Han Kang kimdir? 2024 Nobel Edebiyat Ödülünü kazanan Han Kang'ın kitapları (eserleri) ne?

Han Kang kimdir? 2024 Nobel Edebiyat Ödülünü kazanan Han Kang'ın kitapları (eserleri) ne?

2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nü Güney Koreli Han Kang kazandı. Milyonlarca kişiye ulaşan kitapları ile edebiyat dünyasında büyük sükse yapan Han Kang kimdir? Nobel edebiyat ödüllü Han Kang'ın eserleri nelerdir?

Gündem

10.10.2024, 14:45

Tarihsel travmalarla yüzleşen ve insan yaşamının kırılganlığını ortaya koyan yoğun şiirsel düzyazısı nedeniyle 2024 Nobel Edebiyat Ödülü, Güney Koreli romancı Han Kang'a verildi.

Vicdanları kanatıyordu! Adalet Bakanı Tunç'tan 'iyi hal' açıklaması Vicdanları kanatıyordu! Adalet Bakanı Tunç'tan 'iyi hal' açıklaması Haberi Görüntüle

HAN KANG'IN KİTAPLARI

Güney Koreli yazarın eserleri arasında "Veda Etmiyorum", "Vejetaryen", "Çocuk Geliyor" ve "Beyaz Kitap" yer aldı.

Cem Garipoğlu ölmedi mi? Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan DNA sonuçları belli oldu mu? Cem Garipoğlu ölmedi mi? Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan DNA sonuçları... Haberi Görüntüle

NOBEL ÖDÜLÜ KAZANAN HAN KANG KİMDİR?

27 Kasım 1970'de Güney Kore'nin Gwangju şehrinde dünyaya gelen Han Kang Suyuri'de büyüdükten sonra Kore'nin en iyi üniversitelerinden biri olarak bilinen Yonsei Üniversitesi'nde Kore dili ve edebiyatı bölümünü bitirdi.

1993 yılında Edebiyat ve Toplum (mungakgwa sahoe) dergisinde yayınladığı beş şiir ile edebi çıkışını şair olarak yaptı. Bir sonraki yıl Red Anchor isimli kitabı ile Shinmun Edebiyat Yarışması'nı kazanarak romancılık hayatına başladı.

KPSS 2024 Ortaöğretim taban ve atama puanları! 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 puanla nereye girilir? KPSS 2024 Ortaöğretim taban ve atama puanları! 50, 55, 60,... Haberi Görüntüle

HAN KANG'IN KAZANDIĞI ÖDÜLLER

1999 yılında “Baby Buddha” romanı ile Kültür Bakanlığı 2000 Bugünün Genç Sanatçı Ödülü,

2005 yılında “Mongol Spot” ile YiSang Edebiyat Ödülü,

2010 yılında Rüzgâr ile Dongri Edebiyat Ödülü,

2014 yılında İnsan Kardeşlerile Manhae Edebiyat Ödülü,

2016 yılında Vejetaryen ile Man Booker Uluslararası Ödülü,

2017 yılında Atti umani (Human Acts) İtalya'da Malaparte Ödülü kazanmıştır

Fatma Özdemir kimdir? Yaşam savaşını kaybetti! Fatma Özdemir kimdir? Yaşam savaşını kaybetti! Haberi Görüntüle

HAN KANG'IN TÜRKÇE KİTAPLARI

Yazarın dünya çapında en çok ses getiren, bir kadının et yemeyi bırakma kararıyla ve yıkıcı sonuçlarıyla ilgilenen romanı olan Vejetaryen (2016) ile Gwangju ayaklanmasını anlattığı romanı Çocuk Geliyor (2019) Göksel Türközü'nün çevirisi ile April Yayıncılık tarafından yayımlanmıştır.

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading