GSS borcu olanlar 2025'te hastaneden randevu alabilir mi? Devlet hastanesinde muayene olabilir mi?

GSS borcu olanlar 2025'te hastaneden randevu alabilir mi? Devlet hastanesinde muayene olabilir mi?

Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaşın GSS prim borcu bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenleme ile GSS primi yeşilkart yerine getirilmiş ve zorunlu olmuştu. GSS prim borcu olanların hastanelerden randevu alıp muayene olmasında ise 1 Ocak 2025'e kadar süre verildi. Peki GSS borcu olanlar 2025'te hastaneden randevu alabilir mi? Devlet hastanesinde muayene olabilir mi? Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili bir düzenlemeye gitmezse GSS prim borcu olanlar 1 Ocak 2025'ten itibaren hastane hizmetlerinden yararlanamayacak. Geçtiğimiz yıllarda bu süre uzatılmıştı.

Gündem

17.10.2024, 14:33

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanları ilgilendiren gelişme duyuruldu... 1 Ocak 2012 tarihinde uygulamaya konulan GSS priminden borcu olanlar için SGK'dan yeni bir açıklama geldi. SGK'dan yapılan açıklamada GSS prim borcu olan ve ödemeyen vatandaşlar Ocak 2025 itibarıyla sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak.

Kasım ara tatil ne zaman başlıyor? 2024 ilk ara tatil kaç gün sürecek? Kasım ara tatil ne zaman başlıyor? 2024 ilk ara tatil... Haberi Görüntüle

GSS BORCU OLANLAR 2025 YILINDA HASTANELERDEN RANDEVU ALAMAYACAK MI?

GSS prim brocu olanların hastane hizmetlerinden yararlanması engeli her sene uzatılmıştı. Geçen sen bu sere 1 Ocak 2025'e uzatılmıştı. Sürenin bu sene de uzatılıp uzatılmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak mevcut şartlarda GSS borcu olanlar sağlık hizmetlerinden Ocak 2025 itibarıyla yararlanamayacak. 1 Ocak 2025'ten itibareb hastanelerden randevu alımına engel gelebilir. 

Güç Yüzükleri 3. sezon ne zaman? Güç Yüzükleri 9. bölüm çıkacak mı? Güç Yüzükleri 3. sezon ne zaman? Güç Yüzükleri 9. bölüm... Haberi Görüntüle

GSS BORCU OLANLAR DEVLET HASTANESİNDE MUAYENE OLAMAZ MI?

GSS Prim borcunu ödemeyenler 1 Ocak itibarıyla sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak. SGK, gelir testi yaptırmayan ve prim borcu olan vatandaşlara tebligatlarını göndermeye başladı.

Mazhar Alanson'un eşi Hale Alanson kimdir, neden öldü? Mazhar Alanson'un eşi Hale Alanson kimdir, neden öldü? Haberi Görüntüle

GSS BORCU NASIL SİLİNİR?

GSS gelir testi yaptırarak borçların düşürülmesi ve silinmesi mümkün. GSS borcu belli bir gelire sahip vatandaşlardan alınıyor. Belli gelirin altında olanlardan alınmıyor. Bunu belirlemek için ise gelir testi yapılıyor. Ödeme gücünün bulunmadığını beyan eden kişiler ise, gelir testi yaptırarak sağlık hizmetlerini ücretsiz alabiliyor.

Kadınlar için 'İncel' tehlikesi! Yapılan paylaşımlar kan dondurdu Kadınlar için 'İncel' tehlikesi! Yapılan paylaşımlar kan dondurdu Haberi Görüntüle

GSS BORCU NASIL SORGULANIR?

GSS borc E-Devlet'ten kolayca sorglanır. Vatandaşlar E-Devlet platformuna giriş yaparak “GSS Sorgulama” sayfasından GSS Sorgulama kısmına girerek borçlarını sorgulayabilir. 

Mide bulandıran sahtekarlık! Kuyu kebabına tekila kokoreçe votka Mide bulandıran sahtekarlık! Kuyu kebabına tekila kokoreçe votka Haberi Görüntüle

GSS NEDİR?

Genel Sağlık Sigortasına (GSS), 1 Ocak 2012 tarihinde yapılan değişiklikle prim ödeme zorunluluğu getirildi.

Sosyal güvencesi olmayanların sağlık hizmetinden yararlanabilmeleri için yeşil kart yerine getirilen yeni uygulama ile Türkiye’de ikamet eden Türk vatandaşları 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren zorunlu olarak genel sağlık sigortası kapsamına alınmıştı.

Genel Sağlık Sigortası'nda kapsam dışı kalanlar, çalışanlar ve çalışmayanlar olarak ikiye ayrılıyor. Sigortalı çalışanların primlerini işveren ödediği için borç doğmaz ancak çalışmayanların kendi primlerini dışarıdan ödemeleri gerekiyor ve bu nedenle de her ay sigorta borcu çıkabiliyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading