Harris Trump'a sert girişti: Trump başkan olsaydı, Vladimir Putin Kiev'de oturuyor olacaktı!

Harris Trump'a sert girişti: Trump başkan olsaydı, Vladimir Putin Kiev'de oturuyor olacaktı!

ABD'de başkanlık seçimleri yaklaşırken her iki tarafının birbirine yapmış olduğu açıklamlar devam ediyor. ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris, Cumhuriyetçi başkan adayimlesi durumunda, endişelerierni dile getirdi. Önemli noktalara parmak basan Harris, Putin ile olan ilişkilere de değindi.

Gündem

22.10.2024, 12:45

Tüm dünya gözünü 5 Kasım tarihinde yapılacak ABD Başkanlık seçimlerine çevirdi. Gelişmeleri yakından takip edilen ABD seçimlerinde her iki taraf arasında dular durulmuyor. Birbirilerine yönelik açıklamalarda bulunan ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump arasında kıyasıya bir yarışa sahne alıyor. Anketlerde de baş baş gidilen seçimlerde durumun ne olacağı konusunda net bir ifade kullanılamıyor.

Sahada çalışmalarını süregelirken Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump hakkında önemli açıklamalarda bulundu. ABD'nin Wisconsin eyaletinde açıklamalarda bulunan Harris, ABD Başkanı Trump'ın "ciddiyetsiz bir adam" olduğunu öne sürdü.

Trump'ın başkan olmasına yönelik endişe duyduğunu dile getiren Harris, sonucun son derece ciddi olacağını aktardı. Bu konuda çekincelerine sırasıyla dile getiren Harris, ilk olarak Putin ile olan ilişkilerden bahsetti. Harris, "Donald Trump başkan olsaydı, Vladimir Putin Kiev'de oturuyor olacaktı " dedi. Öte yandan Harris, "hayranlık duyduğu ve güçlü olarak gördüğü kişileri memnun etmek istediğini" aktardı.

Harris, dünyayı kasıp kavuran pandemi sürecinde Trump'ın bir tutumu hakkında gündeme bomba gibi düşecek bir ifadeye yer verdi. Harris, "pandemi döneminde Kovid-19 testlerini kişisel kullanımı için gizlice Putin’e gönderdiğini" söyledi.

Rusya-Ukrayna savaş hakkında Harris, Trump'ın "bir günde çözeceğini" savunduğunu hatırlattı. Harris konuya ilişkin, "Amerikalılar olarak, ABD başkanının böyle bir meseleyi teslimiyet yoluyla çözmesi gerektiğini düşündüğümüzü sanmıyorum." dedi.

Harris, tüm dünyanın gözünün 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerini takip edeceğini dile getirdi. Bununla birlikte Harris, ABD müttefiklerinin seçimler konusunda "endişeli olduğunu" söyledi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading