FETÖ içinde taht oyunları: Örgütün mal varlığı liderlik kavgasını hararetlendirdi! Gülen'in kara kutusunun zenginleşmesi örgütü karıştırdı

FETÖ içinde taht oyunları: Örgütün mal varlığı liderlik kavgasını hararetlendirdi! Gülen'in kara kutusunun zenginleşmesi örgütü karıştırdı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen’in ölümünden sonra, örgüt içerisinde süregelen liderlik çekişmeleri daha da gün yüzüne çıktı. Mal varlığıyla dikkat çeken isimlerden biri olan ve örgüt liderinin en yakınındaki kişi olarak bilinen "Uzun Cevdet" lakaplı Cevdet Türkyolu, zenginleşmesi ve servetiyle örgüt içinde tartışma konusu oldu.

Gündem

22.10.2024, 13:36

Fetullah Gülen’in ölümünden sonra, örgütün yönetiminde yer alan kilit isimler arasında mal varlığına ve özellikle sıcak paranın kontrolüne ilişkin kavgalar patlak verdi. Bulundukları ülkelerde lüks yaşamlarına devam edebilmek için örgütün topladığı yardımların kontrolü kritik önem taşırken, bu paralar üzerinde söz sahibi olmak, örgüt içinde ciddi anlaşmazlıklara yol açtı.

Örgütün ABD’de bulunan bazı üst düzey isimleri arasında, toplanan fonların yönetimi ve kişisel servetlerin büyütülmesi konusunda da gerilim yaşandığı biliniyor. Bu isimlerin başında gelen ve Fetullah Gülen’in uzun süre en yakınında yer alan "Uzun Cevdet" lakaplı Cevdet Türkyolu, örgüt içindeki finansal kaynakları kişisel zenginliğine dönüştürmesiyle dikkatleri üzerine çekti.

Cuma günleri okullar tatil mi? 2024 okul saatleri değişti mi? Cuma günleri okullar tatil mi? 2024 okul saatleri değişti mi? Haberi Görüntüle

CEVDET  TÜRKYOLU'NUN ÇARPICI MAL VARLIĞI

Cevdet Türkyolu’nun mal varlığı, örgüt içindeki diğer isimlere kıyasla büyük bir hızla artış gösterdi. Gülen’in ölümünden önce, onun Pensilvanya’daki ikametgahı olan Saylorsburg’da yer alan milyon dolarlık malikaneyi Haziran 2023’te yaklaşık 840 bin dolara satın alması, dikkat çeken ilk adımlarından biri oldu. Bunun yanı sıra, 2003 ile 2013 yılları arasında toplam 17 adet gayrimenkul alım-satım işlemi gerçekleştirdi.

Türkyolu, örgüte bağlı Kaynak Holding bünyesindeki NT Şirketi’ndeki hissesini, 2012-2014 yılları arasında fahiş bir fiyata satarak yaklaşık 4 milyon doları aşan bir kazanç elde etti. Bu satışla beraber Kaynak Holding’e büyük zarar verdi ve bu süreçte kayda alınmayan milyonlarca dolar nakit para da aldığı iddialar arasında yer aldı.

Ölüm bir kaçış değil! Adalet Bakanı Tunç'tan Gülen paylaşımı: Mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecek Ölüm bir kaçış değil! Adalet Bakanı Tunç'tan Gülen paylaşımı: Mücadelemiz... Haberi Görüntüle

BANK ASYA'DAN SKANDALLAR VE YATIRIMLAR

Cevdet Türkyolu’nun örgüt içindeki rolü sadece gayrimenkul ve hisse satışlarıyla sınırlı kalmadı. Bank Asya’ya yönelik fırsatçı hamleleri de örgüt içindeki mali yapı üzerinde etkili oldu. Bankanın hisselerinin değer kaybetmesini fırsata çevirerek, büyük miktarlarda hisse alımı yapan Türkyolu, hem kişisel servetini büyüttü hem de bankayı mali sıkıntıya sürükledi. Hisse fiyatlarının 75 kuruşa kadar düşmesini değerlendirip 1 milyon lot hisse alan Türkyolu, bu hamleyle hem bankaya zarar verdi hem de ciddi bir servet elde etti.

Çalanların ailelerine işkence! PKK'ya kendi içinde darbe: PKK'lılar örgütün kasasını boşaltıp kaçtılar! Çalanların ailelerine işkence! PKK'ya kendi içinde darbe: PKK'lılar örgütün kasasını... Haberi Görüntüle

ABD'DEKİ ŞİRKETLER VE KREDİLER

Cevdet Türkyolu, Bank Asya’dan aldığı kredilerle ABD’de de faaliyetlerine devam etti. Amish Farmers Market LLC adlı bir şirketin kurucu ortağı olan Türkyolu, bankadan aldığı 1 milyon doları bulan krediyle bu şirkete yatırım yaptı. Bu durum, örgüt içindeki kaynakların kişisel servet yaratma amacıyla kullanıldığına dair şüpheleri artırdı.

Elazığ'da bugün (16 Ekim) okullar tatil mi? 17 Ekim yarın Elazığ'da okul var mı? Elazığ'da bugün (16 Ekim) okullar tatil mi? 17 Ekim yarın... Haberi Görüntüle

ZENGİNLEŞMENİN KAYNAĞI NE?

2013 yılından itibaren borsada aktif yatırımlar yapmaya başlayan Türkyolu’nun, servetinin kaynağını ailesinin Adapazarı’ndaki arazileri olarak göstermesi ise dikkat çekti. Ancak ABD’de sahip olduğu onlarca gayrimenkul, bu açıklamanın inandırıcılığına gölge düşürdü. Bu gayrimenkullerin değeri, iddia edilen Adapazarı arazilerinden çok daha yüksek bir seviyede bulunuyor.

Cevdet Türkyolu’nun örgüt içindeki bu tartışmalı servet artışı, FETÖ'nün liderlik çekişmesinin ardındaki en büyük sebeplerden biri olarak görülüyor. Örgütün üst düzey isimleri arasındaki bu mal varlığı kavgalarının gelecekte daha da derinleşmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading