Yandex Metrica

Sitede Ara

Fergani nedir? Fergani ne üretiyor?

Fergani nedir? Fergani ne üretiyor?

TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'dan Fergani açıklaması geldi. Savunma alanında atılan başarılı adımların uzay alanında da atışması gerektiği vurgulanıyor. Selçuk Bayraktar Fergani'nin bu yıl uzaya uydusunu fırlatacağını açıkladı. Fergani nedir? Fergani ne üretiyor? soruları ise pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı. İşte Fergani şirketinin detayları...

Gündem

05.09.2024, 17:28

Türk savunmasına önemli ürünler kazandıran Selçuk Bayraktar bu ürünlerin yurt dışına ihraç edilmesiyle de Türk ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Ülkemizin aynı zamanda vergi rekormeni olan Selçuk Bayraktar uzay alanında da çalışmalara yoğunluk verdi. TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar TEKNOFEST’in düzenlendiği ANFAŞ Fuar Alanı'nda önemli açıklamalarda bulunan Selçuk Bayraktar Fergani bünyesinde üretilen uydunun bu sene uzaya fırlatılacağını duyurdu. 

Cevdet Yılmaz'dan ekonomide büyüme mesajı: 'Tüketimden, üretim ekonomisine geçiş sürecek' Cevdet Yılmaz'dan ekonomide büyüme mesajı: 'Tüketimden, üretim ekonomisine geçiş sürecek' Haberi Görüntüle

FERGANİ NEDİR?

Fergani Uzay Teknolojileri Bilişim Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2022 yılında kurulmuş uzay araştırmacılığı şirketidir. Selçuk Bayraktar Fergani hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Uzay alanında da çalışmalarımız var, başladık. Fergani adlı girişimimizi kurduk. Bir anlamda Baykar'ın 10 sene önceki hali gibi düşünün. 70-80 kişilik bir mühendis ekiple şu anda çalışıyor ve uzay alanda alçak yörünge uydu konselasyonu, takım uydular üretiyor. Bu yıl ilk uydusunu fırlatacak ve bunun yanında yörünge transfer araçları ve fırlatma sistemleri üzerine çalışmaları bir yandan yürütüyor." Fergani uzay alanında da Türkiye'nin bağımsızlığı açısından büyük öneme sahip. 

Fergani ticari amaçla ürettiği uydular, bu uydularda kullanılan komponentler, faydalı yükler ve özgün itki teknolojilerle geliştirilen, Yörünge Transfer Araçları (YTA) ile  uzay endüstrisinde hizmet vermektedir.

İki yıllık emekleri kül oldu! Kanada'da neler oluyor? Türk restoranı kundaklandı İki yıllık emekleri kül oldu! Kanada'da neler oluyor? Türk restoranı... Haberi Görüntüle

FERGANİ NE ÜRETİYOR?

Fergani Uzay Teknolojileri Bilişim Sanayi ve Ticaret A.Ş. mühendisleri takım uydu ve yörünge tranfer aracı üzerinde çalışmalarına devam ediyor. 

Selçuk Bayraktar daha önce yaptığı açıklamada Fergani uydusunun hidrojen peroksit uzay motorunun ateşleme testinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

FERGANİ’nin uydu işletmecilerine sunacak olduğu YTA çözümü ile beraber işletmeci, gideceği yörünge fark etmeksizin planladığı tarihe uygun olan herhangi bir fırlatma programına ikincil yük olarak dahil olacak, uzaya ulaştıktan sonra, kendi hedef yörüngesine YTA ile erişecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading