Han Kang kimdir? Romanları hangileri? 2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nü hangi eseri ile aldı?

Han Kang kimdir? Romanları hangileri? 2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nü hangi eseri ile aldı?

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından verilen Nobel Ödülleri sahiplerini bulmaya devam ediyor. Son olarak 2024 Nobel Edebiyat Ödülü Güney Koreli yazar Han Kang'a verildi. Peki Han Kang kimdir? Han Kang'ın romanları hangileri? 2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nü hangi eseri ile aldı?

Gündem

10.10.2024, 14:28

Her sene İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından verilen Nobel Ödülleri sahiplerini bulmaya devam ediyor. Güney Koreli yazar Han Kang 2024 Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü. Duyurulan ödülün ardından Han Kang kimdir? sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı. Peki Han Kang'ın romanları hangileri? 2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nü hangi eseri ile aldı?

Arina Glazunova kimdir? TikTok fenomeni Arina Glazunova öldü mü? Arina Glazunova kimdir? TikTok fenomeni Arina Glazunova öldü mü? Haberi Görüntüle

HAN KANG KİMDİR?

Han Kang 27 Kasım 1970'te Güney Kore'de dünyaya geldi. Kore'nin en iyi üniversitelerinden biri olarak bilinen Yonsei Üniversitesi'nde Kore dili ve edebiyatı bölümünden mezun oldu. 

1993 yılında Edebiyat ve Toplum (mungakgwa sahoe) dergisinde şiirler yayınlamaya başladı. 

Red Anchor isimli kitabı ile adını duyurdu ve Shinmun Edebiyat Yarışması'nı bu eseri ile kazandı. 

Şiir dünyasından Roman dünyasına adım attı. 

Bir kadının et yemeyi bırakma kararıyla ve yıkıcı sonuçlarıyla ilgilenen romanı olan Vejetaryen (2016) ile uluslararası alanda adını duyurdu. 

Gwangju ayaklanmasını anlattığı romanı Çocuk Geliyor (2019)  Göksel Türközü'nün çevirisi ile April Yayıncılık tarafından yayımlanmıştır.

Han Kang 2024 Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü.

Avrupa, Türkiye'yi kıskanıyor! AB'nin saçı sakalı ağardı Avrupa, Türkiye'yi kıskanıyor! AB'nin saçı sakalı ağardı Haberi Görüntüle

HAN KANG HANGİ ESERİYLE NOBEL ÖDÜLÜ KAZANDI?

"Tarihi travmalarla yüzleşen ve insan yaşamının kırılganlığını açığa çıkaran yoğun şiirsel düzyazısı" nedeniyle Han Kang Nobel Edebiyat Ödülü kazandı. Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan 18. kadın olan Kang, 11 milyon İsveç kronu (1.1 milyon dolar) ödülün sahibi oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading