Gençlik ve Spor Bakanlığından Özgür Özel'e yurt cevabı: 'Başvuruda bulunan her 100 öğrenciden 96'sı yurtlarımıza yerleşmiştir'

Gençlik ve Spor Bakanlığından Özgür Özel'e yurt cevabı: 'Başvuruda bulunan her 100 öğrenciden 96'sı yurtlarımıza yerleşmiştir'

Üniversitelerin açıldığı her dönem sürekli ısıtılan yurt meselesi CHP'nin başına kim gelirse gelsin aynı sözlerle gündeme getiriliyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'Türkiye'de 100 öğrencinin 13'ü yurtta, 87'ye başının çaresine bak diyorlar." sözlerine Gençlik ve Spor Bakanlığındna cevap geldi

Gündem

16.10.2024, 01:15

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinimn grup toplantısında yaptığı konuşmada olmayan sorunları varmış gibi gösterip hükümete eleştirilerde bulunmaya evam etti. Özel, her sene aynı dönemlerde kamuoyunun gündemine getirilen yurt meselesi hakkında gerçeklerden uzak, toplumu yanıltmaya ve en önemlisi provoke etmeye yönelik ifadeler kullandı. Özel'in "Türkiye'de 100 öğrencinin 13'ü yurtta, 87'ye başının çaresine bak diyorlar. İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir tane yurdu yoktu. Şu anda 61 tane yurt var." şeklindeki açıklamasına Gençlik ve Spor Bakanlığından cevap geldi. 

Karadeniz'de şiddetli deprem! AFAD son dakika olarak duyurdu: İşte depremin şiddeti Karadeniz'de şiddetli deprem! AFAD son dakika olarak duyurdu: İşte depremin... Haberi Görüntüle

"ÖZGÜR ÖZEL'İN İFADELERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Bakanlıktan yapılan açıklamada özel'in ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek şöyle denildi: "Bakanlığımıza yurt başvurusunda bulunan her 100 öğrenciden 96'sı yurtlarımıza yerleşmiştir. İstanbul'da ise 60 bin kapasiteli 35 yurt müdürlüğümüzde 80 yurt binamızla gençlerimize barınma hizmeti sunuyoruz. Ayrıca Genel Başkan Özgür Özel'in ifade ettiği gibi İstanbul'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 61 değil 14 yurdu bulunmaktadır. İBB yurtlarının toplam kapasitesi ise 5231'dir. Bakanlığımıza bildirilen 4031 öğrenci konaklamaktadır. 1200 yatak boş durmaktadır. Yapılan yorum ve eleştiriler gerçeği yansıtmamakta olup bilinçli şekilde kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir."

Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

"Bugün Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmaya istinaden açıklama yapılması gereği duyulmuştur. 

Özgür Özel’in “Türkiye’de 100 öğrencinin 13’ü yurtta, 87’ye başının çaresine bak diyorlar. İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir tane yurdu yoktu. Şu anda 61 tane yurt var.” açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Bakanlığımıza yurt başvurusunda bulunan her 100 öğrenciden 96’sı yurtlarımıza yerleşmiştir. İstanbul’da ise 60 bin kapasiteli 35 yurt müdürlüğümüzde 80 yurt binamızla gençlerimize barınma hizmeti sunuyoruz. 

Ayrıca Genel Başkan Özgür Özel’in ifade ettiği gibi İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 61 değil 14 yurdu bulunmaktadır. İBB yurtlarının toplam kapasitesi ise 5231’dir. Bakanlığımıza bildirilen 4031 öğrenci konaklamaktadır. 1200 yatak boş durmaktadır.

Yapılan yorum ve eleştiriler gerçeği yansıtmamakta olup bilinçli şekilde kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir."

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading