Yandex Metrica

FETÖ kaçırdığı Adil Öksüz'ün sorgulama görüntüsünü çekti: Saklandığı evin fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ kaçırdığı Adil Öksüz'ün sorgulama görüntüsünü çekti: Saklandığı evin fotoğrafı ortaya çıktı

ABD-İsrail adına tertiplenen 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'deki 1 numaralı ismi Adil Öksüz'ün yurtdışına nasıl kaçırıldığı netleşiyor. 'Mahrem imam' Cihat Yıldız'ın Öksüz'ü 4 Ağustos akşamı Üsküdar'daki evden alıp kaçırdığı kesinleşti. Firar operasyonunu başından sonuna yöneten FETÖ'nün 2 numarası Mustafa Özcan, yurtdışına çıktıktan sonra Adil Öksüz'ün sorgu görüntüsünü çekti.

Gündem

29.08.2024, 13:24

15 Temmuz 2016 kanlı darbe girişimini Fetullahçı Terör Örgütü'ne bağlı 'TSK İmamı' sıfatıyla Akıncı (Mürted) Üssü'nden yöneten Adil Öksüz'ün yurtdışına kaçırılmasına dair şok bilgiler ortaya çıkıyor. 

Öksüz'ün Ankara'da FETÖ bağlantılı hakimlerce salıverilmesinin ardından örgütün iki numaralı ismi Mustafa Özcan, onu yurtdışına kaçırmak için çok sayıda ismi seferber etti. Özcan'ın görevlendirdiği kişiler arasında Türkiye'deki sağ kolu Cihat Yıldız da vardı. 

8 yıldır aranırken 16 Ağustos 2024 günü Beylikdüzü'ndeki bir polis kontrol noktasında yakalanıp tutuklanan Yıldız, Öksüz'ü darbe girişiminin ardından geldiği İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki evinde ziyaret etti. 

Adil Öksüz ve Fetullah Gülen

"Adil Öksüz'ü Avrupa'ya kaçır" talimatını FETÖ kasası Mustafa Özcan'dan alan Cihat Yıldız, onunla Üsküdar'da gizlendiği evde buluştuktan sonra o eve 4 Ağustos gecesi yeniden ve son kez geldi. 

Irak'ta gündem PKK!  Savunma bakanından dikkat çeken açıklama: Türkiye ile anlaşmak istiyoruz! Irak'ta gündem PKK! Savunma bakanından dikkat çeken açıklama: Türkiye ile... Haberi Görüntüle

CİHAT YILDIZ'IN TÜM BAĞLANTILARI MERCEK ALTINDA

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler'in soruşturma dosyasından yazdığı bilgilere göre Yıldız, Adil Öksüz'ü Üsküdar'daki evden 4 Ağustos'ta bir araçla aldı. 

Zafer Çay adlı sanığın kullandığı aracın ön sağ koltuğunda Cihat Yıldız, arka koltuğunda ise Adil Öksüz vardı. Öksüz bu yolculuk sonrası ortadan kayboldu. Öksüz'ün yıllardır Berlin yönetiminin koruması altında Almanya'da yaşadığı biliniyor.

Soruşturma dosyasında Adil Öksüz'ü kaçırırken kullanılan 35 (İzmir) plakalı aracın ve Öksüz'ün Üsküdar'da saklandığı evin fotoğrafı da yer aldı. 

Cihat Yıldız, Adil Öksüz'ü Üsküdar'dan bu araçla kaçırdı.

Cihat Yıldız, Öksüz'ü nereye götürdüklerine yahut gizlendiği 8 yıl boyunca nerede kaldığına ilişkin herhangi bir bilgi vermeyi reddetti. Soruşturma kapsamında Adil Öksüz'ün ABD'de yaşayan kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım ile askerî kanat sorumlusu 3 kişi daha bulunuyor. 

'Oğuz' ve 'Bahadır' kod adlarını kullanan 'mahrem imam' Cihat Yıldız, örgütte bir dönem Bursa Işıklar Askerî Lisesi'nden, sonra da Hava Harp Okulu'ndan sorumluydu. 

Yakalandıktan sonra bunca yıl nerede kaldığına ilişkin soruları "15 Temmuz'dan sonra sağda solda takıldım. Kaldığım yerler hakkında bilgi vermek istemiyorum" diye yanıtlayan Yıldız'ın tüm bağlantıları ve gittiği adresler soruşturuluyor.

Adil Öksüz'ü kaçıran FETÖ'cü Yıldız'ın, takip edilmeyi zorlaştırmak için yabancı ülke hattı kullandığı ve internete de sadece kamuya açık Wi-Fi ağlarından bağlandığı belirlendi. 

Adil Öksüz'ün Üsküdar'da saklandığı ev

2024 YKS ek tercih Hukuk, Psikoloji, Tıp boş kontenjan sayısı | Ek yerleştirmede kaç kişi yerleşecek? 2024 YKS ek tercih Hukuk, Psikoloji, Tıp boş kontenjan sayısı... Haberi Görüntüle

ADİL ÖKSÜZ'Ü ÖRGÜT SORGUYA ÇEKTİ 

Sabah gazetesinden Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre Cihat Yıldız, FETÖ'nün 2 numaralı ismi Mustafa Özcan'ın en güvendiği kişiydi. 

Darbe girişimi sırasında Avrupa'da bulunan Özcan, Öksüz yakalanınca tüm ekibini seferber etti, onun serbest kalmasını sağladı ve kaçırılma işleri için hem Cihat Yıldız'ı hem de Öksüz'ün kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım'ı görevlendirdi. 

Adil Öksüz ve Mustafa Özcan

Ankara'dan kaçırılarak İstanbul'a getirilen Yıldız, Cihat Yıldız'a teslim edildi. Sonrasında yurtdışına kaçırılarak Balkanlar ekibine ulaştırıldı. 

Bir dönem Gülen Vakfı'nın müdürlüğünü yaparken 'mahrem imam' sıfatıyla FETÖ'ye bağlı çalışan itirafçı Ümit Akdemir, Sabah gazetesine şok bir bilgi verdi.

Örgüte bağlı okullarda öğretmenlik yapan Cihat Yıldız'ın Amasya'da iken TSK mahremlerinden biri olduğunu söyleyen Akdemir, "Mustafa Özcan, kaçırdıktan sonra Adil Öksüz'e darbedeki hatalarını anlattırdı ve video kaydı aldırdı" dedi. 

Öksüz'ün bir çeşit örgüt sorgusu manasına gelen 'özeleştiri' görüntüsünün Mustafa Özcan tarafından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e iletildiği sanılıyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading