Yandex Metrica

HABAŞ Otomotiv yerli otomobil mi yapacak? Yerli otomobilin adı ve özellikleri ne?

HABAŞ Otomotiv yerli otomobil mi yapacak? Yerli otomobilin adı ve özellikleri ne?

TOGG'un piyasaya çıkmasıyerli otomobil üretimi konusunda sanayicileri cesaretlendirdi. Yerli otomobil konusunda yeni bir çalışma ise Habaş Otomotiv'den geliyor. Honda'nın üretim fabrikası  HABAŞ tarafından satın alınmış ve bu fabrikanın ne amaçla kullanılacağı merak ediliyordu. HABAŞ burda yerli otomobil üretimi yapacağını açıkladı. 1 milyar euro tutarında bir yatırımla dev fabrikada hibrit, plug-in hibtrit ve benzinli olmak üzere üç versiyonda araç üretimi yapılacağı açıklandı.

Gündem

17.09.2024, 16:27

Yerli otomobil konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Pek çok firma otomotiv konusunda çalışmalarına hız verdi. TOGG'un piyasaya çıkması ile sanayicilerden de peş peşe yerli otomobil hamlesi geldi. Son olarak HABAŞ'tan gelen açıklama herkesi sevindirdi. HABAŞ Otomotiv Genel Müdürü Hüseyin Urkun ticari ve binek araç üretiminde yaklaşık 1 milyar avroluk bir yatırım planladıklarını belirtti. Urkun açıklamasında "HABAŞ'ın satın aldığı Honda'nın üretim fabrikasını binek otomobil üretimi için kullanacağız. Binekte de sedan ve crossover olmak üzere iki ayrı modelde araç üretmeyi planlıyoruz. Binekte hibrit, plug-in hibtrit ve benzinli olmak üzere üç versiyonumuz da olacak." dedi.

WhatsApp'tan kullanıcılarına büyük jest! Topluluk yöneticilerine para dağıtacak WhatsApp'tan kullanıcılarına büyük jest! Topluluk yöneticilerine para dağıtacak Haberi Görüntüle

HABAŞ YERLİ OTOMOBİL Mİ YAPACAK?

HABAŞ Otomotiv Genel Müdürü Hüseyin Urkun Manisa'da organize sanayi bölgesinde 100 bin metrekarelik bir alanda seri üretim için fabrika kurduklarını söyledi. HABAŞ'ın bu fabrikada 2025 yılında seri üretime geçeceği açıklandı. Yerli otomobil konusunda açıklamalarda bulunan Urkun "Urkun, "Fuarda gösterimini yaptığımız araçların ön üretimlerini de Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde iki fabrikada yapıyoruz, kendimize ait fabrikada. Daha sonra bütün hepsini Manisa organize sanayi bölgesine taşıyacağız. Honda fabrikasını da satın almamızla beraber orayı da devreye soktuk. Mesela kataforez hatlarını oradan kullanıyoruz, bu araçların tüm boya alt işlemlerini orada yapıyoruz. Sonra bunları İzmir'deki organize sanayi bölgesinde de topluyoruz." dedi.

Durukan Şekerleme halka arz kaç lot verir? Bireysel yatırımcıya kaç hisse düşer? Durukan Şekerleme halka arz kaç lot verir? Bireysel yatırımcıya kaç... Haberi Görüntüle

HABAŞ YERLİ OTOMOBİL ADI NE, ÖZELLİKLERİ NELER?

Honda'nın Şekerpınar'daki üretim fabrikasını HABAŞ satın almıştı. HABAŞ burada binek otomobil üretimi yapacak. Binekte sedan ve crossover olmak üzere iki ayrı modelde araç üretmeyi planlanıyor.

Binek otomobillerin 2025 yılının sonuna doğru çıkması bekleniyor. 

Binekte hibrit, plug-in hibtrit ve benzinli olmak üzere üç versiyon olması bekleniyor. 

Tasarım HABAŞ tarafından yapılacak ancak.

Yapılan açıklamada "Şu an motor konusunda, Volvo motor kullanıyoruz binekte. Hafif ticaride de Renault ile devam edeceğiz." denildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading