Gıyasettin Mert Özdemir kimdir? Yenidoğan çetesinde 589 yıl hapsi isteniyor!

Gıyasettin Mert Özdemir kimdir? Yenidoğan çetesinde 589 yıl hapsi isteniyor!

Yenidoğan çetesi ile ilgili ortaya çıkan gerçekler duyanların kanını donduruyor. Haksız maddi kazanç nedeniyle yeni doğan bebeklerin ölümüne neden olduğu iddia edilen şahıslar hakkında iddianame düzenlendi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede adı geçen zanlı Gıyasettin Mert Özdemir hakkında 589 yıl 9 aya kadar hapis istendi. Peki Gıyasettin Mert Özdemir kimdir, ne yaptı?

Gündem

18.10.2024, 15:09

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) günlük 8 bin lira alabilmek için yeni doğan bebekleri yoğun bakımda tutan çeteye yönelik iddianame düzenlendi. 10 çocuğun taburcu edilmediği için hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede yer alan bilgiler herkesi şoke etti. Telefon konuşmlarına dair dökümanların da yer aldığı iddianamede yer alan konuşmalar insanların kanını dondurdu. İddianamede adı geçen Gıyasettin Mert Özdemir'in kim olduğu ise merak edilirken zanlı hakkında iddianamede180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis istendi.

13 Ekim bugün Ankara'da hangi yollar kapalı? Ankara'da yollar ne zaman, saat kaçta açılacak? 13 Ekim bugün Ankara'da hangi yollar kapalı? Ankara'da yollar ne... Haberi Görüntüle

GIYASETTİN MERT ÖZDEMİR KİMDİR?

Yeni doğan bebekleri yoğun bakımda tutan çete operasyonla çökertildi. Çeteye dair hazırlanan iddianamede 10 çocuğun taburcu edilmediği için hayatını kaybettiği belirtiliyor.  Zanlıların telefon görüşmelerinde geçen ifadeler ise itiraf niteliği taşıyor.

47 şüphelinin yer aldığı iddianamede zanlılardan Gıyasettin Mert Özdemir hakkında 589 yıl, Fırat Sarı ve İlker Gönen hakkında ise 582 yıla kadar hapsi cezasi isteniyor.

Gıyasettin Mert Özdemir 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü olarak görev yapıyordu. 

Şüpheli Gıyasettin Mert Özdemir hakkında ise "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis istendi.

TEKNOFEST Adana'da yöresel kıyafetlerle renkli gösterim yapıldı! TEKNOFEST Adana'da yöresel kıyafetlerle renkli gösterim yapıldı! Haberi Görüntüle

YENİ DOĞAN ÇETESİ YÜZÜNDEN KAÇ BEBEK ÖLDÜ?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 10 bebek maktul olarak yer aldı. 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede 5 kişi ise müşteki olarak yer aldı.

112 acil çağrı merkezinde, özel hastanelerdeki bazı doktorlar be hemşirelerle anlaşıp bir suç ağı oluşturan yenidoğan çetesinin bebekleri haksız kazanç sağlamak için yoğun bakımda beklettikleri ortaya çıktı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi öldü mü? Herzi Halevi kimdir? İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi öldü mü? Herzi Halevi kimdir? Haberi Görüntüle

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN YENİDOĞAN ÇETESİ AÇIKLAMASI 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde; “Sağlıkta İllegalite ve Kötü Uygulamalara İzin Vermeyeceğiz” Kamuoyunda “yenidoğan çetesi” adıyla bilinen, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen kişilerle ilgili olay, Mayıs 2023’te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen bir operasyonla tespit edilmiş, cezai işlemler yapılmış ve konu adli makamlara iletilmiştir. Sağlık Bakanlığımız tarafından söz konusu hastanelerin faaliyetleri hakkında başlatılan inceleme sonucu hukuki yaptırım süreçleri devreye alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak özveriyle görevini yerine getiren, insanların hayatını kurtaran ve şifa dağıtan sağlık çalışanlarımızın insanlık dışı davranışlarda bulunan kişiler sebebiyle töhmet altında kalmasına izin vermeyeceğiz. Yargıya intikal etmiş sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading