Yandex Metrica

Görev değişimi sonrası Kabine toplanıyor: Ekonomi başlıkları gündemde

Görev değişimi sonrası Kabine toplanıyor: Ekonomi başlıkları gündemde

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Türkiye'nin iç ve dış siyasi meselelerine ilişkin birçok konunun ele alınacağı toplantıdaki ana gündem maddesi ise ekonomi olacak.

Gündem

02.07.2024, 21:59

Günlerdir beklenen bakan değişikliklerinin kararı Resmi Gazetede yayımlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yerine ise daha önce bu görevi icra eden Murat Kurum getirildi.

Görev değişiğimi sonrası Kabine bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na başkanlık etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum ve Sağlık Bakanlığı'na atanan Profesör Doktor Kemal Memişoğlu da kabine toplantısına katıldı.

Bakanlık 'Makam aracı' manipülasyonlarına son noktayı koydu: Sözcü'nün algı operasyonu elinde patladı! Bakanlık 'Makam aracı' manipülasyonlarına son noktayı koydu: Sözcü'nün algı operasyonu... Haberi Görüntüle

EKONOMİ BAŞLIKLARI GÜNDEMDE

Kabine toplantısının ana gündem maddesinin ekonomi olması bekleniyor. Yarın açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte yılın ikinci yarısındaki memur zammı belli olacak. Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı da netleşecek. Onun dışında engelli aylığının yanı sıra birçok ödemelerde değişiklik olacak.

Söz konusu toplantıda kamuda tasarruf tedbirleri, en düşük emekli aylığına yapılacak artış da görüşülecek. Günlerdir konuşulan yeni vergi paketi taslağı ve enflasyonla mücadele konusunda da kabine üyelerine bilgi verilecek.

Antalya'da sokak ortasında ırkçı cinayet: Suriyeli çocuk bıçaklanarak öldürüldü! Antalya'da sokak ortasında ırkçı cinayet: Suriyeli çocuk bıçaklanarak öldürüldü! Haberi Görüntüle

TERÖRLE MÜCADELE VE BÖLGESEL GELİŞMELER

Kabinenin diğer bir önemli başlığı da eli kanlı terör örgütleriyle mücadele operasyonları olacak. Toplantıda 9'uncu Yargı Paketi ile ilgili son durumun da masaya yatırılması bekleniyor. Bölgesel gelişmelerin yanı sıra dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkesin sağlanmasına yönelik adımlar da gündemde olacak.

11 kişiyi hayattan koparan 'anız ateşi' için uzmanlardan uyarı: Son bulmalı! 11 kişiyi hayattan koparan 'anız ateşi' için uzmanlardan uyarı: Son... Haberi Görüntüle

YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yoğun diplomasi trafiği bekliyor. Erdoğan, Temmuz ayında Kazakistan, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek. İlgili bakanlar, bu temaslarda ele alınması muhtemel konu başlıklarına yönelik çalışmalarını da kabinede sunacak.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading