Yandex Metrica

Green Card başvuruları başladı mı, ne zaman? 2025 Green Card başvuru tarihi

Green Card başvuruları başladı mı, ne zaman? 2025 Green Card başvuru tarihi

Amerika'ya gitme hayali olan milyonlarca kişinin her yıl başvuru yaptığı Green Card çekilişinde geri sayım başladı. Peki bu yıl Green Card başvurusu ne zaman olacak? Green Card başvuru şartları neler?

Gündem

16.09.2024, 17:16

Özgürlükler ülkesi olarak adlandırılan ABD'de yaşamak için her yıl milyonlarca kişi Green Card (Yeşil Kart) başvurusu yapıyor. Peki, 2025 Green Card başvuruları ne zaman başlayacak ve başvuru süreci nasıl işleyecek? 

Muhammet Bilal Macit kimdir? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit nereli? Muhammet Bilal Macit kimdir? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal... Haberi Görüntüle

GREEN CARD BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN 2025

Green Card başvuru her yıl olduğu gibi bu yıl da Ekim ayının başında başlaması öngörülüyor. Başvuru tarihi için resmi tarih henüz duyurulmamış olsa da başvuruların genellikle Ekim başından Kasım ortasına kadar sürdüğü biliniyor. 

Green Card başvuruları ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi web sitesi olan dvprogram.state.gov üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru yapacak adayların dikkat etmesi gereken en önemli nokta, başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması.

Green Card başvurusunda dikkate alınan en önemli kriterlerden birisi fotoğraf yüklemesi. Zira fotoğraf seçimi ve yüklemesinde özellikle titiz davranmanız gerekiyor. Uygun olmayan fotoğraflar başvurunun reddedilmesine neden olabilir.

Green Card başvurusu başarılı şekilde tamalayanlar sistem tarafından verilen konfirmasyon numarası, sonuçların açıklanacağı Mayıs ayına kadar özenle saklanmalı. Bu numara, başvuru durumunun kontrol edilmesi için vazgeçilmez bir unsur.

Düğüm çözüldü! Narin Güran'ın ölüm nedeni belli oldu! İstanbul Adli Tıp’tan ilk bilgi geldi Düğüm çözüldü! Narin Güran'ın ölüm nedeni belli oldu! İstanbul Adli... Haberi Görüntüle

GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

ABD'de yaşamak için Green Card başvurusu yapan kişiler belli başlı şartları yerine getirmek zorunda.  En temel şart, uygun ülkelerden birinin vatandaşı olmak. Türkiye vatandaşları bu programa katılma hakkına sahip.

Green Card başvurusunda önemli faktörlerden biri de eğitim durumu. Adayların en az lise mezunu olmaları ya da son 5 yıl içinde en az 2 yıl mesleki deneyime sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca, sağlık koşulları ve adli sicil kaydı da değerlendirmeye alınıyor.

Öte yandan yine başvuru sürecinde verilen bilgilerin doğruluğu büyük önem arz ediyor. Yanlış veya eksik bilgi vermek, kazanılmış hakkın kaybedilmesine yol açabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading