Yandex Metrica

Hangi özel okullara ceza kesildi? 400 okula ceza verdik kitaplara fahiş zam cezası!

Hangi özel okullara ceza kesildi? 400 okula ceza verdik kitaplara fahiş zam cezası!

2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Özel okul ücretlerinde yaşanan fiyat artışları tartışma konusu olurken bazı özel okullar kitap ücretlerinde yüzde 300'e varan zam yapmasına tepkiler çığ gibi büyümüştü. Konuyla ilgili soruşturma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı kitap ücretlerine fahiş zam yapan 400 özel okula ceza verildiğini açıkladı. Veliler ve öğrenciler ise Hangi özel okullara ceza kesildi? sorusunu sormaya başladı.

Gündem

19.09.2024, 11:25

Özel okulların yıllık kayıt ücretleri konusunda tartışmalar devam ederken bazı özel okulların velilerden fahiş oranlarda kitap parası talep etmesi üzerine süğmeye basıldı. Geçen seneye göre yüzde 300 zam talep eden özel okullar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yakından takip edildi ve cezalar kesildi. 

Bayraktar TB3 tarihi bir başarıya daha imza attı Bayraktar TB3 tarihi bir başarıya daha imza attı Haberi Görüntüle

HANGİ ÖZEL OKULLARA CEZA KESİLDİ?

Özel okulların yıllık 60 bin TL'yi bulan kitap ücretleri konusunda değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Yüzde 300 zam yapan 400 civarındaki özel okula gerekli cezalar verildi." dedi. Ceza kesilen özel okulların hangisi olduğuna dair ise açıklama gelmedi. 

Narin'i arama çalışmaları arasında 'bir şey gördüm söyleyemem' demişti! O muhabir ne gördüğünü açıkladı! Narin'i arama çalışmaları arasında 'bir şey gördüm söyleyemem' demişti! O... Haberi Görüntüle

ÖZEL OKULLARA KİTAP PARASI CEZASI  

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Özel okullardan istenen fahiş kitap paralarına ilişkin değerlendirmede bulunan Tekin yüzde 300'ün üzerinde zam yapan 400 okula gerekli cezaların verildiğini belirtti.

Bakan Bolat duyurmuştu: Ev sahipleri dikkat! Son 3 gün kaldı Bakan Bolat duyurmuştu: Ev sahipleri dikkat! Son 3 gün kaldı Haberi Görüntüle

500 OKULA HAYALET SINIF CEZASI

Geçtiğimiz sene hayalet sınıftan dolayı yaklaşık 500 okula ceza yapıldığını belirten Tekin konuya dair yaptığı açıklamada "Lise sona geçen öğrencilerin önemli bir kısmı üniversite sınavına hazırlık için açık liseye geçiyor ve merdiven altı kurslara gidiyordu. Biz göreve başlar başlamaz bu kapıyı kapattık. Mesela çocuk, 9. sınıfta 'ben açık liseye gideceğim' diyorsa buna karışmayız. Ama 9. sınıfta fen lisesine gidip kayıt yaptırıyor, dolayısıyla başka bir çocuğun oraya yerleşmesini engelliyor, 12. sınıfa geçince de 'ben açık liseye gidiyorum' diyor. Oraya artık nakille de öğrenci alamıyoruz. Sonra hayalet sınıflar çıktı. Hayalet liselere çok ağır yaptırımlar uyguluyoruz." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading