Yandex Metrica

Gazze'den Somali'ye savunma kalkanı! İbrahim Karagül Türkiye-Mısır ilişkilerini değerlendirdi: PKK ancak İsrail sınırında yok edilebilir

Gazze'den Somali'ye savunma kalkanı! İbrahim Karagül Türkiye-Mısır ilişkilerini değerlendirdi: PKK ancak İsrail sınırında yok edilebilir

Ortadoğu'da esen savaş fırtınası Türkiye ve Mısır'ı birbirine yaklaştırdı. Çarşamba günü 12 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ilk defa Türkiye'ye ziyaret gerçekleştiren Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kritik bir zirve gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki yeni dönemi kaleme alan TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ise çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Gündem

06.09.2024, 12:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak ilk kez Türkiye'ye ziyaret gerçekleştiren Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. 17 anlaşmanın imzalandığı görüşme toplam 200 milyon dolarlık yatırım anlaşmalarını kapsıyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında arbede! AK Partili ve CHP'li üyeler birbirine girdi İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında arbede! AK Partili ve CHP'li... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE-MISIR YAKINLAŞMASI NEDEN ÖNEMLİ?

Dünya medyası iki liderin yakınlaşmasını, "Yıllardır süren anlaşmazlıklar ve bozulan ilişkilerin ardından yeni bir dönemin başlangıcı birlikte kutlandı." ifadeleri okuyucularına duyurdu. Peki Mısır ve Türkiye'nin ortak paydada buluşması neden önemli?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi arasındaki tarihi zirveyi kaleme alan TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye-Mısır ilişkilerini "Gazze'de, Lübnan'da, Somali'de, Libya'da Golan'da ortak savunma kalkanı şart", "PKK ancak İsrail sınırında yok edilebilir", "İsrail'e karşı örtülü savaşın her türlüsü şart" başlıkları ile değerlendiren Karagül şu değerlendirmeleri yaptı;

1- Mısır ordusu, İsrail’in Mısır-Gazze sınırında ilan ettiği Philadelphia koridoruna asker yığmaya başladı.

2- Mısır ordusu, Etiyopya’nın işgal ile tehdit ettiği Somali’ye binlerce asker göndermeye hazırlanıyor.

TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

TRhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

3- Mısır, ordusunu güçlendirmek için Türkiye’den yoğun askeri/savunma teknolojileri tedarik etmeye çalışıyor.

4- Mısır, bölgesel krizin yayılması, Sina Yarımadası’nın İsrail/ABD tarafından işgali korkusu ile Türkiye’nin gücünü yanına almaya çalışıyor.

Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir Haberi Görüntüle

SAVUNMA ORTAKLIĞI

5- Türkiye ile Mısır arasında kapsamlı bir savunma ortaklıklarının kapıları açıldı. Türk savaş gemileri Mısır limanlarını kullanabilecek. Savaş uçağından füze teknolojilerine, SİHAa’lara kadar bir çok alanda yaygın işbirliği yapılacak. Çünkü iki ülke de hemen hemen aynı tehditleri hissediyor.

6- Bu öyle bir kriz ki; İngiltere/İsrail ekseninde olan Ürdün’ün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi: "İsrail'in Filistinlileri ülkemize tehcir etmeye yönelik girişimlerini savaş ilanı kabul edeceğiz" açıklaması yapabiliyor.

7- Bu öyle bir kriz ki; İç savaş halinde olan Sudan bile Çin ile nükleer teknoloji anlaşmaları yapmak zorunda kalıyor.

8- Bu öyle bir kriz ki; Yeni istila/işgal dalgası Lübnan’a, Suriye’ye, Sina’ya yöneliyor. Anadolu sınırlarında PKK ile birlikte askeri yığınaklar yapıyor, savaş hazırlıklarını sürdürüyor.

9- Etiyopya ordusu ise, Türkiye’nin koruması altındaki Somali sınırına asker yığmaya başladı.

D-100 kara yolunu sağanak vurdu: Araçlar mahsur kaldı! Ulaşım durma noktasına geldi D-100 kara yolunu sağanak vurdu: Araçlar mahsur kaldı! Ulaşım durma... Haberi Görüntüle

SOMALİ-ETİYOPYA KRİZİNE ÇÖZÜM ŞART

10- Türkiye; Somali ile Etiyopya’nın arasını bulmak, krizi savaşa dönüşmeden çözmek için çok yoğun çaba harcıyor. Bu emeklerin bir sonuca ulaşması çok çok önemli. Yoksa bu bölgede ABD, İsrail, İngiltere bir kez daha ülkeleri birbirine kırdırıp paramparça edecek.

11- Türkiye-Mısır yakınlaşması, Somali’de ortak bir inisiyatif oluşturulup ülkenin korunmasını sağlayabilir.

12- Türkiye-Mısır yakınlaşması Libya’da yeni bir ortak inisiyatif alınmasının önünü açabilir. Ülkeyi bölünmekten, ABD ve Avrupa’nın talan etmesinden kurtarabilir.

13- Gazze’deki direnişçilere çok yoğun askeri destek sağlanmalı. Açık ya da örtülü her tür mühimmat, danışmanlık, eğitim ve teçhizat aktarılmalı. Gazze asla düşmemeli. Gazze düşerse Mısır Sina’yı kaybedecek. Gazze düşerse Batı Şeria işgal edilecek. Gazze düşerse Lübnan ve Suriye işgal edilecek.

14- Gazze Mısır için bir savunma kalkanıdır. Gazze Türkiye için de bir savunma kalkanıdır. İsrail Gazze’de amacına ulaşırsa, PKK ve ABD, Suriye sınırından harekete geçecek. Türkiye sınırlarını vurmaya başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gazze’de Anadolu savunuluyor” cümlesinin derinliğini ancak ve ancak tarih bilenler, bugünün coğrafya fotoğrafını çekebilenler algılayabilir.

45 gündür haber alınamıyor! Pendik'te yaşayan 17 yaşındaki genç kız kayıplara karıştı! 45 gündür haber alınamıyor! Pendik'te yaşayan 17 yaşındaki genç kız... Haberi Görüntüle

İSRAİL' KARŞI ÖRTÜLÜ SAVAŞ

15- Bu yüzden; Sadece silah değil, coğrafyanın her köşesinden savaşçıların Gazze’ye, Batı Şeria’ya, Lübnan’a, Suriye-İsrail sınırına akması gerekiyor. İstihbarat desteği, her türlü teknolojik destek verilmelidir. Türkiye ve bölge ülkelerinin asimetrik savaşın, örtülü savaşın bütün yöntemlerini İsrail’e karşı denemek zorundadır.

16- İsrail’i kendi sınırlarında durdurmadan PKK’yı, YPG’yi durduramazsınız. PKK hem Suriye ve Irak’ta yok edilmeli hem de Suriye sınırında.. PKK’yı vurmak İsrail’i vurmaktır. İsrail’i vurmak PKK’yı yok etmektir. 

17- Bu yüzden Gazze, Lübnan, Golan ana savunma hatları olmak zorundadır.  Mısır’la askeri ortaklığın devamında Suriye-İsrail sınırında, Lübnan’da Türkiye de bütün varlığı ile bir savunma kalkanı oluşturmak zorundadır.

18- Yoksa hepimiz biliyoruz ki, bu yönde her gecikme, her ihmal bütün Güney sınırlarımızı tehdit altına sokacaktır. Hem dışarıda hem de içeride bu amaçla “sistematik” bir çalışma, örgütlenme yürütülmektedir.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading