Hangi kredi kartlarından savunma sanayii fonu ücreti alınacak? Aidatsız kredi kartlarından 750 TL alınacak mı?

Hangi kredi kartlarından savunma sanayii fonu ücreti alınacak? Aidatsız kredi kartlarından 750 TL alınacak mı?

Savunma Sanayi Fonu gelirlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında yenş bir kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin en dikkat çeken kısmı ise limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınması noktası var. Vatandaşlar ise Hangi kredi kartlarından savunma sanayii fonu ücreti alınacak? Aidatsız kredi kartlarından 750 TL alınacak mı? sorularına şimdiden yanıt aramaya başladı.

Gündem

11.10.2024, 17:32

Son yıllarda ülkemizde savunma sanayisi konusunda ciddi bir atılım söz konusu. Savunma alanında milyarlarca dolarlık ihracat yaparak da ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Savunma sanayisinin desteklenmesi amacı ile AK Parti'nin hazırladığı kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. NTV'de yer alan habere göre Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerinin artırılmasına yönelik yeni çalışmalar başladı. Kanun teklifindeki en dikkat çeken kısım ise  limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınması yer alıyor. Hangi kredi kartlarından savunma sanayii fonu ücreti alınacak? Aidatsız kredi kartlarından alınacak mı? soruları ise pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı.

Halkbank çöktü mü? 11 Ekim Halkbank mobil neden açılmıyor? Halkbank çöktü mü? 11 Ekim Halkbank mobil neden açılmıyor? Haberi Görüntüle

HANGİ KREDİ KARTLARINDAN SAVUNMA SANAYİ FONU ÜCRETİ ALINACAK?

Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM’ye sunuldu. 12 maddelik kanun teklifinde 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınarak Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na katılma payı aktarılacak. 

NTV'de yer alan habere göre teklifte; "Belirlenen limiti 100 bin Türk lirası ve üzerinde olan kartların hamillerinden her bir kart başına yıllık alınan 750 TL pay (Kartın yıl içinde herhangi bir sebeple yenilenmesi halinde ilgili yıl için pay ödenmiş ise ayrıca pay alınmaz, kartın herhangi bir sebeple iptal edilmesi halinde alınan pay iade edilmez. Fiziki bir kartın limitleri dahilinde oluşturulan ek kartlar ve fiziki olmayan kartlar için ayrıca pay alınmaz.),” denildi. 

İkbal Uzuner'i surlara kim çağırdı, katilin babası ne anlattı? Vahşi cinayette kan donduran detaylar İkbal Uzuner'i surlara kim çağırdı, katilin babası ne anlattı? Vahşi... Haberi Görüntüle

AİDATSIZ KREDİ KARTLARINDAN SAVUNMA SANAYİ FONU ÜCRETİ ALINACAK MI?

Ocak ayının başında bankalar tarafından hizmet bedeli kredi kartı sahiplerinden kesilecek. Yıl içinde limiti artan veya yeni alınan kartlardan da hizmet bedeli alınacak.  Düzenlemeye göre birden fazla kartı olan, her kart için hizmet bedeli ödeyecek. Uygulamanın 1 Ocak tarihinden itibaren başlaması bekleniyor. 

Taslakta yer alan ifadeler şunlardır; "Kredi kartı çıkaran kuruluşlar tarafından her yılın ocak ayının 5 inci günü itibarıyla kart hamilinin hesabına yansıtılır, ilgili dönem hesap ekstresinde gösterilir, kart hamilinden tahsil edilen tutar, tahsilatı izleyen ayda verilmesi gereken banka ve sigorta muameleleri vergisi beyannamesi ile beyan edilir ve bu verginin ödeme süresi içerisinde ödenir. Yıl içinde alınan veya limiti anılan bent kapsamına giren kartlara ait katılma payı, kartın kullanıma açıldığı veya limit artışının yapıldığı ayın hesabına yansıtılır ve bu bent kapsamında ödenir.”

Bağlarını yıllar önce güçlendirdiler! FETÖ'cülerin kilise oyunu! İltica başvuruları reddedilince bakın hangi yolu denediler? Bağlarını yıllar önce güçlendirdiler! FETÖ'cülerin kilise oyunu! İltica başvuruları reddedilince... Haberi Görüntüle

TÜM KARTLARDAN SAVUNMA SANAYİ FONU ÜCRETİ KESİLECEK Mİ?

Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin detayları önümüzdeki günlerde daha da netleşmesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading