Yandex Metrica

Sitede Ara

Fetullah Gülen ve ışıklı kapı bir kez daha sahnede: O mesajlar Danıştay kararıyla peş peşe geldi

Türk yargısını FETÖ'ye bir kez daha teslim edecek skandal karar Danıştay 5. Daire'den geldi. 15 Temmuz sonrası meslekten ihraç edilen 450 hakim-savcıya adliye koridorlarının yolu açıldı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen 'yeniden diriliş' mesajları verirken, yeni yayınlanan örgüt kitabının kapağında 15 Temmuz öncesindekine benzeyen mesaj verildi. Mide bulandıran süreç aynı zamanda şehitlerin kemiklerini sızlatıyor. 

Gündem

17.05.2024, 00:23

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yargıya yeniden sızmasına neden olacak Danıştay kararına tepkiler çığ gibi büyüyor. 15 Temmuz 2016'daki kanlı darbe girişimi sonrasında Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından meslekten atılmış 450 isim, Danıştay 5. Dairesi'nin skandal kararıyla eski görevlerine iade edilecek. 

ByLock yazışmaları, HTS kayıtları, tanık beyanları ve ankesör aramalarıyla FETÖ üyesi oldukları daha önce kesin bir şekilde tespit edilmiş bu isimlere devlet, görevden ayrı kaldıkları süreden dolayı tazminat da ödeyecek. 

FETÖ'nün yargıya geri dönüşü anlamına gelen Danıştay kararına Hakimler ve Savcılar Kurulu itiraz etti ancak dosya Danıştay İdarî Dava Daireleri Kurulu'nda gündeme dahi alınmadı. FETÖ'nün yargıdaki yapılanmasına ilişkin benzer kararların 2022 yılında da alındığı ve o yıl 200'e yakın örgüt üyesinin yeniden adliye koridorlarında cirit atmaya başladığı belirtiliyor. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Danıştay'da görevli FETÖ'cü hakimler de gözaltına alınmıştı.

Pensilvanya'daki örgüt elebaşı Fetullah Gülen ve ona bağlı 'mahrem imamlardan' emir alan savcı-hakim kılıklı FETÖ üyesi teröristler, Danıştay'ın yol açtığı skandal süreç tersine çevrilmezse, Türk adaleti üzerinde bir kez daha vesayet düzeni oluşturacak. 

Son dakika... Kandilli Rasathanesi duyurdu! Akdeniz açıklarında korkutan deprem Son dakika... Kandilli Rasathanesi duyurdu! Akdeniz açıklarında korkutan deprem Haberi Görüntüle

DARBE MESAJLARI PEŞ PEŞE GELDİ

450 FETÖ'cü hakim ve savcının yargıya yeniden dönebileceğine ilişkin Danıştay kararı sonrası Amerikan istihbaratına bağlı terör örgütünden dikkat çekici paylaşımlar geldi. Elebaşı Fetullah Gülen'in sözlerinden derlenmiş yeni bir kitabı tanıtan örgüt 'Yusuf Sûresi' adlı kitabın kapağında içeriye ışık süzülen bir kapı görseline  yer verdi. 

Fetullah Gülen - FETÖ - 15 Temmuz - Sızıntı kapak.jpg

Kapının dışında görülen ışıklarla bezenmiş buluta da insan silüetinin yerleştirildiği görüldü. Hapisteki üyelerine 'umut' mesajları veren örgüt, yargıya sızmakta olan FETÖ'cülerin vereceği kararlarla 'özgürlüğün yakın olduğunu' söylüyor. Kitap isminin de bu nedenle özellikle seçilmesi ve Hz. Yusuf kıssasına göndermeler yapılması dikkat çekiyor. 

1970'li yıllardan beri Mason localarının kıdemli üyelerinden biri olan Fetullah Gülen, Amerikan istihbaratına bağlı örgütünün Türkiye'yi teslim alması için dini kavramları alabildiğine kullanmasıyla biliniyor.

Örgüt 15 Temmuz 2016 darbe girişimi öncesinde, propaganda aygıtı Sızıntı dergisinin kapağında yine simgesel bir temaya yer vermişti. Kapakta asker kıyafeti giymiş bir şahsın açtığı kapının arkasında 'çiçekli güneşli bahar gününü' yansıtan bir manzara görülüyordu. 

Derginin yayınlandığı Mayıs 2016'da FETÖ'nün mahrem imamları, temmuzda yapılacak darbe için özellikle Ankara ve İstanbul'da yoğun hazırlık içerisindeydi. 

CHP'de 52. madde krizi! Özel'den eleştirilere rağmen otoriterleşme adımı CHP'de 52. madde krizi! Özel'den eleştirilere rağmen otoriterleşme adımı Haberi Görüntüle

GÜLEN'DEN YENİ GÖRÜNTÜ: YENİDEN DİRİLİŞİ HAFİFE ALMAMAK LAZIM

Tabanını ayakta tutma amaçlı umut mesajları verme yolunda hiçbir fırsatı kaçırmayan örgütün Pensilvanya'daki elebaşı Fetullah Gülen, Danıştay'ın skandal kararını 'kutsayan' bir açıklamayla sahneye çıktı. Örgütün Herkül adlı propaganda aygıtında yayınlanan görüntüde Gülen, yanındakilere 'yeniden dirilişin öneminden' bahsediyor. 

Örgütünün inkıraz süreci yaşadığını, bunun ise ümitsizliğe neden olduğunu kaydeden teröristbaşı, 'elde edilen yeni imkanların iyi değerlendirilmesini' tavsiye ediyor.

"14 asır önce böyle bir geceydi, o gece ayın 14'ü bir öksüz çıkıverdi" diyen Gülen, yine Hz. Peygamber'e ait sembolleri kirli planlarına alet etmekten çekinmedi ve 'bir kurtarıcının geleceğini' ileri sürdü. 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

1

0

0

1

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading