Yandex Metrica

Hangi fenomenlere para cezası kesildi? 6,4 milyon lira ceza verilen Influencerlar kim?

Hangi fenomenlere para cezası kesildi? 6,4 milyon lira ceza verilen Influencerlar kim?

Sosyal medya fenomenlerinin ürün tanıtımlarından servet kazandığını hepimiz biliyoruz. Reklam ve tanıtımlardan elde edilen gelirlerin vergisinin verilmesi konusunda tartışmalar devam ederken 16 Influencera 6,4 milyon lira ceza para cezası kesildiği açıklandı.

Gündem

26.08.2024, 16:44

Sosyal medya reklamları Ticaret Bakanlığı'nın yakın takibinde. Pek çok fenomenin reklam ve tanıtıdman kazandığı para dudak uçuklatıyor. Tüketicilere ulaşmanın en kola yolu olarak görülen sosyal medya reklamcılığında  Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu denetimlerini artırdı. Ticaret Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Kurul, sosyal medya platformları üzerinden yapılan reklamları analiz etti. Standartlara uymayan reklamlar belirlenirken 16 Influencer için harekete geçildi. Influencerlara toplamda 6,4 milyon lira para cezası verildi.

Konya'da 2 yaşındaki bebek çadırda ölü bulundu Konya'da 2 yaşındaki bebek çadırda ölü bulundu Haberi Görüntüle

HANGİ FENOMENLERE PARA CEZASI KESİLDİ?

Hangi sosyal medya fenomenlerine para cezası kesildiği konusunda henüz resmi bir açıklama gelmedi. Geçen yıl 5 influencer'a 1 milyon 352 bin 808 lira idari para cezası uygulandı. Bu yılın ilk 6 ayında ise 11 influencera 5 milyon 35 bin 994 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Böylece, 1,5 yıllık dönemde toplam 6 milyon 388 bin 802 lira para cezası kesildi. 2023'te toplam 77 sosyal medya hesabına idari yaptırım uygulanırken bu rakam 2024'ün ilk yarısında 50'ye ulaştı. 

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Eylül ayında faiz indirimi olur mu? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Eylül ayında faiz indirimi... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNE NEDEN CEZA KESİLDİ?

Influencerlarca yapılan paylaşımlarda bir markaya ait ürün veya hizmet reklamının yapıldığı ancak bunun açık şekilde reklam olduğunun belirtilmediği veya örtülü tanıtım yapıldığı gerekçesiyle idari yaptırım uygulandı.

Bazı paylaşımlarda, sağlık beyanı içeren ifadelerin olması, klinik, hastane, doktor gibi sağlık hizmetlerine yönlendirmesi, reklamı yasak ürünlerin tanıtımının yapılması, kozmetik ürün tanımını aşan ifadelerin kullanılması, takviye edici gıda reklamında mevzuata aykırı ifadelerin yer alması gibi gerekçelerle de bazı influencer'lara idari yaptırım uygulanmasına karar verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading