Hamas'tan TUSAŞ mesajı: Türkiye ile mutlak dayanışma içindeyiz! Saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz!

Hamas'tan TUSAŞ mesajı: Türkiye ile mutlak dayanışma içindeyiz! Saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz!

Dün akşam Ankara'nın Kahramankaran ilçesindeki TUSAŞ tesisine düzenlenen terör saldırısı sonrası Hamas'tan açıklama geldi. Söz konusu açıklamada Hamas, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketi'ne düzenlenen terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyor ve kardeş Türkiye Cumhuriyeti ile mutlak dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gündem

24.10.2024, 14:24

ABD ve İsrail'in iplerini tuttuğu PKK, Türkiye'yi havacılıkta tam bağımsızlığa ulaştıracak millî projelerin merkezi TUSAŞ'a terör saldırısı düzenlendi. 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ne yönelik düzenlenen hain saldırı 5 kişinin ölümüne 22 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Söz konusu terör saldırısında TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ile taksi şoförü Murat Arslan şehit oldu.

Listeye Köfteci Yusuf damga vurmuştu! Vatandaşa en çok at ve eşek eti yedirilen iller belli oldu! Listeye Köfteci Yusuf damga vurmuştu! Vatandaşa en çok at ve... Haberi Görüntüle

DOST DÜŞMEN BELLİ OLDU

TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısı sonrası dünyanın birçok bölgesinde Türkiye destek geldi. 

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, TUSAŞ'a düzenlenen saldırı "utanç verici bir terör saldırısı" olarak nitelendirildi. Suudi Arabistan'ın "terörün ve aşırıcılığın her türlüsünü reddettiğine" işaret edilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti ve halkına taziyede bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de Haberi Görüntüle

"KARDEŞ TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.

Bakanlığın X hesabı üzerinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kardeş Türkiye'de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketine yönelik terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Bu hain terör eylemi sonucunda şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Azerbaycan her zaman kardeş Türkiye'nin yanındadır."Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise "Türk Havacılık ve Uzay Kurumu'na düzenlenen terör saldırısı sonucu ölü ve yaralılarla ilgili haberler bizi derinden sarsmıştır. 

Aşkın Gerçek Yüzü 2. sezon ne zaman çıkacak? Deceitful Love yeni sezon yayınlanacak mı? Aşkın Gerçek Yüzü 2. sezon ne zaman çıkacak? Deceitful Love... Haberi Görüntüle

PAKİSTAN: KORKAK SALDIRI

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Başbakan Şahbaz Şerif, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.

Associated Press of Pakistan'ın haberine göre Zerdari, "Bu korkak saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor ve yaralıların bir an önce iyileşmesi için dua ediyoruz." dedi ve Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını kaydetti.Pakistan Başbakanı Şerif de X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'da düzenlenen terör saldırısı karşısında üzüntü duyuyoruz." ifadesine yer verdi."Sevgili kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye halkına en içten taziyelerimi iletiyorum." ifadesini kullanan Şerif, terör saldırısını şiddetle kınadığını vurguladı.Saldırıda şehit olanlara rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Şerif, Türk halkının yanında olduklarını belirtti.

Bebekler ölürken saç ektiriyormuş! PKK'lı doktor Fırat Sarı'nın skandal yazışmaları! Bebekler ölürken saç ektiriyormuş! PKK'lı doktor Fırat Sarı'nın skandal yazışmaları! Haberi Görüntüle

BOSNA HERSEK'DEN TUSAŞ MESAJI

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, resmi Facebook sayfasından yaptığı paylaşımda, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.Becirovic, "Değerli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendim. Bosna Hersek halkı ve adıma en derin başsağlığı dileklerini iletiyorum." ifadelerini kullandı.

MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist böyle havaya uçuruldu MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist böyle havaya uçuruldu Haberi Görüntüle

HAMAS:TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

Türk savunma sanayisinin kalbini hedef alan terör eylemine Hamas'tan tepki geldi. Filistinli Mücahidler, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketi'ne düzenlenen terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyor ve kardeş Türkiye Cumhuriyeti ile mutlak dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading