Yandex Metrica

Hangi şirketler enflasyon düzeltmesi yapmayacak? Hangi firmalar enflasyon muhasebesi kapsamından çıkartıldı?

Hangi şirketler enflasyon düzeltmesi yapmayacak? Hangi firmalar enflasyon muhasebesi kapsamından çıkartıldı?

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten işletmelere enflasyon düzeltmesi hamlesi geldi. Hangi şirketler enflasyon düzeltmesi yapmayacak? Hangi firmalar enflasyon muhasebesi kapsamından çıkartıldı?

Gündem

29.08.2024, 11:03

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek küçük işletmelere kolaylık sağlayacak yeni bir karar alındığını duyurdu. Buna gmre yaklaşık 1.5 milyon mükellef için vergi döneminde enflasyon düzeltmesi uygulanmayacağı belirtildi. Şimşek açıklamasında "Küçük işletmelere kolaylık sağlamak için yaklaşık 1,5 milyon mükellefi geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarıyoruz" dedi.

Müge Anlı'dan Narin Güran yorumu: Çok şey var ama söyleyemiyorum! Müge Anlı'dan Narin Güran yorumu: Çok şey var ama söyleyemiyorum! Haberi Görüntüle

HANGİ ŞİRKETLER ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPMAYACAK?

Bakan Şimşek, küçük işletmelerin enflasyon düzeltmesinden daha az etkilenmelerini temin etmek amacıyla yeni kararlar aldıklarını bildirdi. 1,5 milyon mükellefin enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkartılması bekleniyor. Mehmet Şimşek: "2023 sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altındaki işletmelerin 2024 ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmasına gerek olmayacak." dedi. 

Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik: Sivil anayasa şart Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik: Sivil anayasa şart Haberi Görüntüle

HANGİ FİRMALAR ENFLASYON MUHASEBESİ KAPSAMINDAN ÇIKARTILDI?

Şimşek konuya ilişkin hazırlanan tebliğ taslağının yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderildiğini ifade eden Şimşek söz konusu kararlara ilişkin şöyle konuştu: "TOBB, MÜSİAD, TÜSİAD, TÜRMOB gibi iş dünyası ve meslek kuruluşlarının talepleri üzerine uygulamaya aldığımız 'enflasyon muhasebesi'nde yeni bir aşamaya geldik. Küçük işletmelere yönelik aldığımız kararla, yaklaşık 1,5 milyon gelir ve kurumlar vergisi mükellefini geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarıyoruz. 2023 yılı sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmelerimizin 2024 yılı ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmasına gerek olmayacak." Şimşek açıklamasında 31 Aralık 2023 tarihli gelir tablolarındaki brüt satışları 50 milyon liranın altında olan gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, 2024 yılının ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmadan beyannamelerini vereceğini, buna dönem sonu bilançolarını eklemeyeceklerini bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading