Yandex Metrica

Hannibal Protokolü nedir?

Hannibal Protokolü nedir?

Filistin'de katliamlarına aralıksız devam eden İsrail Hannibal Protokolü ile kendi askerlerini de öldürmekten kaçınmadı. Gözü dönen İsrail ordusunun 7 Ekim'de yaşanan olaylarda kendi vatandaşlarını ve askerlerine ateş açtığı belirtildi. İsrail'in Haaretz gazetesi de 7 Ekim'de İsrail'in Hannibal Protokolü'nü devreye soktuğunu açıkladı. Peki Hannibal Protokolü nedir?

Gündem

08.07.2024, 12:43

Gazze'de soykırıma devam eden İsrail'i batı ülkeleri görmezden gelmeye devam ediyor. Hamas'ın 7 Ekim'de işgalci İsrail ordusuna karşı başattığı operasyonlarda İsrail kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. İsrail'in 7 Ekim'de kendi asker ve vatandaşlarını göz göre göre katlettiği Hannibal Protokolü'nün uyguladığı belirtildi. 

Peygamberimiz Hz Muhammed'e hakaret etmişti! Bakan Tunç duyurdu: O şahıs tutuklandı Peygamberimiz Hz Muhammed'e hakaret etmişti! Bakan Tunç duyurdu: O şahıs... Haberi Görüntüle

HANNİBAL PROTOLOLÜ NEDİR?

Hannibal Protokolü kısacası "kaçanı da kaçırılanı da öldür" anlamına gelen katliam prtokolüdür. İsrail Filistin'de kurulduğu günden bu yana vahşete devam ediyor. İşgale karşı direnen Filistinliler ya katlediliyor yada cezaevlerinde işkenceye maruz bırakılıyor. Dünya İsrail'in zulmüne sessiz kalırken Hamas 7 Ekim'de işgalci İsrail'e karşı operasyon başlattı. Operasyonda çok sayıda İsrail askeri öldürülürken çok sayıda kişi de rehin olarak alındı. İsrail 7 Ekim'da Hannibal Protokolünü uyguladı. 

1986 yılında hazırlanan Hannibal Protokolü rehinelerin de öldürülmesinin önünü açıyor. Protokol rehin alanlarla birlikte rehinelerin de ortadan kaldırılmasını öngörmektedir. 

Protokolü İsrail ordusundan 3 isim hazırladı; Gabi Aşkenazi, Yossi Peled ve Yaakov Amidror. Protokolün adı ise esir düşme olasılığına karşı her daim yanında zehir taşıyan Kartacalı komutan Hannibal'dan geliyor.

İsrail'in Haaretz gazetesi protokolün amacını böyle tanımlamaktadır; “Hannibal Protokolü'nün amacı, ölü bir askerin rehin alınan bir askerden daha iyi olduğu temelinde ordunun bir askerin kaçırılmasını önlemek için gerekli her türlü eylemi yapmasına izin vermektir.”

Protokolün içeriği şu şekildedir; "Bir kaçırma sırasında asli görevimiz, askerlerimize zarar vermek ya da yaralamak pahasına da olsa onları kurtarmaktır. Kaçıranları durdurmaya ve yere yatırmaya zorlamak için hafif silahlarla ateş açmak kifayet etmiyorsa ya da aracı kaçıranlar durmuyorsa, bu askerlerimizi vurmak anlamına gelse bile kaçıranlar tek atışla (keskin nişancıyla) vurulmalıdır. Aracı durdurmak ve kaçmasına izin vermemek için her türlü çaba gösterilmelidir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading