Yandex Metrica

Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir

Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir

Önceki gün Güneş yüzeyinde meydana gelen patlamanın ardından uzaya saçılan ışık dalgaları, bu gece saatlerinde Dünya'ya ulaşması bekleniyor. Işınların Dünya genelinde büyük göller ve denizler üzerinde Aurora etkisine neden olması bekleniyor.

Gündem

16.09.2024, 13:43

Dünya, Güneş yüzeyinde 14 Eylül tarihinde meydana gelen güçlü patlamaların ardından jeomanyetik fırtına ile karşı karşıya.

Patlama ile birlikte uzaya yayılan ışınlar, bu gece Dünya'ya ulaşabilir.

HDP/DEM'li Garo Paylan'ın Zengezur alerjisi: Koridor açılırsa Turan yolu olur, bu da sonumuz olur HDP/DEM'li Garo Paylan'ın Zengezur alerjisi: Koridor açılırsa Turan yolu olur,... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

NOAA/NWS Uzay Hava Durumu Tahmin Merkezi, güçlü jeomanyetik fırtınaların yeryüzüne ulaşmasıyla başta Türkiye'den de geçen 40 derece enlemi başta olmak üzere Dünya'nın birçok bölgesinde kuzey ışıkları​ faaliyeti olarak da adlandırılan auroraların görülebileceğini açıkladı.

Auroraların en yoğun biçimde göller ve denizler üzerinden gözlemlenebileceğini belirten uzmanlar, bazı olumsuzluklara neden olabileceğine de dikkat çekti.

Nitekim bu jeomanyetik fırtınalar, Dünya'da voltaj düzensizliklerine ve GPS'te sorunlara yol açabiliyor.

Burger King isim mi değiştirdi? Burger King Burger King isim mi değiştirdi? Burger King "Börgır" mı oldu? Haberi Görüntüle

AURORA NASIL OLUŞUYOR?

Güneş patlamalarının ardından uzay boşluğuna yayılan parçacıkların Dünya'ya ulaşması birkaç günü bulabiliyor.

Bu parçacıkların ulaşması halinde ise Dünya'nın manyetik alan çizgilerine takılıp daha yüksek enlemlere doğru savrularak üst atmosfere atılıyor. 

Güneş parçacıkları ile atmosfer parçacıkları arasındaki etkileşimler de gökyüzünde dans eden ışıklar gibi görünen aurora (kuzey ışıkları) aktivitesini meydana getiriyor.

Habere Tepki Ver

2

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading