Hacker Yusuf Devran Karaçay kimdir? Charlie Hebdo'nun sitesini çökerten Devran Karaçay kim?

Hacker Yusuf Devran Karaçay kimdir? Charlie Hebdo'nun sitesini çökerten Devran Karaçay kim?

Türk hacker grubu başında bulunan Yusuf Devran Karaçay, Youtube kanalında İsrail'in resmi internet sitesine sızarak, sitenin girş ekranına filistinli küçük bir çocuğun fotoğrafını koydu. Siber uzmanı Karaçay, daha önce Charlie Hebdo web sitesini hackleyen grup, bu sefer de Azerbaycan'a destek olmak amacıyla Ermenistan web sitelerini hackledi. Peki Hacker Yusuf Devran Karaçay kimdir?

Gündem

21.05.2024, 17:21

Daha önce Charlie Hebdo websitesini hackleyerek adından söz ettiren Yusuf Devran Karaçay bu kez Avengers.co'nun düzenlediği operasyonun başında yer alarak dünyanın en büyük hack örgütü olarak bilinen Anonymous web sitesini şaşkına çevirdi.

Azerbaycan ile savaş içerisinde olan Ermenistan web sitelerini de hacklediklerini açıklayan Karaçay "Azerbaycan Yalnız Değildir" şeklinde web sitesine not bıraktıklarını açıkladı.

Türk hacker bu seferde, katıldığı bir Yotube kanalında, İsrail'in resmi bir internet adresine sızarak giriş ekranına Filistinli bir çocuğun fotoğrafını koydu. Peki siber uzmanı Yusuf Devran Karaçay kimdir?

Meteoroloji uyarı verdi! Yeni hava durumu raporu yayınladı: Hangi iki ile sarı kodlu alarm? Meteoroloji uyarı verdi! Yeni hava durumu raporu yayınladı: Hangi iki... Haberi Görüntüle

YUSUF DEVRAN KARAÇAY KİMDİR?

20 yaşında Yusuf, Bilişim güvenliği bölümünde Üniversitede eğitimini sürdürüyor.

Lisede siber güvenlik bölümünü bitiren Devran Karaçay’ın 2021 yılında yarışmada 1 milyon kişi arasından siber zeka şampiyonu olduğu öğrenildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading