FETÖ'cü alçaktan gazeteci Yunus Paksoy'a saldırı: Üzerine araba sürdü, telefonunu ezip delilleri yok etmeye çalıştı

FETÖ'cü alçaktan gazeteci Yunus Paksoy'a saldırı: Üzerine araba sürdü, telefonunu ezip delilleri yok etmeye çalıştı

CNN Türk'ün ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, FETÖ'cü bir militanın saldırısına uğradı. Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in kaçırıldığı söylenen evin önünden canlı yyaına bağlanan Paksoy'un üzerine araba sürüldü, Paksoy'a fiziksel saldırı yapıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Paksoy'u arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti ve meselenin takipçisi olacağını söyledi.

Gündem

02.06.2024, 12:35

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'le basında çıkan haberler tartışılmaya devam ederken terörist Gülen'in tutulduğu iddia edilen evin önünde yayın yapan CNN Türk ve Hürriyet gazetesi ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, FETÖ'cü bir militanın saldırısına uğradı. Saldırgan FETÖ'cü, Paksoy'un üzerine araba sürdü, araçtan inip Paksoy'a saldırdı.

24 Eylül 2024 MasterChef takım oyununu hangi takım kazandı? Dokunulmazlığı kırmızı mı, mavi takım mı kazandı? 24 Eylül 2024 MasterChef takım oyununu hangi takım kazandı? Dokunulmazlığı... Haberi Görüntüle

"SÜREKLİ TACİZ ETTİLER"

Yunus Paksoy, "Bir 10 - 15 dakikadır sürekli gelip taciz ediyorlar. Kimsin ne yapıyorsun, fotoğraf çekmek istiyorlar. Buradan sürekli araç giriş çıkışı oluyor. FETÖ'nün yaşadığı ama kaçırıldığının iddia edildiği yer girişi burası. Buradan giriş çıkış yapılıyor. Biraz önce gelip giden biri vardı. Sonra Almanca konuştu. Sürekli burada taciz olayı oluyor." dediği sırada saldırıya uğradı. Uğradığı saldırı sonrasında açıklamalarda bulunan Paksoy, "Gözlüğüm ve telefonum uçtu. Gömleğim falan yırtıldı. Arabama girdim, 911'i aradım. Birazdan polis burada olacak. Burada arabayı üzerime sürdüğü için cana kasıt var. " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e uyarı: Sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemez Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e uyarı: Sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemez Haberi Görüntüle

"BELLİ Kİ BURAYA SALDIRMAYA GELMİŞ"

Daha sonra yeniden CNN Türk canlı yayınına bağlana Yunus Paksoy, şu ifadeleri kullandı: "Şunu söyleyeyim biraz önce 3 adet ekip otosu geldi. 911'i aradıktan yaklaşık 30 dakika sonra. Elde darp izi görülüyor. CNN TÜRK'ün canlı yayın görüntülerini izlediler. Arabanın hem önünde hem arkasında plaka olmadığını söyledim. Bu işi yapmaya geldiğini biliyor gibi. Telefonuma doğru bir hareket yaptı. Sırtıma yumruk attı. Daha sonra kendisi ayrıldı buradan. Arabasına bindi ve uzaklaştı. Benim arabama doğru gitti fotoğraf çekme, kayıt alma hepsini yaptı. Belli ki buraya saldırmaya gelmiş. FETÖ haberlerini Türkiye'de çalışırken yaptım ABD'de çalışırken yaptım. İlk kez fiziksel saldırıda bulunan birini gördüm. Polisler geldiğinde biraz olayı anlamayı çalıştılar. Polisler iletişimde olacaklarını söylediler. İlk önce benim yanıma geldiğinde kötü bir Almancayla 'kimsin sen?' dedi. Ben de kimsin sen diye sorunca cevap vermedi."

Cem Garipoğlu'nun mezarında neden kefen yok? Cem Garipoğlu kefensiz mi gömüldü? Cem Garipoğlu'nun mezarında neden kefen yok? Cem Garipoğlu kefensiz mi... Haberi Görüntüle

FAHRETTİN ALTUN'DAN "GEÇMİŞ OLSUN" TELEFONU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkkanı Fahrettin Altun, FETÖ'cü militanın saldırısına uğrayan Yunus Paksoy'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Altun, şu ifadeleri kullandı: "Gazetecilik mesleğini icra ederken bir FETÖ mensubu tarafından saldırıya uğrayan CNN Türk ve Hürriyet ABD Temsilcisi Yunus Paksoy’a en samimi geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 

Sayın Paksoy ile maruz kaldığı alçak saldırı sonrası görüşmemde de kendisine belirttiğim üzere, ilgili makamlarımızca bu meselenin takipçisi olacağımızdan ve bu alçakça saldırıya karışanların hakettiği cezayı alması için ABD’li merciiler nezdinde her türlü adımı atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye düşmanı teröristlerle mücadele etmeye devam edeceğiz. Hakikatperver gazetecilere bu mücadeleye omuz verdikleri için şükran borçluyuz."

23 Eylül bugün Zonguldak'ta okullar tatil mi? Okullar kaç gün tatil? 23 Eylül bugün Zonguldak'ta okullar tatil mi? Okullar kaç gün... Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: "ABD MAKAMLARI NEZDİNDE GEREKLİ GİRİŞİMLER YAPILMAKTADIR"

Gazeteci Yunus Paksoy'a FETÖ militanının yaptığı saldırıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaptı. "Sayın Yunus Paksoy'un Uğradığı Saldırı Hk." başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "CNN Türk TV kanalının Vaşington muhabiri Sayın Yunus Paksoy'un Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında yaptığı yayın sırasında uğradığı saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştiren ve azmettiren kişilerin hukuk önünde hesap vermeleri için ABD makanları nezdinde girişimler yapılmaktadır."

Twente Fenerbahçe maçı TRT1'de neden yok? FB-Twente maçı şifreli mi, hangi kanalda? Twente Fenerbahçe maçı TRT1'de neden yok? FB-Twente maçı şifreli mi,... Haberi Görüntüle

YUNUS PAKSOY'DAN "İYİYİM" MESAJI

Sosyal medya hesabındna açıklama yapan Yunus Paksoy,, durumunun iyi olduğunu bildirerek gerekli kanıtları ABD'li güvenlik güçlerine sunduğunu ifade etti. Paksoy ayrıca konuyla ilgilenen çeşitli kişi ve kuruluşlara da teşekkür etti. Yunus Paksoy'un mesajı şöyle: "Fetullahçı teröristin Pensilvanya’daki saldırısı sonrası durumum iyi. Hemen ulaşarak geçmiş olsun dileklerini ileten İletişim Başkanımız Sn. Fahrettin Altun’a, New York Başkonsolosumuz Sn. Reyhan Özgür’e, Dışişleri Bakanlığımıza ve Demirören Medya TV Grup Başkanımız Sn. 

Murat Yancı'ya teşekkürlerimi sunuyorum. Konuyla ilgili Pensilvanya Eyalet Polisi’ne ifade verdim ve gerekli kanıtları ilettim. Hem devletimiz hem de kanalımız konunun sonuna kadar takipçisi olunacağını bildirdi."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading