Yandex Metrica

Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltince dolar düşer mi, yükselir mi? Borsa, altın ne olur?

Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltince dolar düşer mi, yükselir mi? Borsa, altın ne olur?

ABD merkezli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in merakla beklenen Türkiye kararı belli oldu. Fitch Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltti. Türkiye'nin görünümü ise pozitiften durağana çekti. Uluslararası sıcak paranın gelmesi açısından kredi derecelendirme kuruluşlarının notlarının oldukça etkili olduğu biliniyor. Peki Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltince dolar düşer mi, yükselir mi? Fitch kredi notunu yükseltince Borsa yükselir mi? Fitch'in kararı altını nasıl etkiler?

Gündem

07.09.2024, 09:36

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings merakla beklenen Türkiye kararını açıkladı. Enflasyonla sıkı mücadele ve parasal sıkılaşma konusunda atılan adımları değerlendiren Fitch Ratings Türkiye'nin bu yıl yüzde 3,5 seviyesinde büyüme gerçekleştireceğini belirtti. Fitch aynı zamanda Türkiye'nin kredi notunu da yükseltti. Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini tamamladı. Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B+"dan "BB-"ye yükseltildiği, not görünümünün ise "durağan" olarak belirlendiği aktarıldı. Fitch Ratings, geçen yıl eylülde Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, not görünümünü 2 yılın ardından "negatif"ten "durağan"a çevirmişti. Kredi derecelendirme kuruluşu, bu sene mart ayında da ülkenin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkarmıştı.

Meclis'teki koltuk sayısı 30'a düştü! İYİ Parti'de toplu istifa depremi! Meclis'teki koltuk sayısı 30'a düştü! İYİ Parti'de toplu istifa depremi! Haberi Görüntüle

FİTCH TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU YÜKSELTİNCE DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen not artışları Türk ekonomisi için oldukça önemlidir. Sıcak paranın ülkeye gelmesi açısından önem taşıyan kredi notu artışları ile Türkiye'ye daha fazla döviz girdisi olabilir. Bu karar doların bir miktar düşmesine neden olabilir. Ancak yurt içinde ve yurt dışındaki diğer gelişmeler dolar kurunun ana belirleyicisidir. Özetle Fitch'in kredi notu artışı dolar açısından olumlu karşılanır. 

15 Eylül bugün hangi takımın maçı var? Pazar günü kimin maçı var? 15 Eylül bugün hangi takımın maçı var? Pazar günü kimin... Haberi Görüntüle

FİTCH TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU YÜKSELTİNCE BORSA YÜKSELİR Mİ DÜŞER Mİ?

Borsalar yurt dışından gelen yabancı yatırımcılar ile yükseliş gösterebilir. Kredi notu artışı yabancı kaynağın Türkiye'ye gelmesi açısından oldukça değerlidir. Fitch'in kredi notu artışı borsa açısından olumlu karşılanır. Ancak borsada kesin yükselişe neden olabileceğini söylemek doğru olmaz. 

Yakup Köse'yi hedef almıştı! Nefret tohumunun baş aktörü Ümit Özdağ hakkında iddianame hazırlandı! Yakup Köse'yi hedef almıştı! Nefret tohumunun baş aktörü Ümit Özdağ... Haberi Görüntüle

FİTCH TÜRKİYE KARARI 

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini tamamladı. Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B+"dan "BB-"ye yükseltildiği, not görünümünün ise "durağan" olarak belirlendiği aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading