Yandex Metrica

Sitede Ara

Hamas'tan Türkiye'ye Gazze bilgisi: İsrail hedef yükseltiyor, ABD baskı yapmıyor

Hamas'tan Türkiye'ye Gazze bilgisi: İsrail hedef yükseltiyor, ABD baskı yapmıyor

Türk Dışişlerine bilgi veren Hamas, İsrail’in yeni şartlar öne sürerek müzakerelerde hedef yükseltmeye devam ettiğini ve ABD’nin İsrail’e herhangi bir baskı yapmadığını iletti. Hamas kanadından yapılan açıklamada ''ABDliler, iki hafta daha müzakerelere devam edeceklerini, çözüme ulaşılamazsa müzakerelerden çekileceklerini söyledi.'' ifadelerine yer verildi.

Gündem

03.09.2024, 16:40

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ederken ateşkes müzakerelerinde yer alan Hamas yetkilisi, Türk Dışişleri Bakanlığının üst düzey yetkililerini bilgilendirdi.

Hamas yetkilisi, soykırımın başından bu yana terör devletine koşulsuz destek veren bebek katili Netanyahu'nun yanında saf tutan Amerikan yönetiminin bölgedeki güvenlik endişeleri ve ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri nedeniyle ateşkes anlaşmasının sağlanması çabalarında samimi olabileceğini ancak İsrail'e herhangi bir baskı yapmadığını bildirdi.

2024 YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? YKS ek tercih... Haberi Görüntüle

''NETANYAHU SÜREKLİ YENİ ŞARTLAR ÖNE SÜRÜYOR''

ABD'nin medyaya gerçek durumu yansıtmadığını belirten Hamas yetkilisi, "Sürekli iyimser mesajlar veriyor ancak durum hiç de olumlu değil. Netanyahu sürekli yeni şartlar öne sürüyor. Philadelphi koridorundan çıkmaya yanaşmıyor ve Refah sınır kapısı için de yeni şartlar öne sürüyor. Her defasında yeni bir sayfa açılıyor. Her defasında başa dönüyoruz ve yeni bir süreç başlıyor. İsrail sürekli hedef yükseltiyor. Bu süreç müzakere değil, dayatmadır." ifadelerini kullandı.

TCG Anadolu'dan sonra dev proje: Milli Uçak Gemisi için geri sayım başladı! TCG Anadolu'dan sonra dev proje: Milli Uçak Gemisi için geri... Haberi Görüntüle

ABD'DEN İKİ HAFTA MESAJI

İsrail'in bu tavrından dolayı ateşkes umudunun kaybedildiğine dikkat çeken Hamas yetkilisi, "Müzakereler üç temel noktada devam ediyor. Philadelphi koridoru, Refah sınır kapısı ve esir değişimi." ifadesini kullandı.

ABD'nin müzakereler konusundaki tutumuna ilişkin de konuşan Hamas yetkilisi, "ABD, iki hafta daha müzakerelere devam edeceklerini ve çözüme ulaşılamazsa müzakerelerden çekileceklerini söyledi. Bu son derece tehlikeli bir karar çünkü başladığımız noktaya geri döneceğiz." ifadelerini kullandı.

MİT'ten Irak'ta nokta temizlik: PKK'nın sözde Mahmur genel sorumlusu Azad Akıncı öldürüldü MİT'ten Irak'ta nokta temizlik: PKK'nın sözde Mahmur genel sorumlusu Azad... Haberi Görüntüle

''HALK YİYECEK VE İLAÇ BULAMIYOR''

2 Temmuz çerçevesinde müzakere edeceklerini söylediklerini vurgulayan yetkili, "İsrail ise 24-25 Mayıs belgesinin ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin onayladığı Biden'ın planının gerisine gidiyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Gazze halkı çok zor durumda. Halk yiyecek ve ilaç bulamıyor. Sadece un var, kuru gıda var. Taze ürünler, et ve diğer yaş meyve ve sebzeler bulunmuyor." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading