Yandex Metrica

Sitede Ara

Hamile kadına öldüresiye dayak sonrası Bakan Göktaş'tan açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Manisa’nın Akhisar ilçesinde Yılmaz Akman isimli caninin, dini nikahla birlikte yaşadığı Sude Naz A.’yı sokak ortasında öldüresiye dövmesine ilişkin konuştu. Bakan Göktaş, ''Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olduk. Saldırganın en ağır cezayı alması için yargı sürecinin yakın takipçisi olacağız" dedi.

Gündem

24.08.2024, 13:46

Türkiye, dün Manisa'da yaşanan kadın şiddetin, konuşuyor. Manisa'da 37 yaşındaki Yılmaz Akman, dini nikahla birlikte yaşadığı 19 yaşındaki Sude Naz A.’yı sokak ortasında demir sopayla öldüresiye dövdü. Çevredekilerin linç girişiminde bulunduğuYılmaz Akman’ı polis kurtardı.

Türkiye BRİCS'e üye olacak mı? Türkiye BRİCS'e üye olursa ne olur? Türkiye BRİCS'e üye olacak mı? Türkiye BRİCS'e üye olursa ne... Haberi Görüntüle

DEMİR SOPAYLA ÖLDÜRESİYE DAYAK

Edinilen bilgiye göre olay şu şekilde gelişti. Yılmaz Akman isimli zorba köye gitmeye ikna edemediği, dini nikahla birlikte yaşadığı Sude Naz A.’yı bir anda sokak ortasında dövmeye başladı. Yılmaz Akman, yumruk darbeleriyle Sude Naz A.’yı yere serdi. Kadın düşmanı, yerdeki dini nikahlı eşine defalarca vurdu ve demir sopayla dövdü. O anlara çiftin 3 yaşındaki oğlu da şahit oldu. Çevredekiler ise olayı seyretmekle yetindi. 

Sapphire AVM resmen kapanıyor! Artık AVM olarak kullanılmayacak Sapphire AVM resmen kapanıyor! Artık AVM olarak kullanılmayacak Haberi Görüntüle

CANİ KOCA HAPSİ BOYLADI

Daha sonra çevredeki bir kişi eşini demir sopayla döven Yılmaz Akman'a müdahale etti. Bu sırada esnaf da bu kişiye destek verip, genç kadını cani adamın elinden zor da olsa kurtarmayı başardı. Ardından çevredekiler, Yılmaz Akman'ı dövmeye başladı. İhbarın ardından bölgeye sevk edilen polis ekipleri, kalabalığın elinden Yılmaz Akman'ı kurtardı ve emniyete götürdü. Yılmaz Akman, gözaltına alındı. Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Akman, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sude Naz A. ile çocuğunun durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada Sude Naz A. için koruma kararı alındığını duyuruldu. Yılmaz Akman'ın 18 suç kaydı olduğu öğrenildi.

Gülbin Tosun neden kovuldu? Gülbin Tosun NOW Haber'de neden yok? Gülbin Tosun neden kovuldu? Gülbin Tosun NOW Haber'de neden yok? Haberi Görüntüle

BAKAN GÖKTAŞ: MÜDAHİL OLDUK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Manisa'nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında eşi tarafından darbedilen hamile kadına yönelik şiddete ilişkin konuştu.

Saldırganın tutuklandığını hatırlatan Göktaş, "Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olduk. Saldırganın en ağır cezayı alması için yargı sürecinin yakın takipçisi olacağız. Şiddete maruz kalan kardeşimize ve çocuğuna psikososyal destek sağlıyoruz. Şiddet başta olmak üzere kadınların hakkına, hukukuna ve onuruna yönelik hiçbir saldırıya asla tolerans göstermedik, göstermeyeceğiz." yanıtını verdi.

30 Ağustos bugün Adana'da otobüsler bedava mı? Şanlıurfa'da, Gaziantep'te toplu taşıma ücretsiz mi? 30 Ağustos bugün Adana'da otobüsler bedava mı? Şanlıurfa'da, Gaziantep'te toplu... Haberi Görüntüle

“14 YAŞINDAN BERİ ŞİDDET GÖRÜYORUM”

Bugüne kadar yaşadıklarını anlatan Sudenaz A, 14 yaşından beri şiddet gördüğünü ve birçok kez şikayette bulunduğunu söyledi. Sudenaz, açıklamasında “Köye dönmeyi başta kabul ettim. Ağabeyinin arabasına bindim. Ancak sonra vazgeçtim. Araçtan inip yürürken saldırıya uğradım. Annesiz büyüdüğüm için ona tutunmuştum. Yüzümde onun dayaklarından kaynaklanan bir sürü iz var.” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading