Gazze'de kıtlık alarmı verildi! Gıda stokları tükendi!

Dünya Gıda Programı, katil İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki soykırımı nedeniyle 50 gündür süren insani yardım engellemeleri sonucu, bölgedeki gıda stoklarının tamamen tükendiğini açıkladı. Gazze'deki sağlık sektörü de büyük bir krizle karşı karşıya, çünkü hastaneler bombalanıyor ve hayati tıbbi malzeme eksikliği yaşanıyor. Norveçli doktor Mads Gilbert, burada tanık olduğu insanlık dramını "soykırım" olarak tanımlayarak, sağlık altyapısının yok edilmesinin sistematik bir İsrail politikası olduğunu belirtti.
Dünya Gıda Programı (WFP), katil İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki soykırımı nedeniyle 50 gündür insani yardım girişlerinin engellenmesi nedeniyle, Gazze’deki gıda stoklarının tamamen tükendiğini açıkladı. Birçok insani yardım kuruluşunun sıkıntılarla karşı karşıya olduğu bu dönemde, WFP son olarak Gazze’ye ulaştırılan son sıcak yemek mutfaklarının da bugün teslim edildiğini duyurdu.
GIDA YARDIMLARI TAMAMEN DURDU
Reuters’ın haberine göre, Gazze'deki insani kriz derinleşiyor. Katil İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle 50 gündür hiçbir insani yardımın bölgeye girmemesi, gıda temini açısından ciddi bir sorun yaratmış durumda. Dünya Gıda Programı, Gazze halkının gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla son bir çaba olarak sıcak yemek yardımını ulaştırmış olsa da, bu yardımların da tükenmesiyle birlikte bölgedeki açlık durumu daha da vahim bir noktaya gelmiş bulunuyor.
MADS GILBERT’İN TANIKLIK DENEYİMİ: "SOYKIRIM"
Norveçli doktor Mads Gilbert, Gazze Şeridi’nden yeni döndü ve burada tanık olduğu insani felaketi derin bir şokla anlattı. Gilbert, bölgedeki sağlık altyapısının yok edilmesinin sistematik bir katil İsrail politikasının parçası olduğunu belirterek, “Gazze'de gördüklerim insanlık sınırlarının ötesine geçiyor. Hastaneler ve ambulanslar doğrudan hedef alınıyor ve bu, sadece devam eden etnik temizlik ve Filistin halkına karşı işlenen savaş suçlarının bir parçası olarak açıklanabilir” dedi.
SAĞLIK ALTYAPISI ÇÖKMÜŞ DURUMDA
Gilbert, Gazze'deki sağlık sektöründe ciddi bir tıbbi ekipman ve malzeme kıtlığı yaşandığını vurguladı. Devam eden bombardımanlar sonucu hastaneler ve acil servislerde büyük yıkımlar meydana geldi. Tıbbi personel ve hayati önem taşıyan malzemelerle ilgili yaşanan eksiklikler, bölgedeki sağlık krizini daha da derinleştiriyor. Doktor Gilbert, Gazze'deki hastaların tedavi edilmesi için gerekli altyapı ve ekipman eksikliklerinin, mevcut savaş koşullarıyla birleştiğinde hayatta kalma mücadelesini imkansız hale getirdiğini belirtti.
AA