Gebze'de 43 hayvan cesedi bulundu! Belediye olaya ilişkin açıklama yaptı: Bizimle alakası yok!

Gebze'de 43 hayvan cesedi bulundu! Belediye olaya ilişkin açıklama yaptı: Bizimle alakası yok!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 30 köpek, 14 kedi ve bir karga ölü olarak bulundu. Basında çıkan iddialara ilişkin açıklama yapan Gebze Belediyesi, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. 

Gündem

11.10.2024, 17:41

Pelitli Mahallesi’nde bulunan Gebze Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni bugün ziyaret eden bir kişi, geçen çarşamba günü geldiği merkezde gördüğü hayvanların bu kez olmadığını fark etti.

Etrafı gezen kişi, merkezin arka kısmındaki çöp konteynerlerinde poşetlerde ölmüş hayvanları görünce durumu yetkililere bildirdi.

Türkiye'nin balistik füzeleri var mı? Bora, Tayfun, Cenk füzesi özellikleri ve menzili Türkiye'nin balistik füzeleri var mı? Bora, Tayfun, Cenk füzesi özellikleri... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşanan ölümlere ilişkin Kocaeli Valiliği’nden açıklama yapıldı. Valilik, olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Ekrem İmamoğlu hakkında olay iddia! İsmail Küçükkaya canlı yayında açıkladı Ekrem İmamoğlu hakkında olay iddia! İsmail Küçükkaya canlı yayında açıkladı Haberi Görüntüle

GEBZE BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Gebze Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili basın ve sosyal medyada dolaşıma sokulan görüntüler üzerine ivedilikle harekete geçilmiştir.

Kamuoyuna yansıyan cansız sokak hayvanı görselleri;

Balçık Barınma alanımız ve sokaklarımızdan ekiplerimizin cansız olarak topladığı 16 sokak köpeği, Gebze'de meydana gelen trafik kazaları sonucu yaşamını kaybeden 3 köpek ve kendi sağlık sorunları nedeniyle kurtarılamayan 10 köpeğe aittir.

Aynı zamanda görüntülere yansıyan kedilerden o tanesi sokaklarımızda çeşitli sebeblerle ölmüş olarak toplanan, 4 tanesi trafik kazası ile ölün ve 2 adet tedaviye cevap vermeyerek ölen kedilere aittir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü, yalaka dediler! Ünlü şarkıcı Hande Yener'den eleştirilere sert tepki! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü, yalaka dediler! Ünlü şarkıcı Hande Yener'den eleştirilere... Haberi Görüntüle

"TUTANAKLAR MEVCUT"

Bu can kayıplarının tutunakları ilgili birimlere teslim edilmiştir. 

Genbze bölgesinde kedi ve köpeklerden oluşan yaklaşık 10.000 sokak hayvanı yaşamaktadır. Gebze Belediyesi Veteriner Müdürlüğü rutin çalışmaları ve vatandaş bildirimleri doğrultusunda sokak hayvanlarının sağlıklıyaşaması, yaşamsal bir sorun oluşturmaması için çalışmaktadır.  

Şehir merkezi ve otoyollardan uzak Balçık bölgesinde oluşturduğumuz Barınma ve Beslenme Merkezi bu amaçla hizmet vermektedir. Bu bölgede 4000 köpek belediyemiz ve hayvan severlerin iş birliği ile yaşamakta, yaşatılmaktadır.

Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili görüntüler kurumumu tarafından kabul edilemez olarak değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili soruşturma açılmıştır. İlgililer soruşma tamamlanıncaya kadar açığa alınmıştır. Ayrıca Gebze Belediye Başkanlığımızın müracaatı ile Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading