Yandex Metrica

Fed faizi ne zaman indirecek? Fed faiz indirirse dolar, altın, euro düşer mi, yükselir mi?

Fed faizi ne zaman indirecek? Fed faiz indirirse dolar, altın, euro düşer mi, yükselir mi?

ABD'den gelen ekonomik veriler ışığında Fed'in faiz indirimine gideceği zaman da yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. Uzman görüşleri ve para piyasalarındaki fiyatlamalara bakılınca Fed'in yakın bir zamanda faizleri yavaş yavaş indirmesi bekleniyor. Peki Fed faizi ne zaman indirecek? Fed faiz indirirse dolar, altın, euro düşer mi, yükselir mi?

Gündem

12.07.2024, 11:32

ABD'den gelen enflasyon verileri faiz indirimi beklentilerini daha da artırdı. ABD Merkez Bankası Fed enflasyonla mücadele konusunda peş peşe faiz artırımına gitmişti. Özellikle Kovid-19 döneminde enflasyonun zirve yaptığı ABD'de parasal sıkılaşma yerini yavaş yavaş gevşemeye bırakmaya hazırlanıyor.

Bakan Fidan: PKK Irak’ın her yerini kanser hücresi gibi sardı Bakan Fidan: PKK Irak’ın her yerini kanser hücresi gibi sardı Haberi Görüntüle

FED FAİZLERİ NE ZAMAN İNDİRECEK?

ABD'den gelen enflasyon verileri  faiz indirimine yönelik iyimserliği artırdı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artışla piyasa beklentilerinin altında kaldı. Fed'in yakın zamanda faiz indirimine başlayacağı beklentisi de arttı. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in ilk faiz indirimine eylülde gitme ihtimaline kesin gözüyle bakılıyor.

Fedwatch'a göre yatırımcılar, eylülde 25 baz puanlık faiz indirimini yüzde 87 ile fiyatlıyor.

Türkiye alçaklığa sessiz kalmaz! ABD'de alkışlanan Netanyahu için karşı hamle: Filistin Başbakanı'na TBMM'den davet! Türkiye alçaklığa sessiz kalmaz! ABD'de alkışlanan Netanyahu için karşı hamle:... Haberi Görüntüle

FED FAİZ İNDİRİRSE DOLAR, EURO NE OLUR?

Fed'in faiz indirmesi tüm dünya piyasalarını yakından etkiler. Fed'in faiz indirimi ile birlikte dünya piyasalarında doların dolaşımı daha da artar. Bu durum da doların diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesine neden olur. Fed'in faiz indirimi önceden fiyatlanmışsa dolar ve euro üzerinde çok fazla bir etkisi olmaz.

Meclis ne zaman kapanacak? TBMM ne zaman tatile girecek? Meclis ne zaman kapanacak? TBMM ne zaman tatile girecek? Haberi Görüntüle

FED FAİZİ İNDİRİRSE ALTIN DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?

Fed'in faiz kararını indirmesi altın piyasasını da yakından ilgilendirir. Küresel piyasalarda ons altın Fed'in faiz kararına odaklanmış durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading