Yandex Metrica

FETÖ'de 27 yıl önce aynı mesajı vermişti! CIA'in "Kapadokya" paylaşımının şifreleri!

FETÖ'de 27 yıl önce aynı mesajı vermişti! CIA'in "Kapadokya" paylaşımının şifreleri!

Amerikan istihbarat servisi CIA tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı gününde dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Servisin resmi Instagram hesabından Kapadokya'nın fotoğrafı paylaşıldı. Daha önce FETÖ, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Kapadokya'yı şifre olarak kullanmıştı. Örgütün Sivil İmamı Kemal Batmaz'ın CIA'deki kod adının Kapadokya olduğu da ortaya çıkmıştı. CIA'in son paylaşımındaki Kartal logosu da dikkat çekerken, FETÖ'nün kapatılan yayın organı Aksiyon Dergisi'nin 132.sayısında aynı Kartal figürünü kapakta kullandığı ortaya çıktı. Kartalın gaga kısmının tam Kapadokya bölgesine denk gelmesi de dikkat çeken başka bir detay oldu.    

Gündem

02.09.2024, 18:28

ABD'nin istihbarat servisi CIA'in resmi sosyal medya hesabından Kapadokya fotoğrafını paylaşması dikkat çekti. Bu kare kısa sürede gündem olurken kullanıcılar "Neden Kapadokya?"sorusunu sordu. Paylaşımın ardından Fetullahçı Terör Örgütü’nün Kapadokya ile olan bağlantıları akıllara geldi.

CIA, Nevşehir'de bulunan ve geçmişte yer altı şehirleri ile bilinen Kapadokya'nın bir fotoğrafını paylaştı. Sıradan gibi görünen paylaşım bir süre incelendiğinde dikkat çekmeye başladı. FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Kapadokya üzerinden mesaj verdiği, örgütün kritik isimlerinden Kemal Batmaz'ın da CIA arşivlerinde Kapadokya kod adı ile kayıtlı olduğu biliniyor. FETÖ'nün kapatılan dergisi Aksiyon'un 132.sayısında CIA'in Kapadokya fotoğrafına koyduğu kartalın aynısını gagası Kapadokya'ya denk gelecek şekilde kapak yaptığı ortaya çıktı. Aksiyon dergisinin kapağında 'Yurtta Sulh' ifadesi yer alırken, 15 Temmuz'da darbeye kalkışan hainler de 'Yurtta Sulh Konseyi' ismi ile harekete geçmişti.

Sadece kaymakamın makam aracını aradı! Teğmenin kaymakam vekiline yaptığı pahalıya patladı! Sadece kaymakamın makam aracını aradı! Teğmenin kaymakam vekiline yaptığı pahalıya... Haberi Görüntüle

PERİ BACALARININ BULUNDUĞU BÖLGE İÇİN DİKKAT ÇEKEN NOT

Peribacalarının yer aldığı kareye ise "Türkiye'nin Kapadokya bölgesindeki bu "Peri Bacaları" (aynı zamanda Kapadokya, çadır kayaları veya toprak piramitleri olarak da adlandırılır), 40 m'ye (130 ft) kadar yüksekliğe ulaşabilir ve oluşturulması yüzyıllar alabilir." notu düşüldü.

Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını değiştirdi! Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını ... Haberi Görüntüle

CIA'DEN KAPADOKYA PAYLAŞIMI

CIA'in Kapadokya paylaşımı dikkat çekti. CIA'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Kapadokya'ya ait bir fotoğraf yer aldı. Fotoğrafa, "Türkiye'nin Kapadokya Bölgesi'ndeki bu Peri Bacaları (Kapadokya, çadır kayaları veya toprak piramitleri olarak da adlandırılır.) 40 metreye kadar yüksekliğe ulaşabilir ve oluşturulması yüzyıllar sürebiliyor. CIA'in World Factbook 265 dünya varlığı hakkında temel istihbarat sağlayan bir kamu kaynağıdır. CIA'de daha fazla bilgi alın!" notu düşüldü. Fotoğrafın üzerinde CIA'i temsilen bir kartal figürü de konuldu.

Sevda 3 gün boyunca kayıptı! İfadesi alınan 13 yaşındaki kız çocuğundan babasıyla ilgili şoke eden iddia! Sevda 3 gün boyunca kayıptı! İfadesi alınan 13 yaşındaki kız... Haberi Görüntüle

KAPADOKYA İLE KİME HANGİ MESAJ VERİLDİ?

CIA'in paylaşımı yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. 15 Temmuz hain darbe girişiminde CIA'in izleri bilinirken, FETÖ ile de CIA arasındaki derin ilişki takip ediliyor. CIA'in Kapadokya fotoğrafın ile neyi amaçladığı, fotoğrafın hangi şifreleri barındırdığı kamuoyu tarafından tartışılıyor.

9 Eylül bugün İstanbul'da otobüsler saat kaça kadar ücretsiz? İETT otobüs, metro, metrobüs hangi saatlerde bedava? 9 Eylül bugün İstanbul'da otobüsler saat kaça kadar ücretsiz? İETT... Haberi Görüntüle

HAİN DARBE GİRİŞİMİ ÖNCESİ FETÖ ELEBAŞI KAPADOKYA ÜZERİNDEN MESAJ VERDİ 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birlik ve bütünlüğüne kasteden 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi de Kapadokya üzerinden mesajlar verilmişti. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Haki renk hırka giyerek Kapadokya şifresi ile hainleri harekete geçirmişti.

FETÖ elebaşı Gülen'in söz konusu konuşmasının 15.36 saniyesinde, kurduğu cümleyi bir anda yarıda keserek, ilgisiz bir şekilde, tane tane ve son derece dikkati çekici vurgulu ifadelerle "Antrparantez, umum adına konuşuyorum, umum İslam toplumu adına, Kapadokya sakinleri, oradaki serkarlar adına konuşuyorum." dediği mahkeme tarafından da kayıtlara geçmişti.

Silah kaçakçılarına 81 ilde MERCEK darbesi: Binlerce kişi yakalandı Silah kaçakçılarına 81 ilde MERCEK darbesi: Binlerce kişi yakalandı Haberi Görüntüle

KEMAL BATMAZ'IN KOD ADI DA KAPADOKYA'YDI

FETÖ'nün CIA ile koordineli elemanlarından örgütün Sivil İmamı Kemal Batmaz ile ilgili Kapadokya detayı da hayli dikkat çekici. CIA, Kemal Batmaz'ı Kapadokya kod adı ile kaydetmişti. Kemal Batmaz, darbe girişiminim kilit isimleri arasında yer alıyor.

Celal Kalyoncu kimdir? Ahu Tuğba'nın cenaze masraflarını üstlendi! Celal Kalyoncu kimdir? Ahu Tuğba'nın cenaze masraflarını üstlendi! Haberi Görüntüle

27 YIL ÖNCE AYNI MESAJ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün yayın organlarından olan Aksiyon Dergisi'nin 132. sayısında CIA ile benzer bir mesaj verdiği ortaya çıktı. 14-20 Haziran 1997 tarihli derginin kapağında CIA'in Kapadokya fotoğrafı üzerine koyduğu Kartal yer alıyor. Kartalın bir harita üzerine konumlandırılması dikkat çekiyor. Kartalın en saldırgan organı olarak tanımlanan gaga kısmına Kapadokya'nın denk gelmesi de kayda değer ayrıntılardan biri olarak yorumlanıyor.

Okullarda 'uyum' haftası programı başladı! Öğrenciler için ders zili çaldı! Okullarda 'uyum' haftası programı başladı! Öğrenciler için ders zili çaldı! Haberi Görüntüle

YİNE "YURTTA SULH" MESAJI

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında cuntacı askerler 'YURTTA SULH KONSEYİ' ismini kullanmıştı. FETÖ'nün Kapadokya mesajlı kapağının üzerinde yine 'Yurtta Sulh' ifadesinin yer aldığı görülüyor. CIA'in o dönemde Aksiyon dergisi yönetimi ile yakın ilişki içerisinde çalıştığı da belirtiliyor.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading