Yandex Metrica

Sitede Ara

Hamile kadına öldüresiye dayağı oturduğu yerden izlemişti: Bakın neden müdahale etmemiş

Manisa’nın Akhisar ilçesinde Yılmaz Akman isimli cani, dini nikahla birlikte yaşadığı Sude Naz A.’yı sokak ortasında öldüresiye dövdü. Yılmaz Akman, hadisenin ardından hapsi boylarken çevredekilerin müdahale etmemesine tepki yağdı. Görüntülerde darp olayına yakın konumdaki çay ocağında sandalyede oturan ve olaya müdahale etmediği gerekçesiyle eleştirilen kişinin ise engelli olduğu ortaya çıktı. 

Gündem

22.08.2024, 12:58

Türkiye, dün Manisa'da yaşanan kadın şiddetin, konuşuyor. Manisa'da 37 yaşındaki Yılmaz Akman, dini nikahla birlikte yaşadığı 19 yaşındaki Sude Naz A.’yı sokak ortasında demir sopayla öldüresiye dövdü. Çevredekilerin linç girişiminde bulunduğuYılmaz Akman’ı polis kurtardı.

12 ilde terör operasyonu: Çok sayıda şüpheli yakalandı 12 ilde terör operasyonu: Çok sayıda şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

DEMİR SOPAYLA ÖLDÜRESİYE DAYAK

Edinilen bilgiye göre olay şu şekilde gelişti. Yılmaz Akman isimli zorba köye gitmeye ikna edemediği, dini nikahla birlikte yaşadığı Sude Naz A.’yı bir anda sokak ortasında dövmeye başladı. Yılmaz Akman, yumruk darbeleriyle Sude Naz A.’yı yere serdi. Kadın düşmanı, yerdeki dini nikahlı eşine defalarca vurdu ve demir sopayla dövdü. O anlara çiftin 3 yaşındaki oğlu da şahit oldu. Çevredekiler ise olayı seyretmekle yetindi. 

MSB'den Esad'ın normalleşme mesajlarına ilişkin açıklama: Müreffeh bir Suriye görmek istiyoruz MSB'den Esad'ın normalleşme mesajlarına ilişkin açıklama: Müreffeh bir Suriye görmek... Haberi Görüntüle

CANİ KOCA HAPSİ BOYLADI

Daha sonra çevredeki bir kişi eşini demir sopayla döven Yılmaz Akman'a müdahale etti. Bu sırada esnaf da bu kişiye destek verip, genç kadını cani adamın elinden zor da olsa kurtarmayı başardı. Ardından çevredekiler, Yılmaz Akman'ı dövmeye başladı. İhbarın ardından bölgeye sevk edilen polis ekipleri, kalabalığın elinden Yılmaz Akman'ı kurtardı ve emniyete götürdü. Yılmaz Akman, gözaltına alındı. Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Akman, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sude Naz A. ile çocuğunun durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada Sude Naz A. için koruma kararı alındığını duyuruldu. Yılmaz Akman'ın 18 suç kaydı olduğu öğrenildi.

Gelecek ve DEVA partileri birleşiyor mu? Ali Babacan canlı yayında açıkladı! Gelecek ve DEVA partileri birleşiyor mu? Ali Babacan canlı yayında... Haberi Görüntüle

''KIZIMA BİLE VURSA KALKAMAM''

Öte yandan cep telefonu tarafından çekilen görüntüde olaya müdahale etmediği gerekçesiyle sosyal medyada linçlenen ve küfürlü yorumlara maruz kalan Erkan Çiftçi'nin omurgasındaki rahatsızlık nedeniyle yüzde 60 engelli olduğu ve ankilozan spondilit hastalığı bulunduğu öğrenildi. Sosyal medya kendisine yönelik yapılan yorumlardan rahatsızlık duyduğunu söyleyen Çiftçi yaşananları anlattı.

Çiftçi, “Benim eklem romatizma rahatsızlığım var. Omuriliği de etkiliyor bu. Hareketlerimiz bizim çok kısıtlı. 14 yaşından beri bu rahatsızlığı çekiyorum. 34 yıldır çekiyorum ben bu rahatsızlığı. Burada bir aydır duruyoruz. Sandalyem de farklıdır burada. Dik durmam gerekiyor. Olay günü burada otururken karşıki yola doğru bakıyordum. Yola doğru bakarken kadın adam karşıda beraberdiler. Orada kadın bağırmaya başladı. Bu tarafa doğru gelirken sürekli hareketlerde bulundu. Adam da ona doğru koşmaya başlayınca ‘Abi kurtarın' dedi. Benim önüme doğru koştu. Bir baktım kadın yerde adam onu sürekli yumrukluyor. Biz kalkamıyoruz. İnsanlar nasıl bir durumumuz olduğunu bilmiyor. Ona göre değerlendirme yapılmıyor. Fazla linç ediyorlar beni. Neden kalkmıyor diye sormak lazım. Hepimizin annesi var. Benim 21 yaşında bir kızım var ona dahi vursa ben kalkamam. Benim felç kalma riskim var” dedi.

MHP Lideri Bahçeli'den Narin açıklaması: En ağır düzeyde bedel ödeyecekler MHP Lideri Bahçeli'den Narin açıklaması: En ağır düzeyde bedel ödeyecekler Haberi Görüntüle

“YAŞANAN OLAY BİZİ DE ÇOK ÜZDÜ”

Yaşanan olay nedeniyle çok üzüldüklerini söyleyen esnaflardan Emel Toplan ise şu ifadeleri kullandı;

“Kadınla eşi karşıda beraberdiler çocuk vardı ellerinde. Ondan sonra ne olduysa aralarında kadın küfür etmeye başladı eşine. Küfür ederek bizim bu tarafa koşturmaya başladı. Bu sokağa girdi. Eşi arkasından koşturarak düşürdü yere. Düşürüp yumruklamaya tekmelemeye başladı. Biz de çok üzüldük bu konu hakkında. Çok hakaretler duydu arkadaşım. Arkadaşım engelli olduğu için bir şey yapamadı. Bizi de çok üzdü bu durum. Karşıdan bakarak konuşmak her zaman kolay oluyor” 

Zeynep Ece Sarı kimdir? Miss Turkey 10 numaralı yarışmacı kim? Zeynep Ece Sarı kimdir? Miss Turkey 10 numaralı yarışmacı kim? Haberi Görüntüle

“14 YAŞINDAN BERİ ŞİDDET GÖRÜYORUM”

Bugüne kadar yaşadıklarını anlatan Sudenaz A, 14 yaşından beri şiddet gördüğünü ve birçok kez şikayette bulunduğunu söyledi. Sudenaz, açıklamasında “Köye dönmeyi başta kabul ettim. Ağabeyinin arabasına bindim. Ancak sonra vazgeçtim. Araçtan inip yürürken saldırıya uğradım. Annesiz büyüdüğüm için ona tutunmuştum. Yüzümde onun dayaklarından kaynaklanan bir sürü iz var.” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading