Gabar, Cudi ve Kurt Dağı'na giriş çıkışlar yasaklandı: İşte Şırnak Valiliği açıklaması

Gabar, Cudi ve Kurt Dağı'na giriş çıkışlar yasaklandı: İşte Şırnak Valiliği açıklaması

Şırnak Valiliği, Cizre, Uludere, Silopi ve Beytüşşebap ilçelerinde pek çok kırsal bölgeyi 'özel güvenlik bölgesi' ilan ederek giriş-çıkışların geçici olarak yasaklandığını duyurdu. 

Gündem

13.10.2024, 20:30

Ortadoğu'daki en kaliteli petrolün çıkarıldığı Şırnak'taki Gabar Dağı'ndan rezervlere ilişkin müjde üstüne müjde gelirken Şırnak Valiliği'nin yeni açıklaması farklı bölgelerde yeni maden aramaları yapılacağı yönündeki beklentileri artırdı. 

Duyuru aynı zamanda sözkonusu bölgede güvenlik operasyonlarına hız verileceğinin ilanı oldu. 

Gabar, Cudi ve Kurt Dağı başta olmak üzere Şırnak'ın ilçelerine bağlı kırsal bölgeler geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi. 

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ile Güvenlik Bölgeleri Kanunu uyarınca 14-28 Ekim 2024 tarihleri arasında şu noktalar geçici özel güvenlik bölgesi olarak tanımlandı:

  • Bestler-Dereler
  • Gabar Dağı
  • Cudi Dağı
  • Kurt Dağı
  • Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankaya, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla, İncebeldağları
  • Faraşin
  • Altındağları
  • Oymakaya 

Şırnak genelinde pek çok kırsal yer, 'geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edildi..jpg

Valilik, sözkonusu kararın millî güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, şiddet olaylarının meydana gelmesinin önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz durumun önüne geçilebilmesi amacıyla alındığını duyurdu. 

Vatandaşların açıklanan bölgelere girmemelerinin can ve mal güvenlikleri açısından önem taşıdığı kaydedildi.​​​​​​​​​​​​​​

Erşan Kuneri kimdir, gerçekte var mı? Erşan Kuneri kimdir, gerçekte var mı? Haberi Görüntüle

ABD-İSRAİL TAŞERONLARIYLA AMANSIZ MÜCADELE

Terör örgütü PKK destekçileri son günlerde elebaşı Abdullah Öcalan'ın 'tecrit altında tutulduğunu' ileri sürerek özellikle kentlerde provokasyonları artırdı. 

Şırnak'ta son açıklanan güvenlik paketi, teröristlerin kırsalda olası bir saldırısına karşı güvenlik önlemlerinin artırılması bakımından önem taşıyor. 

Yurt içi ve sınır ötesinde ABD-İsrail taşeronu terör örgütleriyle mücadeleyi etkin biçimde sürdüren güvenlik güçleri, son 1 haftada 42 teröristi etkisiz hale getirdi. 

Milli Savunma Bakanlığı 10 Ekim 2024 tarihli açıklamasında, 1 Ocak'tan beri 1113'ü Irak'ın, 1036'sı ise Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 2 bin 149 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading