Yandex Metrica

Sitede Ara

Haksızlıklara göz yumamazdı! Ailesi Şehit Ayşenur Eygi'yi anlattı: Arakan'a, Myanmar'a da yardım için gitmişti

Haksızlıklara göz yumamazdı! Ailesi Şehit Ayşenur Eygi'yi anlattı: Arakan'a, Myanmar'a da yardım için gitmişti

Batı Şeria'da katil İsrail askeri tarafından öldürülen Türkiye-ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin ailesi açıklamalarda bulundu. Naaşın yarın Türkiye'ye gelmesi bekleniyor diyen amcası, "Önce İstanbul’a, oradan Aydın’a getirilecek" dedi. Çok merhametli biriydi diyen Teyzesi ise, "Haksızlıklara göz yumamazdı" ifadelerini kullandı.

Gündem

11.09.2024, 14:15

Filistin'in Batı Şeria kentinde İsrail yerleşimlerinin genişlemesine karşı düzenlenen protestoda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit edilen Türk-ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin akrabaları Serbestiyet’e açıklamalarda bulundu. 

Akrabası şehit olmuştu! Ekrem İmamoğlu mesajında PKK'yı unuttu tepki topladı! Akrabası şehit olmuştu! Ekrem İmamoğlu mesajında PKK'yı unuttu tepki topladı! Haberi Görüntüle

CENAZESİ YARIN İSTANBUL'A GELECEK

Amca Yılmaz Eygi, yetkililerden aldığı bilgiye dayanarak cenazenin yarın Türkiye geleceğini söyledi. Amca Yılmaz Eygi, "Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ilk başta 2 hafta gibi bir süre açıkladı ancak sonrasında bizimle devlet büyüklerimiz iletişime geçti. Bize sürecin o kadar uzun sürmeyeceğini ve bugün İstanbul’a getirilebileceğini söylemişti. Ancak bu saate kadar herhangi bir gelişme olmadı. Yarın (11 Eylül Çarşamba) için naaşı bekliyoruz, akşam da Ayşenur’un babası Amerika’dan gelecek ve bizim misafirimiz olacak" dedi.

Sözlerine devam eden amca, "Yarın önce İstanbul’a ardından da Aydın’a nakledeceğini bekliyorum. Annesi de şu anda uçakta olmalı o yüzden ulaşamazsınız, onunla da görüştük. Biz de haber bekliyoruz." dedi.

Boykot siyonistin belini bükecek: Boykot Dedektifi uygulaması uygulamalarda ilk 5'te! Boykot siyonistin belini bükecek: Boykot Dedektifi uygulaması uygulamalarda ilk 5'te! Haberi Görüntüle

ARAKAN, MYANMAR VE BANGLADEŞ'E YARDIM İÇİN GİTMİŞ

Ayşenur’un olaydan 15 gün önce Türkiye’de olduğunu ve daha önce Arakan’a, Myanmar’a ve Bangladeş’e yardım için gittiğini söyleyen Ayşenur Ezgi’nin teyzesinin eşi Kamil Yeniceoğlu ise "Amerika’da yaşamasına rağmen Türkiye’ye sıkı bir şekilde bağlıydı, Türkiye’yi çok seviyordu, 15 gün önce de Türkiye’deydi. Ayşenur daha önce de Arakan, Myanmar, Bangladeş gibi çeşitli coğrafyalarda yardım çalışmalarına katılmıştı." ifadelerini kullandı.

13 yaşındaki çocuk okulda dehşet saçtı! Öğrencilerin boğazını kesti, çekiçle vurdu 13 yaşındaki çocuk okulda dehşet saçtı! Öğrencilerin boğazını kesti, çekiçle... Haberi Görüntüle

"HAKSIZLIKLARA GÖZ YUMMAZDI"

Ayşenur'un çok merhametli bir insan olduğunu belirten Teyze Gülay Yeniceoğlu ise, "Haksızlıklara göz yumamazdı. Son geldiğinde babaannesini ne kadar çok özlediğini söylemişti." dedi.

Öte yandan şehit Ayşenur Ezgi Eygi’nin Didim’deki dedesinin evi Türk bayrakları ile donatıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading