Feth-i Kabir nedir, nasıl yapılır?

Feth-i Kabir nedir, nasıl yapılır?

2009 senesinde vahşice katledilen Münevver Karabulut'un katili olan Cem Garipoğlu'nun mezarı açılıyor. Peki, feth-i kabir ne demek?

Gündem

26.09.2024, 14:19

Türkiye’de 3 Kasım 2009 tarihinde başı kesilerek öldürülen ve bir anda gündemde ilk sırada yer alan Münevver Karabulut’u öldüren Cem Garipoğlu, cinayetin sonrasında 197 gün sonra 17 Eylül 2009 tarihinde teslim olmuştu. 11 Şubat 2010 tarihinde hakim karşısına çıkan Garipoğlu, 10 Ekim 2014’de Silivri'de cezasını çektiği 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir ip ve poşet kullanarak intihar etmiş ve hayatına son vermişti.

Alnan son kararla birlikte Karabululut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, yaptığı açıklamasında Cem Garipoğlu’nun mezarının açılacağını söyledi.

İran'da metan gazı patlaması sonucunda ölenlerin sayısı 38'e yükseldi İran'da metan gazı patlaması sonucunda ölenlerin sayısı 38'e yükseldi Haberi Görüntüle

FETH-İ KABİR NEDİR?

Vefat eden bir kimsenin mezarının açılması işlemine feth-i kabir denir. Bu işlem genelde miras hukuku ya da ceza hukuku açısından gerekli olduğunda gerçekleştirilir. Ölen kişinin kimliği belirsizse, ölüm sebebi şüpheliyse, mirasçılar arasında anlaşmazlık durumu varsa ya da yeni deliller ortaya çıkmışsa feth-i kabir yapılabilir.

Feth-i Kabir

Maliye'den yat ve tekne satışlarına sıkı takip: 1.4 milyar liralık kayıt dışı hasılat tespit edildi! Maliye'den yat ve tekne satışlarına sıkı takip: 1.4 milyar liralık... Haberi Görüntüle

FETH-İ KABİR NASIL YAPILIR?

Feth-i kabir işlemi için soruşturma evresinde cumhuriyet savcısı, kovuşturma evresinde ise mahkeme karara varır. Mezardan çıkarma kararı ölünün bir yakınına bildirilirken feth-i kabir yapılırken cesetten parça alınarak toksikolojik inceleme yapılır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading