Yandex Metrica

Filistin düşmanı yeni kabine halkı sokaklara döktü: Fransa'da ayaklanma

Filistin düşmanı yeni kabine halkı sokaklara döktü: Fransa'da ayaklanma

Fransa'da Filistin karşıtı yeni kabine, halkı sokaklara döktü. Sol ittifakın ortak başbakan adayını "Filistin devletini tanıma" vaadi nedeniyle göreve getirmeyen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un azledilmesini isteyen binlerce kişi sokağa döküldü. İşte detaylar...  

Gündem

22.09.2024, 16:01

Fransa'da 16 Temmuz'da Gabriel Attal ve hükümetinin istifasının ardından Başbakanlık görevine getirilen Michel Barnier'nin kurduğu yeni kabine tepkilere yol açtı.

Ege'de bir deprem daha! Vatandaşlar sokaklara döküldü! Ege'de bir deprem daha! Vatandaşlar sokaklara döküldü! Haberi Görüntüle

ANTİ DEMOKRATİK HAMLELER: FİLİSTİN KARŞITI KOALİSYON

Fransa Anayasası'na göre, cumhurbaşkanının istediği kişiyi başbakan atama yetkisi mevcut. Fakat seçimlerde Macron, anti demokratik hamlelerde bulunarak solcu Yeni Halk Cephesi (NFP) ittifakının galip geldiği erken seçimlerin ardından solun ortak adayını atamayı reddederek, 30 Haziran ve 7 Temmuz'da yapılan erken genel seçimlerinden 2 ay sonra merkez sağdan seçimlerde 4. gelen Sarkozy'nin partisinden eski Dışişleri Bakanı ve eski Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier'i başbakan olarak atadı.

Filistin'den Ayşenur Eygi açıklaması: Filistin halkı ve liderleri için Ayşenur şehittir Filistin'den Ayşenur Eygi açıklaması: Filistin halkı ve liderleri için Ayşenur... Haberi Görüntüle

FRANSA'DA DEMOKRASİ BU AKŞAM AŞAĞILANDI

Fransa'da erken genel seçimlerin galibi sol ve çevreci ittifak Yeni Halk Cephesi'nin (NFP) başbakan adayı Lucie Castets, X hesabından yaptığı açıklamada, "Bize uzlaşı hükümeti vaat ediliyordu ancak elimizde katı sağcı bir hükümet var" ifadesini kullandı.

Castets, Fransa'daki demokrasinin bu akşam aşağılandığını belirtti.

Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinin kurucusu Jean-Luc Melenchon da X hesabından, "Macron iktidarının yeni felaket filminin oyuncuları belli oldu" paylaşımında bulundu.

Melenchon, hükümetin meşruiyetine ve geleceğine dair şüphelerini belirterek, yeni İçişleri Bakanı Retailleau'yu eleştirdi ve "Tez zamanda bu (hükümetten) kurtulmalıyız" değerlendirmesini yaptı.

Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm konuşuldu: Bakan Kurum, İBB Başkanı İmamoğlu'nu kabul etti Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm konuşuldu: Bakan Kurum, İBB Başkanı... Haberi Görüntüle

HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un azledilmesini isteyen binlerce kişi sokaklara dökülerek Macron iktidarını protesto etti.

Göstericiler, Macron'un genel seçimleri kazanan sol ve çevreci ittifak Yeni Halk Cephesinin (NFP) ortak başbakan adayı Lucie Castets yerine, merkez sağcı Michel Barnier'yi hükümeti kurmakla görevlendirmesine tepki gösterdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading