DOLAR

34.14

%-0 expand_less

EURO

37.07

%-0.2 expand_more

ALTIN

2951.90

%0.5 expand_less

BIST

9002.34

%0.52 expand_less

BTC ($)

67260.24

%-0.5 expand_more

Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü mü, yaşıyor mu?

Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü mü, yaşıyor mu?

Son dakika gelişmesine göre Yahya Sinvar'ın öldürüldüğü iddia ediliyor. İsrail Ordu tarafından, Hamas liderinin son operasyonda öldürüldüğü söyleniyor. Hamas lideri öldürüldü mü?

Gündem

17.10.2024, 17:02

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Hamas lideri Yahya Sinvar'ı öldürmüş olma ihtimalinden söz etti. Gazze Şeridi'ne düzenlenen bir saldırı sırasında Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğü iddiaları gündemde yer aldı.

İlk gelen raporlarda bombalamada 3 kişinin hayatını kaybettiği ancak ölen kişilerin kimlilerinin teyit edilmediği aktarıldı.

İki kızı vahşice katleden katilin son günü: Mahalleli o caniyi anlattı: Olay günü bakın ne yapmış? İki kızı vahşice katleden katilin son günü: Mahalleli o caniyi... Haberi Görüntüle

YAHYA SİNVAR KİMDİR?

Yahya Sinvar, 1962 yılında Gazze Şeridi'nin Mısır yönetimi altında olduğu dönem içerisinde Han Yunus mülteci kampında dünyaya geldi. Ailesi 1948 Arap-İsrail Savaşı esnasında Al-Majdal Asqalan'dan (Aşkelon) sonra Gazze Şeridi'ne sığındı.

Liseyi Han Yunus Erkek Ortaokulu'nda bitirdikten sonra Gazze İslam Üniversitesi'ne devam eden Yahya Sinvar, burada Arapça Çalışmaları alanında lisans derecesi aldı.

1982 yılında tutuklanan Sinvar, birkaç ay Far'a hapishanesinde yattı. 1988 yılında Sinvar iki İsrail askerinin kaçırılıp öldürülmesi ve İsrail ile işbirliği yaptığından şüphelendiği dört Filistinlinin öldürülmesi gerekçesi ile suçlanarak Şubat ayında tutuklandı.

Yahya Sinvar öldü mü?

Sinvar cezasının 22 yılını çekmiş ve Hamas tarafından beş yıldır rehin tutulan IDF askeri Gilad Shalit için 2011 yılında yapılan esir değişimi kapsamında 1.026 kişi arasında serbest bırakılan en kıdemli Filistinli mahkum unvanını almıştır. 2021 yılının Mart ayında yapılan bir seçimde Hamas'ın Gazze şubesinin başkanı olarak ikinci bir dört yıllık döneme seçildi.

Afyonkarahisar'da korkutan deprem! AFAD, depremin şiddetini açıkladı Afyonkarahisar'da korkutan deprem! AFAD, depremin şiddetini açıkladı Haberi Görüntüle

YAHYA SİNVAR ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

İsrail Ordusu, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın son operasyonda öldürülmüş olabileceğini iddia etti. Ancak şu ana kadar kimlik doğrulaması yapılamadığından Yahya Sinvar'ın ölüp ölmediği kesinleşmemiştir.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading