİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Bu alımın haricinde, AB fonlarıyla desteklenen PIKTES Projesi kapsamında yabancı uyruklu çocukların da eğitim gördüğü 29 ildeki okullarda kullanılmak şartıyla ve AB fonundan karşılanmak üzere 1 Ekim 2024 ile 31 Ocak 2025 tarihleri arasında 3 bin 117 Malzemesiz Genel Temizlik Personeli Hizmet Alımı yapılacaktır.Proje kapsamındaki alım proje bazlı (süreli - 1 Ekim 2024 ile 31 Ocak 2025) bir alım olup daimi bir kadro tahsisi söz konusu değildir. Bakan Tekin'in bahsettiği 30 bin temizlik personeli alımının PIKTES Projesi ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Kamuoyunu provoke etmek amacıyla yürütülen dezenformasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading