GSS borcu olanları ilgilendiren kritik tarih: 1 Ocak’tan sonra ne olacak?

GSS borcu olanları ilgilendiren kritik tarih: 1 Ocak’tan sonra ne olacak?

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemi devreye girdi. GSS kapsamındaki vatandaşların sağlık hizmetinden yararlanabilmesi için prim borçlarının bulunmaması gerekiyor. Ancak, GSS borcu bulunan vatandaşlar, 1 Ocak 2024 itibarıyla sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak.

Gündem

15.10.2024, 12:30

GSS borcu bulunan vatandaşlar, 1 Ocak 2024 itibarıyla sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak.Türkiye'de yaklaşık 9 milyon kişi, GSS kapsamında bulunuyor. GSS'li vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için her ay brüt asgari ücretin yüzde 3'ü oranında prim ödemeleri gerekiyor.

Zonguldak 14 Ekim okullar tatil mi? Yarın Zonguldak'ta Pazartesi hangi ilçelerde okullara tatil var? Zonguldak 14 Ekim okullar tatil mi? Yarın Zonguldak'ta Pazartesi hangi... Haberi Görüntüle

MUAF İÇİN GELİR TESTİ ŞART 

2024 yılı için bu tutar 600 TL olarak belirlenmişken, ödeme gücü olmayan ve gelir testi yaptıran vatandaşlar, prim ödemeden sağlık hizmeti alabiliyor.

Diyanet'i binlerce kişi aradı! ALO Fetva kitlendi: Bilmeden 'domuz eti yediysek' günah mı? Diyanet'i binlerce kişi aradı! ALO Fetva kitlendi: Bilmeden 'domuz eti... Haberi Görüntüle

GSS BORCU OLANLAR SAĞLIK HİZMETİNDEN YARARLANAMAYACAK 

GSS borcu bulunan vatandaşlara, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından tebligatlar gönderilmeye başlandı. Yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2024 itibarıyla prim borcu olanlar, devlet hastanelerinden sağlık hizmeti alamayacak. Sağlık hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, GSS prim borçlarını ödemeleri veya gelir testi yaptırarak ödeme yükümlülüğünden muaf olmaları gerekecek.

Katliam çetesine boykot balyozu! Fabrikaları kapanıyor: İsrail'i besleyen markalarda büyük kayıp! Katliam çetesine boykot balyozu! Fabrikaları kapanıyor: İsrail'i besleyen markalarda büyük... Haberi Görüntüle

DÜZENLEME BEKLENİYOR 

Hükümetin, GSS borçlarıyla ilgili bir düzenleme üzerinde çalıştığı ve bu konuda Meclis'e yeni yasa tekliflerinin sunulacağı konuşuluyor. Bazı kaynaklar, Cumhurbaşkanı Kararı ile GSS borçları için sürenin uzatılabileceğini belirtiyor. Geçtiğimiz yıl, Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Aralık 2024 tarihine kadar prim borcu olan vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalanması sağlanmıştı. Şimdi de benzer bir düzenleme yapılması bekleniyor.

Erşan Kuneri 3. sezon ne zaman? Erşan Kuneri yeni sezon çıkacak mı? Erşan Kuneri 3. sezon ne zaman? Erşan Kuneri yeni sezon... Haberi Görüntüle

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR 

GSS borçlarıyla ilgili yapılacak düzenlemelerin, sağlık hizmetine erişim hakkı açısından önemli bir gelişme olacağı ifade ediliyor. Yetkililer, vatandaşları bu konuda bilgilendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading