Yandex Metrica

Hangi cipsler İsrail malıdır? Lays, Cheetos, Doritos, Patos, Ruffles İsrail malı mı?

Hangi cipsler İsrail malıdır? Lays, Cheetos, Doritos, Patos, Ruffles İsrail malı mı?

Günlük hayatta insanlar tarafından sıklıkla kullanılan cips markaları arasında Lays, Cheetos, Doritos, Patos ve Ruffles yer alıyor. Bu cipslerin hangi ülkenin malı olduğu merak ediliyor. Peki, hangi cipsler İsrail malıdır?

Gündem

26.09.2024, 18:30

Günlük yaşantıda insanlar tarafından kullanılan cips markaları dikkat çekiyor. Gazze’ye karşı uygulanan insanlık zulmü karşısında bazı İsrail malı cipsler boykot ediliyor. PepsiCo'nun Frito-Lay şirketine ait olan ve Türkiye'de satılan bazı İsrail malı cips markaları dikkat çekiyor.

ABD kökenli olan bu cips markaları günlük hayatta sıklıkla tüketiliyor. Bazı vatandaşlarda İsrail malları arasında yer alan cips markalarını sorgulayarak bu ürünlere boykot uyguluyor. Türkiye’de sıklıkla kullanılan ve satılan cips markaları arasında; Lays, Cheetos, Doritos, Patos, Ruffles, Pringles, Maretti, Zuber, Samba, Eti, Çerezza, Glutensiz Fabrika, Burch ve Peyman markaları yer alıyor.

Cips İsrail Malı

Abi cinayet için mi çağrıldı? Narin soruşturmasında iddialara bir yenisi daha eklendi! Abi cinayet için mi çağrıldı? Narin soruşturmasında iddialara bir yenisi... Haberi Görüntüle

HANGİ CİPSLER İSRAİL MALIDIR?

Frito-Lay; mısır, patates cipsi ve buna benzer aperitif yiyeceklerin üretim ve pazarlamasını yapan dünyaca ünlü bir firma olarak biliniyor. Bu şirketin en bilinen markaları arasında ise Lay's, Ruffles, Doritos, Tostitos, Fritos, Cheetos, Rold Gold, Funyuns, Sun Chips, Burger Rings, Elma Chips, Fandangos, Cracker Jack, Munchos, Smartfood, Oberto, Hostess Potato Chips, Lay's Stax, Miss Vickie's, Munchies, Monster Munch, Walkers, Sabritas, The Smith's Snackfood Company, Stiksy, Baconzitos, Bluebird Foods, Nobby's, Toobs, Twisties, Gamesa, Kurkure, Uncle Chipps, Quavers, Squares, Wotsits, Sabra, Stacy's Pita Chips, Simba yer alıyor.

PepsiCo firmasının iştiraklerinden biri olan Frito-Lay Amerika Birleşik Devletleri'nde pazarın yüzde 40'ını elinde bulunduruyor. Diğer bir deyişle Lays, Cheetos, Doritos, Patos ve Ruffles cips markaları Frito-Lay markası adı altında ABD kökenli İsrail malı olarak dikkat çekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading