Gündemi sarsan iddia: İmralı-Kandil görüştü, Öcalan telefonu sinirle kapattı

Gündemi sarsan iddia: İmralı-Kandil görüştü, Öcalan telefonu sinirle kapattı

İmralı'daki örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın PKK'nın silah bırakması için Kandil'le görüştürüldüğü iddia ediliyor. Washington merkezli Al-Monitor'e konuşan kaynaklara göre görüşmede Öcalan, "Silah bırakmayı konuşmanın zamanı geldi" dedi ancak beklemediği bir cevapla karşılaştı. 

Gündem

11.10.2024, 14:25

Terör örgütü PKK'nın silah bırakması için devletin çok kritik bir adımı hayata geçirdiği iddia ediliyor. FETÖ'ye bağlı operasyon aygıtı Taraf gazetesinin eski yazarı Amberin Zaman, Washington merkezli Al-Monitor'da yayınladığı haberde İmralı-Kandil görüşmesi iddiasını ortaya attı. 

Habere göre Türk güvenlik kurumları, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı Kandil'deki örgüt elebaşlarıyla telefonda görüştürdü. Görüşmede Öcalan, Kandil'dekilere "Artık silah bırakmayı tartışmanın zamanı geldi" dedi. 

Amberin Zaman, bu iddiayı 'hükümetin Kürt dosyasını yakından bilen üç kaynağa' dayandırıyor.

Al Monitor'da yayınlanan içerik Türkiye'de tartışma yarattı.

Al Monitor yazarının yayın geçmişi ve bilgi aldığı odaklar göz önüne alındığında son iddianın sahibi 'kaynakların' PKK/YPG terör örgütüne yakın isimler olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. 

Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda yayınlanacak? Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda yayınlanacak? Haberi Görüntüle

GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİ İTİRAZ EDİNCE...

Habere göre kaynaklardan biri, Öcalan'ın görüşmede "Silah bırakmayı tartışmanın vakti geldi" dedikten sonra muhatabı, "O halde kendi geleceğimize nasıl karar vereceğiz?" diyerek mukabelede bulundu. Bu soruya sinirlenen Öcalan sinirle telefonu kapattı. 

Al Monitor'e bilgi veren diğer kaynak ise İmralı-Kandil görüşmesinde vukû bulan gerilimi doğruladı ve "Görüşme sorunsuz geçmedi" dedi.

Başka bir kaynak da Öcalan'la temasın yeniden başladığına vurgu yaparak "Yeni bir barış sürecinin başladığını söyleyebiliriz. Yetkililer Öcalan'la görüşüyor" iddiasında bulundu. 

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis'te DEM Parti sıralarını ziyaret etmişti.

ABD merkezli yayın organına konuşan örgüt kaynakları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM oturumunda DEM Parti'li milletvekilleriyle tokalaşmasının yeni süreçle bağlantılı olduğunu ileri sürüyor.

Onlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'nin bu resmi vermesini sağlayarak "Yeni süreçte ciddiyiz. Bahçeli bizi engellemeyecek" mesajı verdi. 

Kayseri'de 105 asker apar topar hastaneye kaldırıldı! Ambulanslar gece boyunca mekik dokudu Kayseri'de 105 asker apar topar hastaneye kaldırıldı! Ambulanslar gece boyunca... Haberi Görüntüle

O SIRADA DEM PARTİ: ULAŞAMIYORUZ

Kandil-İmralı görüşmesine ilişkin iddiasının yayınlandığı gün PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti ise "Öcalan'dan haber alamadıkları" iddiasıyla sahnedeydi. 

DEM Parti Şırnak Milletvekili Uysal Aslan, İmralı'da hapis cezasını çekmekte olan Abdullah Öcalan'dan 43 aydır haber alamadıklarını söyleyerek PKK elebaşının akıbetine yönelik bilgi verilmesi için Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na başvurdu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading