FED faizi indirirse ne olur? Dolar, borsa, altın, euro düşer mi, yükselir mi?

FED faizi indirirse ne olur? Dolar, borsa, altın, euro düşer mi, yükselir mi?

Piyasaların gözü kulağı ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına odaklandı. Fed 2024 Haziran ayı faiz kararını 12 Haziran'da açıklayacak. Fed'in faiz kararı yatırımcılar tarafından da merakla bekleniyor. Dolar, euro, altın ve borsa yatırımcıları faiz kararının kendilerine etkilerinin nasıl olacağını araştırıyor. FED faizi indirirse ne olur? Dolar, borsa, altın, euro düşer mi, yükselir mi? soruları şu sıralar sıkça sorulmaya başlandı.

Gündem

12.06.2024, 18:09

Küresel piyasalar FED faiz kararı toplantısından çıkacak faiz kararına odaklanmış durumda. FED faiz kararı toplantısı 12 Haziran 2024 Çarşamba günü yapılacak. Faiz kararı saat 21.00'de kamuoyuna duyurulacak. 

Müjdat Gezen'in hastalığı ne? Sağlık durumu nasıl? Müjdat Gezen'in hastalığı ne? Sağlık durumu nasıl? Haberi Görüntüle

FED HAZİRAN AYINDA FAİZ İNDİRİR Mİ?

Fed'in faizi sabit tutacağı beklentisi piyasada hakim. Fed'in faiz kararından çok Başkan Jerome Powell'ın ekonomik gidişata ilişkin açıklamaları merak ediliyor. 

Büyük kayıplar verdiklerini itiraf ettiler! Milli Savunma Bakanı net konuştu: Teröristlere pençe vuruldu kilit kapanıyor! Büyük kayıplar verdiklerini itiraf ettiler! Milli Savunma Bakanı net konuştu:... Haberi Görüntüle

FED FAİZİ İNDİRİRSE BORSA NE OLUR?

FED'in faiz indiriminde yatırımcışar hisse senetlerine yönelebilir. Faiz indirimi ile risksiz yatırımlardan çıkışlar artabilir ve borsaya yönelim artabilir.  Fiazler ile borsadaki hareket genelde ters orantılıdır. Ancak son yıllarda faizlerin artmasına rağmen ABD'de borsalarda yükselişin sürdüğü gözlemlenmiştir. Ülkemizde de faiz indirimi ile borsaların ne tepki vereceğini söylemek pek mümkün değil. 

Teröre 'Pençe-Kilit' darbesi! Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi Teröre 'Pençe-Kilit' darbesi! Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi Haberi Görüntüle

FED FAİZİ İNDİRİRSE DOLAR NE OLUR?

Fed'in faiz kararının hiç şüphesiz en büyük etkisi dolar üzerinde olacaktır. Fed'in faiz indirimi ile piyasaya daha fazla dolar girişi olur ve bu durum da doların bir miktar değer kaybetmesine neden olur. Ancak bu durum ülkemiz için geçerli olmayabilir. Zira ülkemizde dolar kurunu belirleyen çok farklı etmek söz konusu. 

Discord kapatıldı mı? Discord sahibi kim, hangi ülkenin? Discord kapatıldı mı? Discord sahibi kim, hangi ülkenin? Haberi Görüntüle

FED FAİZİ İNDİRİRSE ALTIN NE OLUR?

Fed'in faiz kararı ons altın fiyatlarını da etkiler. Altın, Fed'in bu yıl indirim yapacağı beklentilerinin yanı sıra merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen talep ve alımların desteğiyle bu yıl yüzde 12 arttı. 

NOT: Bu içerik yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez. Bu içeriğe göre yatırım yapmak sizi zarara uğratabilir.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading