Yandex Metrica

Gerçekliği olmayan teze tepki yağdı! ABD'de Türklere yönelik skandal 'Süryani Soykırımı' iftirası

Gerçekliği olmayan teze tepki yağdı! ABD'de Türklere yönelik skandal 'Süryani Soykırımı' iftirası

ABD'de Türk veliler, Arizona okul müfredatında Türklerin Süryani toplumuna karşı 'soykırım işlediği' yönünde tarihi gerçekliği olmayan bir teze yer verilmesine tepki göstererek imza kampanyası başlattı. 

Gündem

14.09.2024, 17:18

Arizona Türk-Amerikan toplumunun bazı üyeleri, eyaletin ortaokullarındaki yeni yıl müfredatında, Türklerin Süryani toplumuna karşı "soykırım işlediği" yönünde tarihi bir teze yer verdi. Türk veliler tarafından tepki için imza kampanyası başlatılırken, Arizona Eğitim Departmanı'na iletilen dilekçede bu durumun kabul edilemez olduğu ifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze için boykot çağrısı: 'Onların asil ve onurlu direnişine destek vermeye devam edeceğiz' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze için boykot çağrısı: 'Onların asil ve onurlu... Haberi Görüntüle

TÜRK KÖKENLİ VELİLERDEN TEPKİ: KABUL EDİLEMEZ! 

Eyaletin Türk kökenli bazı öğrenci velileri, Arizona Eğitim Departmanı'na ilettikleri dilekçe ve mesajlarda, tarihi gerçekliği olmayan "Asur soykırımının" kendi çocuklarına okutulacak olmasının "kabul edilemez" olduğunu belirtti.

Cansız bedeni bulunan Narin'e son veda: Yürek burkan gelinlik detayı Cansız bedeni bulunan Narin'e son veda: Yürek burkan gelinlik detayı Haberi Görüntüle

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK"

 Eğitim Departmanına Türk velileri tarafından gönderilen dilekçede; "Arizona Türk-Amerikan toplumu ve öğrenci velileri olarak, Eğitim Departmanı'nın okul müfredatına tarihi gerçeklikten uzak şekilde, "Asur soykırımı" iddialarını dahil etme yönünde tek taraflı bir karar aldığını öğrenmekten gerçekten hayal kırıklığına uğradık." ifadelerine yer verildi.

Narin cinayetinde son durum! Bakan Tunç açıkladı: Şüphelilerin kimlikleri açığa çıktı Narin cinayetinde son durum! Bakan Tunç açıkladı: Şüphelilerin kimlikleri açığa... Haberi Görüntüle

"SOYKIRIM GİBİ GÖSTERME ÇABASINA GİRİLMİŞ"

Dilekçede, soykırıma uğradığı iddia edilen Süryani, Yunan ve Ermeni gibi unsurların, I. Dünya Savaşı ve sonrasında, Rusya ve müttefiklerinin yanında Türk devletine karşı ayaklandığı, düşman safında kendi devletlerine karşı savaşırken verdiği kayıpları ise "bir soykırım gibi gösterme" çabasına girdikleri belirtildi.

Eğitim Departmanı'nın bu kararının "adaletsizliğine" dikkati çeken Türk ebeveynler ayrıca bu uygulamanın, Türk çocuklarını "soykırımcı" etiketiyle tehlikeye atacağı, taciz ve hatta fiziksel saldırıların hedefi yapacağı endişelerini dile getirdi.

Dilekçenin sonunda Arizona Eğitim Departmanı'ndan, Türk toplumunu itham eden böylesi bir "soykırım iddiasını" müfredata dahil etmeden önce karşı tarafın görüşlerini de dahil eden bir araştırma yapılmasının önemi vurgulandı.

16 Eylül Tunceli'de deprem hangi ilçede, mahallede oldu? Depremin merkez üssü neresi? 16 Eylül Tunceli'de deprem hangi ilçede, mahallede oldu? Depremin merkez... Haberi Görüntüle

BUNU KENDİ ÇOCUĞUM DAHİL, TÜM ÇOCUKLARA YAPILMIŞ BİR HAKSIZLIK OLARAK GÖRMEKTEYİM"

Türk-Amerikan Dayanışma Kültür ve Eğitim Vakfı (TASCEF) Başkanı Oğuzhan Özhan, AA'ya yaptığı açıklamada, "Amerika'da yaşayan bir yurttaş olarak, Arizona Eğitim Departmanı'nın 'Türkler tarafından yapılan Süryani soykırımı' diye gerçek dışı aldığı karardan ve bunun okullarda çocuklara öğretilmesinden dolayı gerçekten çok büyük üzüntü duymaktayım." sözlerine yer verdi.

Son dakika... AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Lübnan'daki saldırıya dair açıklamalar: 'İsrail'in katliamlarının sınırı yok' Son dakika... AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Lübnan'daki saldırıya dair açıklamalar:... Haberi Görüntüle

"ASIL HEDEF TÜRK TOPLUMUNU DİĞER TOPLUMLARA KÖTÜLEMEK"

Asıl hedefin Türk yurttaşlarının diğer toplumlara kötü gösterilmesi olduğu düşüncesini dillendiren Özhan, "Bunu kendi çocuğum dahil, tüm çocuklara yapılmış bir haksızlık olarak görmekteyim." diye ekledi.

Özhan, alınan kararı kınadığını belirterek, Eğitim Departmanı'nın bu kararı tekrar gözden geçirmesi ve çocukların hafızalarının "yalan yanlış bilgilerle doldurulmaması" gereğini kaydetti.

Bakan Bolat duyurmuştu: Ev sahipleri dikkat! Son 3 gün kaldı Bakan Bolat duyurmuştu: Ev sahipleri dikkat! Son 3 gün kaldı Haberi Görüntüle

"TARİHİ ÇARPITAN TEMELSİZ BİLGİ"

Öte yandan, imza kampanyasına destek veren Türk-Amerikan Güvenlik Vakfı (TASFO) Başkanı Fatih Özonur da Eğitim Departmanı'nın kararına tepki göstererek, "Tarih, çatışmanın her iki tarafına da bakan ve gerçek arşiv araştırmaları yapan dürüst, cesur tarihçiler tarafından yazılsaydı, bu temelsiz geriye dönük soykırım yalanları derhal reddedilirdi." ifadelerine yer verdi.

Arizona'da yaşayan binlerce Türk'ün vergi paralarıyla desteklenen Eğitim Departmanı gibi bir kurumun "tarihi çarpıtan temelsiz bilgilere" bu şekilde yer veremeyeceği uyarısında bulunan Özonur, ilerleyen günlerde söz konusu kurumun önünde düzenleyecekleri protestolarla tepkilerini sürdürmekte kararlı olduklarını belirtti.

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın adliyede eli kelepçeli fotoğrafı ortaya çıktı! Narin'in annesi Yüksel Güran'ın adliyede eli kelepçeli fotoğrafı ortaya çıktı! Haberi Görüntüle

"ÖZÜNDE IRKÇI BİR YAKLAŞIM"

Özonur, "Bu küçük çocukların zihinlerini günümüzün propaganda lobilerinin politik sorunları için kullanmak, yüzde 100 bir kesinlikle yanlıştır ve özünde ırkçı bir yaklaşımdır." diye ekledi.

Syriac Press isimli internet sayfasında 26 Ağustos tarihinde yayınlanan bildiride, Arizona'da Eğitim Departmanı'nın söz konusu kararı almasının ardında, eyalette faaliyet gösteren Soykırım Çalışmaları Merkezi'nin yıllar süren çalışmalarının neticesi olduğu vurgulanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading