Gelenekçiler ve yenilikçiler arasında taht kavgası? Terörist başı Fetullah Gülen'in yerine kim geçecek?

Gelenekçiler ve yenilikçiler arasında taht kavgası? Terörist başı Fetullah Gülen'in yerine kim geçecek?

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü mü sorusu, bir süredir sosyal medyada gündeme gelen asılsız haberler dolayısıyla detaylıca araştırılan konu olmaya başladı. Bugün yayılan bir haberin ardından ise FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümü resmiyete kavuşurken örgütün yeni lideri kim olacağı sorusu akıllara geldi. 

Gündem

21.10.2024, 12:43

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü. Elebaşı Gülen'in hastalıkları nedeniyle örgüt içinde yıllardır taht kavgaları sürerken FETÖ'nin yeni lideri kim olacak, Gülen'in yerini kim alacak tartışılmaya devam ediyor. 

Dünyanın gözü BRICS Liderler Zirvesi'nde! Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gitti Dünyanın gözü BRICS Liderler Zirvesi'nde! Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gitti Haberi Görüntüle

ÖRGÜTÜN YENİ LİDERİ KİM OLACAK? 

Son dönemde sağlık sorunları yaşadığı bilinen Fethullah Gülen'in ölümüne dair yeğeninden açıklama geldi. Fethullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, "Fethullah Gülen hayatını kaybetti" dedi. Gülen'in vefatının ardından, FETÖ örgütünde liderlik için kimin öne çıkacağı konusu gündeme geldi. 

Çocukların yüzde 91,3'ü İnternette! Uzmanlar uyarıyor: Sanal dünyanın tehlikeleri neler? Çocukların yüzde 91,3'ü İnternette! Uzmanlar uyarıyor: Sanal dünyanın tehlikeleri neler? Haberi Görüntüle

DÖRT KİŞİNİN ADI ÖN PLANDA 

Gülen’in ölüm haberi, örgütün içindeki güç dengelerini ve liderlik mücadelesini de etkileyen bir dönüm noktası oldu. Örgütün yeni liderinin Cevdet Türkyolu olacağı konuşuluyor.Yeni liderlik için öne çıkan isimler arasında Cevdet Türkyolu, Mustafa Özcan, Suat Türkoğlu ve Osman Şimşek gibi isimler bulunuyor. 

Türkiye’den giden milyarlarca liralık maddi akışın kesilmesine rağmen, örgüt hala dünya genelinde okul ve gayrimenkullere sahip olarak 300-400 milyon dolarlık bir servet elde etmeye devam ediyor.

Fetullah Gülen öldü Cansu Canan duygulara tercüman oldu: Ateşi bol olsun Fetullah Gülen öldü Cansu Canan duygulara tercüman oldu: Ateşi bol... Haberi Görüntüle

FETÖ’DE GÜÇ SAVAŞLARI

Örgüt içinde bu paranın kimin kontrolüne geçeceği ve Batı'daki atamaları kimin yönlendireceği konusundaki tartışmalar kamuoyuna yansımış durumda .Güç savaşlarının daha da artarak ayrılıklara neden olması öngörülüyor. 

Gıda sahtekarlarına af yok! Bakan açıkladı: 1 yılda rekor ceza kesildi Gıda sahtekarlarına af yok! Bakan açıkladı: 1 yılda rekor ceza... Haberi Görüntüle

TÜRKOĞLU İLK İSİM OLARAK DÜŞÜNÜLÜYOR 

Cevdet Türkyolu, Gülen'in sağ kolu olarak biliniyor ve onun kontrolünde önemli bir konumda yer alıyor. Türkyolu’nun, Gülen’in yerine geçme ihtimali en yüksek isim olarak görülüyor. Onun yardımcılığını Mustafa Özcan'ın yapması bekleniyor. Örgütte parayı da kontrol eden bu iki isim.

Sivas'ta korkunç kaza! İş makinası ile öğrenci servisi çarpıştı: 4 öğrenci yaralı Sivas'ta korkunç kaza! İş makinası ile öğrenci servisi çarpıştı: 4... Haberi Görüntüle

ÖRGÜT İÇİNDE LİDERLİK KAVGASI 

Mustafa Özcan örgüt içinde etkili bir figür olarak tanınıyor. Ancak, Özcan’ın liderliğini pekiştirmek için bazı gruplarla çatışma yaşadığı belirtiliyor. Bu durum, örgüt içinde iç çekişmelere yol açabilir. Özcan'ın yeni örgüt şemasında ikinci isim olarak Cevdet Türkyolu'nun yardımcısı olacağı konuşuluyor. Osman Şimşek de başka bir potansiyel lider olarak öne çıkıyordu. Ancak, onun liderlik vasfının zayıf olduğu düşünülüyor ve bu nedenle destek bulması zor olabilir.

Oktay Ertuğrul kimdir? Umut Akyürek kiminle evli? Oktay Ertuğrul kimdir? Umut Akyürek kiminle evli? Haberi Görüntüle

GELENEKÇİLER VE YENİLİKÇİLER ÇATIŞMASI 

FETÖ içinde şu an için farklı gruplar oluşmuş durumda:

- Gelenekçiler: Gülen’in öğretilerine sadık kalan bu grup, mevcut durumu kabullenmiş görünüyor.

- Yenilikçiler: Bu grup, eski yönetim anlayışını eleştirerek daha modern ve şeffaf bir yapı talep ediyor.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading