Yandex Metrica

Filistinli iş insanına silahlı saldırıda yeni gelişme: 3 suikastçı yurt dışına firar etti

İstanbul Kağıthane'de emlakçılık ve galericilik yapan Filistinli iş insanlarına silahlı saldırı düzenlendi. 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin 4 kişi yakalanırken, olayın failleri olduğu belirlenen 6 kişiden 3'ü yurt dışına kaçtı.

Gündem

20.08.2024, 12:33

Pazar akşamı İstanbul'un Kağıthane ilçesinde Filistinli iş insanına saldırı düzenlendi. Kağıthane'de gerçekleşen saldırıda galericilik ve emlakçılık yapan park halindeki araçta Anas El Kadir öldürüldü. Arabanın penceresinden atlayıp kaçan ortağı  Fadı Masada canını zor kurtardı ancak o da ağır yaralandı. 

Suiastı gerçekleştiren zanlılar, park halindeki aracın yanında durup, otomobilin çıkışını engelledi. Kaldırım tarafından gelen katil ise silahı o esnada silahını ateşledi. Suikastı gerçekleştiren saldırgan yine yabancı uyruklu bir kişi üzerine kiralanmış bu otomobille kaçtı. Olay yerinde susturucu takılmış bir silah da bulundu. Olayda kullanılan silaha susturucu takılması, saldırı düzenlenen kişilerin Filistinli olması, “Mossad operasyonu mu?” sorusunu da gündeme getirdi.

Kürtçe yemin provokasyonu! Diyarbakır barosundan skandal: Avukat adayına yasaya aykırı yemin! Kürtçe yemin provokasyonu! Diyarbakır barosundan skandal: Avukat adayına yasaya aykırı... Haberi Görüntüle

SİLAHI TUTUKLUK YAPTI

Saldırıda Filistinli iş adamlarının yanında 3 gün önce işe başlayan koruma (emekli asker) Eray Kazancıoğlu da ayağından vuruldu. Emekli asker olan Kazancıoğlu, verdiği ifadede peşpeşe kurşunlardan sonra saldırganın silahının tutukluk yaptığını anlattı. Katilin tabancayı atarak sokağın başında kendisini bekleyen araca binerek kaçtığını söyledi.

Ölen ve yaralanan iş insanları Filistinli asıllı İsrail vatandaşıydı. Saldırganların ise Filistinli olduğu değerlendiriliyor. Hatta saldırganların da İsrail pasaportu taşıdığı konuşuluyor. Suikaste kurban giden Anas El Kadir'in babası Bilal Abdülkadir'den olaya ilişkin açıklama geldi. 

CHP'li belediyede 'Banker Bilo' dolandırıcılığı: Herkese aynı gün ve aynı saatte randevu verdi CHP'li belediyede 'Banker Bilo' dolandırıcılığı: Herkese aynı gün ve aynı... Haberi Görüntüle

ACILI BABA KONUŞTU: KONU SİYASİ DEĞİL

Bilal Abdülkadir, yaptığı açıklamada "Konu siyasi bir konu değil, ne olduğunu bilmiyoruz ama bizler siyasetten uzak insanlarız. Biz İsrail Araplarındanız, Filistinliyiz, Arabız. İsrail pasaportu taşıyoruz. Türkiye'ye daima gelip gidiyoruz. Ne olduğunu bilmiyoruz. Herhangi bir tehdit yoktu. Hatta aksine biz Türkiye'de çok rahattık. Cinayette siyaset söz konusu değil, siyasetle işimiz yok. Biz Filistin asıllı İsrail Arabıyız ve ben İsrail pasaportuna sahibim. Biz sürekli Türkiye'yi ziyaret ederiz. Ümidimiz, Türk polisinin en kısa sürede görevini yerine getirip canileri yakalamasıdır" şeklinde konuştu.

Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde silahlı saldırı: Çok sayıda yaralı var Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde silahlı saldırı: Çok sayıda yaralı var Haberi Görüntüle

3 SUİKASTÇI FİRAR ETTİ

Silahlı saldırının alacak meselesi nedeniyle gerçekleştirildiği belirlenirken, olayın faillerinden 6 kişiden 3'ünün 3 farklı araç kullanarak Kırklareli'den yurt dışına kaçtığı belirtildi. Yürütülen saha çalışmalarında olay yeri ve çevresindeki güvenlik kamera kaydı görüntülerinin detaylı şekilde incelendiği aktarılan açıklamada, bir şüphelinin araç içindeki mağdur kişilere yönelik silahla ateş açtığı belirlendiği, olay yerinde kullanılan suç unsuru silahla 8 boş kovanın ele geçirildiği kaydedildi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ilk defa açıkladı! Haniye de Meclis'te konuşma yapacaktı TBMM Başkanı Kurtulmuş ilk defa açıkladı! Haniye de Meclis'te konuşma... Haberi Görüntüle

4 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hasaplarından yaptığı açıklamada, olay yerinin güvenlik kameralarının detaylı incelendiğini saldırıyı gerçekleştiren şahısların 3'ünün yurt dışına çıktığı, diğer şahısların yakalanma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Şahıslara yardım eden 4 kişi yakalananarak gözaltına alındı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading