Yandex Metrica

Güvenlik paketli araç satış zorunluluğu ertelendi mi? GSR paketi olmayan otomobillerin satışı 31 Ağustos'a mı ertelendi?

Güvenlik paketli araç satış zorunluluğu ertelendi mi? GSR paketi olmayan otomobillerin satışı 31 Ağustos'a mı ertelendi?

AB standartları çerçevesinde trafikte yaya ve sürücülerin can ve mal güvenliğini korumak için araçlarda çeşitli güvenlik paketlerinin olması zorunlu hale getirildi. Ülkemizde bu özelliği olmayan araçların 7 Temmuz'dan sonra satışının yasaklanacağı açıklanmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre bu tarih değişti. Güvenlik paketli araç satış zorunluluğu ertelendi mi? GSR paketi olmayan otomobillerin satışı 31 Ağustos'a mı ertelendi? soruları araç almak isteyenler tarafından sorulmaya başlandı.

Gündem

26.06.2024, 08:40

Türkiye'de sıfır otomobil satışında yeni güvenlik donanımları zorunlu hale geldi. Bu donanımlara sahip olmayan araçların 7 Temmuz'a kadar satılabileceği ancak bu tarihten sonra satışların yasaklanacağı açıklanmıştı. Geri görüş kamerası, şerit takip asistanı, ani fren asistanı, alkol kilidi gibi sürücülerin ve yayaların can güvenliğini artıran bu özellikler olmadan araçların 7 Temmuz'dan sonra satışının yasaklanacağı açıklanmıştı. Ancak bu tarihte yeni bir düzenlemeye gidildi. 

Sedef Güler cinayetinin şüphelisi suç makinesi çıktı! İfadesi kan dondurdu Sedef Güler cinayetinin şüphelisi suç makinesi çıktı! İfadesi kan dondurdu Haberi Görüntüle

GÜVENLİK PAKETLİ ARAÇ SATIŞ ZORUNLULUĞU ERTELENDİ Mİ?

Güvenlik paketli araç satış zorunluluğunun son tarihi ertelendi. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre Genel Güvenlik Yönetmeliği'nin uygulama tarihi 7 Temmuz 2024'ten 31 Ağustos 2024'e tarihe ertelendi.

Yeni sim kart 386 lira! Tüm cep telefonu sahipleri bu ücreti ödemek zorunda Yeni sim kart 386 lira! Tüm cep telefonu sahipleri bu... Haberi Görüntüle

GSR PAKETİ OLMAYAN OTOMOBİLLERİN SATIŞI NE ZAMANA ERTELENDİ?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın düzenlemesi Resmi Gazete'de yer aldı. Düzenlemeye göre araçların 31 Ağustos'a kadar satılabilmesinin önü açıldı. Böylece halen stokta olan ve önümüzdeki 2 ay boyunca ithal edilecek araçların mevcut güvenlik yönetmeliğiyle satışı için ek süre sağlanmış oldu.

Sağlık Bakanlığı duyurdu! Suudi Arabistan'da tedavi gören 13 Türk için uçak görevlendirildi Sağlık Bakanlığı duyurdu! Suudi Arabistan'da tedavi gören 13 Türk için... Haberi Görüntüle

GÜVENLİK PAKETİNDE HANGİ ÖZELLİKLER OLACAK?

Sürücü yorgunluk algılama sistemi, acil durum frenleme asistanı, kaza veri kaydedicisi, ani frende yanan flaşörler, hız sabitleme sistemi, şerit takip asistanı, geri görüş kamerası ve park sensörleri gibi özelliklerin sıfır araçlarda olması gerekecek. 

Google dijital telif için TBMM'de: Çifte standart uygulanmamalı Google dijital telif için TBMM'de: Çifte standart uygulanmamalı Haberi Görüntüle

İNDİRİMLER DEVAM EDECEK Mİ?

7 Temmuz'a kadar pek çok bayi elindeki sıfır otomobilleri bitirebilmek içn çeşitli indirim kampanyalarına gitmişti. İndirimlerin daha da uzaması bekleniyor. 7 Temmuz'dan 31 Ağustos'a kadar bayilerin bazı indirimleri daha tüketicilere sunması muhtemel. Ancak dolar kuruna bağlı olarak araç fiyatları da değişebilir. 

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading