Yandex Metrica

FETÖ'nün Kapadokya'ya altın depoladığı iddiası ortalığı karıştırdı! CIA neyi gizliyor?

FETÖ'nün Kapadokya'ya altın depoladığı iddiası ortalığı karıştırdı! CIA neyi gizliyor?

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen yoğun demans halinde düşünme yetisini kaybedince mesaj, örgütün sahibi CIA'dan geldi. İşgal girişiminin mimarı Yahudi David Samuel Cohen'in yönettiği Amerikan istihbaratı, 15 Temmuz için örgüt tarafından simge olarak kullanılan Kapadokya resmini paylaştı. Şimdiye dek TSK'ya sızmış hainleri tanımladığı düşünülen 'Kapadokya' şifresi bambaşka mesajlara işaret ediyor olabilir. FETÖ'nün Nevşehir'e sakladığı söylenen altın ve döviz varlığı bunların başında geliyor.  

Gündem

04.09.2024, 09:58

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Amerikan istihbarat örgütü CIA'nın sosyal medya hesabından 'Kapadokya' fotoğrafı paylaşması gündemdeki yerini koruyor. 

CIA'ya bağlı Fetullahçı Terör Örgüt elebaşı Fetullah Gülen, 15 Temmuz 2016 darbe hazırlıklarının zirveye çıktığı günlerde, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızmış üniformalı hainleri yöneten 'mahrem imam'ları Pensilvanya'da toplamış onlara 'Kapadokya' şifresiyle mesaj vermişti. 

9 Mart 2016 tarihli konuşmasında, giydiği haki yeşil cübbeyle 'Kapadokya serkarlarına' seslenen Gülen, 'amir, müdür' anlamına gelen 'serkar' kelimesiyle TSK personelinden sorumlu örgüt üyelerine hitap etmişti.

FETÖ'nün mahrem biriminde görev alanların 'öğretmen, müdür yardımcısı, müdür, genel müdür' şeklinde kodlandığı biliniyor. 

Ancak 'Kapadokya' kelimesi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızmış hainleri ifade etmesinin yanında çok daha başka şifreleri barındırmış olabilir.

FETÖ'nün darbe girişimine hazırlık kapsamında Nevşehir'in yeraltı mağaralarıyla ünlü Kapadokya bölgesinde milyarlarca dolar değerinde altın ve döviz sakladığı iddia ediliyor. 

Bir turizm şirketi olmayan CIA, Instagram hesabında Kapadokya resmi paylaştı.

Türkiye BRİCS'e üye olacak mı? Türkiye BRİCS'e üye olursa ne olur? Türkiye BRİCS'e üye olacak mı? Türkiye BRİCS'e üye olursa ne... Haberi Görüntüle

HAZİNEYİ DIŞARI ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR 

Örgütün yıllardır Türkiye'deki üyelerinden 'himmet' adı altında topladığı varlıkları Bank Asya'nın TMSF'ye devri ve dersanelerin kapatılması sürecinde fiziksel olarak yeraltında istiflediği ileri sürüldü. 

Söylentiye göre FETÖ, darbe girişimi sırasında Kapadokya'daki hazinenin bir kısmını uçaklarla Türkiye dışına çıkarmaya çalıştı. 

CIA Direktör Yardımcısı David Samuel Cohen tarafından yönetilen 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi Türk milletinin destansı direnişiyle başarısız olunca, FETÖ'nün fizikî altın ve dövizleri Nevşehir'deki gizli yerde saklı kalmaya devam etti. 

CIA Direktör Yardımcısı David Samuel Cohen ve CIA Direktörü William Burns

Yeraltında bulunan servetin sonraki dönemde Türkiye'deki FETÖ'cülerin finanse edilmesinde kullanıldığı, hatta örgüte bağlı bazı kişilerin legal görünümlü yatırımlarla bu yasadışı varlığı sisteme kanalize etmekte olduğu ileri sürülüyor. 

Son dakika... Binali Yıldırım hastaneye kaldırıldı! Sağlık durumu nasıl? Son dakika... Binali Yıldırım hastaneye kaldırıldı! Sağlık durumu nasıl? Haberi Görüntüle

ELEBAŞININ KONUŞMALARINDA SIKÇA GEÇİYOR

Romalılar döneminde 'gizli kalmayı' ve 'hücre yapılanmasını' temsil eden Kapadokya, Fetullahçı Terör Örgütü'nde parayı ve serveti de tanımlıyordu. FETÖ elebaşı Gülen'in geçmişte bunu doğrulayan pek çok konuşması bulunuyor. 

Örgüt üyeleriyle yürüttüğü seansların birinde Gülen, hainlere maddi yardımda bulunmak isteyen odaklara işaret ederek "Aynı zamanda imkanlarım geniş... Eğer para sıkıntısı, imkan sıkıntısı olursa onu da yaparım. Rağmen alâ Kapadokya..." diyor. 

Pensilvanya'daki ihanet kampının içinden aldığı bilgileri sosyal medya hesabında yayınlayarak Türkiye'de geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Avukat Burak Bekiroğlu, Fetullah Gülen'in daha önceki 'Kapadokya' mesajlarına dikkat çekiyor. 

Onların birinde Gülen, Kapadokya ile kodlanan yerde örgüt üyelerinin müflis olmaktan ve paralarını kaybetmekten yakındığını belirterek şunları söylüyor:

"Müflis olarak burada iyi şeyler yaptım. Çok ciddi kazanımlarla öbür tarafa yürüyorum. Ama dünya kadar da başkalarının hakkı sırtımda...

Arpa kadar hakla öbür tarafa gitmemek için şakaklarımızı zonklatırcasına ızdırap duymalıyız. 

Kasıklarımızda sancıyı hissedercesine bir arpa hakkı, tek bir arpa kadar hak... Ne kadar unutulmuş bu türlü şeyler Kapadokya'da..."

İdam gelsin! Siyasilerden peş peşe Narin açıklaması: Ömer Çelik, Mustafa Destici Özgür Özel... İdam gelsin! Siyasilerden peş peşe Narin açıklaması: Ömer Çelik, Mustafa... Haberi Görüntüle

'ÖRGÜTE VERDİĞİNİZ PARALAR SİZİN DEĞİLDİ'

"Müflis olarak burada iyi şeyler yaptım" ifadesiyle Gülen'in, "Paramın tamamını örgüte teslim ettim, artık hiçbir şeyim kalmadı" diyen işadamlarına işaret ettiğini kaydeden Bekiroğlu, diğer mesajlara şöyle yer verdi:

"Çok ciddi kazanımlarla öbür tarafa yürüyorum. (Tercümesi: Paramı asıl sahibi olan örgüte teslim ettim, bol sevap işledim, cennete gideceğim.) 

Ama dünya kadar da başkalarının hakkı sırtımda. (Tercümesi: Örgüt, para topladığı işadamlarına, 'o paralar aslında sizin değildi' imasında bulunuyor.)

Arpa kadar hakla öbür tarafa gitmemek için şakaklarımızı zonklatırcasına ızdırap duymalıyız. (Tercümesi: Örgüt sayesinde kazandığınız tüm parayı örgüte iade etmeniz çok önemlidir.)

Kasıklarımızda sancıyı hissedercesine bir arpa hakkı, tek bir arpa kadar hak... (Tercümesi: Sizden her şeyi geri almış olmamız size acı gelmiş olabilir ancak örgüte ait olan ve sizlerden alınan para ve altınlar Nevşehir’de, merak etmeyin ama zaten o para sizin hakkınız değildi.)

Çomar festivali! Hayvan dernekleri Yenikapı'da toplandı: Köpek kılığına girdiler! Çomar festivali! Hayvan dernekleri Yenikapı'da toplandı: Köpek kılığına girdiler! Haberi Görüntüle

ABD İSTİHBARATI SEMBOLLERLE ÇALIŞIR 

Yoğun demans halinde beyin fonksiyonlarını yitirdiği belirtilen Fetullah Gülen'in yokluğunda CIA, Kapadokya fotoğrafı paylaşarak hem Türkiye'deki örgüt üyelerine 'sahipsiz olmadıklarını' söylüyor hem de yeni bir darbe girişiminin hazırlanmakta olduğunu imâ ediyor. 

Tıpkı FETÖ gibi sembolleri yoğun olarak kullanan Amerikan istihbaratı, Kapadokya'daki örgüt hazinesine yönelik saklı bir mesaj da vermiş olabilir. 

15 Temmuz darbe girişimini Büyükada'daki bir otelde ekibiyle beraber takip eden CIA ajanı Henri Barkey'in 16 Temmuz sabahı Splendid Otel'den ayrılırken resepsiyona üzerinde Pensilvanya yazısı bulunan bir çan bıraktığını unutmamak gerekiyor. 

Habere Tepki Ver

19

0

3

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading